Fakte mbi normën e sheqerit në gjak nga pothuajse të gjithë të njëjtën gjë


Miqtë, tani ne do të vazhdojmë të analizojmë normën e sheqerit në gjak të cilat, siç e keni mësuar nga artikullin e fundit, një për të gjithë.

Kjo nënkupton se ka pak ndryshim që në moshën tuaj.

Dhe siç thashë më parë, kjo çështje ka kurrë rëndësishme për njeriun modern që dëshiron të jetë i shëndetshëm dhe i cili është duke u përpjekur për të rritur pritshmërinë e tyre të jetës.

Për shkak të faktit se ushqimi ynë është bërë shumë më i ndezur se edhe 100 vjet më parë - njeriu modern filloi të hajë më shumë carbs junk se sa ajo me të vërtetë duhet. Si pasojë e kësaj, organet tona janë shkelur metabolizmin dhe për të rritur shanset për të marrë një "bonus mrekullueshme" - diabetit.

Dhe që kjo është një gjë serioze - mënyra më e lehtë për të bërë parandalimin e thjeshtë se për të luftuar, pothuajse sëmundje e pashërueshme. Dhe një nga këto parandalimit - të parë për atë që sheqerit në gjak mbeti gjithmonë brenda kufijve të pranueshëm. Por çfarë të bëni nëse ka një devijim nga norma?

Shkalla e gjakut sheqer


Nëse për të thënë në lidhje me numrat e veçanta dhe vlerat që gjithmonë e këshillueshme që të mbani mend - është 3,5-5,5 mmol / litër, me kusht që ju keni është shtet normal të trupit dhe ju jeni të shëndetshëm. E gjithë kjo detaj ne preku dhe tërhoqi poshtë në normë Nenin e sheqerit. Ajo do të jetë e mençur për të thjesht të shqyrtuar artikullin e mëparshëm.

Dhe tani, le të përqëndrohet më shumë në momentin kur ne sheqeri i ulët në gjak . Çfarë duhet të bëni, ku të shkoni dhe çfarë veprimi do? Ajo quhet fjala aq e frikshme shkencor si hypoglycemia.

Kjo gjendje fillon kur një trup njeriu uljen e sheqerit në gjak shkoi përtej milimolya 3,3 për litër. Nëse niveli ka rënë në një shenjë e 3,0, frika është asgjë e veçantë. Por në qoftë se kjo vazhdon të bie është sistematik - kjo shaka nuk është i rekomanduar.

Çfarë mund të ndodhë veçanërisht interesant marrë një interes? Më e rëndësishmja, ajo që mund të ndikojë, nëse norma është nën 3,0 - është në trurin tonë.

Ajo do të fillojnë proceset, shpesh të pakthyeshme, të cilat madje mund të çojë në gjendje kome. Si për të parandaluar këtë dhe çfarë të bëni?

Nëse pas disa testeve qe sapo e keni vendosur që ju të kuptoj më poshtë normale - ka disa rekomandime për atë që duhet të bëhet në fazat e hershme. Rekomandimi është që të rregullojë dietën tuaj dhe për të eleminuar, nëse ka ndonjë, efekte toksike në trup.

Efekti toksik është se njerëzit pijnë alkool në ndonjë manifestim, dhe duhan. Ne po kështu nënvlerësojnë dëm të alkoolit dhe cigareve, për ne kjo ishte më shumë i zakonshëm dhe, në disa raste, gjë e detyrueshëm.

Por kjo është vetëm një arsye pse një person i sheqerit në gjak të ulët.

Pra, nëse ju doni të jenë të shëndetshëm - nuk ka alkoolin dhe duhanin. Duket rekomandim të thjeshtë, por përqindja e njerëzve të ndjekë atë? E pra, së dyti, unë rekomandoj - ajo të ndikojë në mënyrë për të marrë glukozës normal të gjakut duke përdorur ushqime të zgjedhura siç duhet.

Para së gjithash, domosdoshmërisht të përfshijnë në dietën tuaj në një produkteve rregullisht të tilla si mjaltë reale (lugë gjelle në mëngjes), shumë fruta të thata. Këto janë produkte që shpejt mbushin rezervat e humbur. Oh, dhe të jetë i sigurt për të përfshirë të ushqimit dhe drithëra kokrra.

Ata do të ndikojë normën tuaj të gjakut sheqerit e cila gradualisht do të barazuar off.