Fakte unike dhe sekretet e niveleve ESR


Miqtë, në këtë artikull ne përmbledhim një rezultat i niveleve ESR që nga 6 ditët e fundit ne të shpërbëra dhe ekzaminuar tërësisht këtë temë.

Dhe tani ju më në fund dua të jap disa fakte dhe rekomandime për këtë tregues në analizën e gjakut tonë.

Dhe për mysafirët e mi që janë vetëm - vetëm goditi internetin në jetën time unë dua të them se alternativa më e mirë për ju do të jetë e lexuar artikullin e parë e seri tonë përshkruan standardet e NSH-ve për njerëz të moshave të ndryshme.

Për ata që nuk janë kuptuar ende plotësisht, që mund të japë shifrën - thonë se norma sedimentation eritrociteve gjithmonë jap më shumë informacion rreth asaj se si ju merren me trajtimin.

Po, por ky parametër, por edhe për teste të tjera mund të përcaktojë se si trupi juaj copes me infeksion ose inflamacion ndodh si.

Disa fakte interesante rreth niveleve ESR


Pra, këtu është një rekomandim në lidhje me kohën e analizës. Në mënyrë që të maksimizuar rezultatin ishte i saktë - ju duhet të refuzojë ndonjë - cila vakt në 08:00 në marrjen e mostrave të gjakut shumë. Zakonisht Analiza është kryer në mëngjes. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se natë, para se të analizës, ju duhet të përshtaten për të ngrënë.

Në të kundërtën, në mbrëmje duhet të kufizojnë veten për ushqim dhe të hani më pak se zakonisht. Dhe mos harroni se në qoftë se ju keni një ditë të jenë të pijshëm analizën e alkoolit - rezultati do të tregojë vlerën e fryrë normë të eritrociteve sedimentimit.

Gjithashtu, mos harroni se në qoftë se ju pini duhan - ju do të pothuajse gjithmonë e vlerësojmë standarde më të larta.

Kjo nuk është krejtësisht pozitiv, që nga specialistët analiza parandaluese mund të vijnë në konfuzion, dhe ata do të jetë e vështirë për të vendosur arsyet e vërteta. Për shembull, nëse ju filloni që - sëmundje, apo edhe se - se - ajo do të vlerave ESR. Dhe, specialist, duke e ditur se pini duhan, nuk paguajnë rëndësi të veçantë për të settings fryra nuk bëjmë veprime.

Por patjetër unë dua të theksoj se nivelet e normave të ESR janë opsionale, dhe jo një kryesor. Duhet të merren parasysh kur të vlerësohet parametra të tillë si numri i qelizave të bardha të gjakut, trombocitet, amylase normal të gjakut, bilirubin, hemoglobinë dhe të tjerët.

Për shembull, ka situata ku ekspert nuk mund të përcaktohet nga analiza e mësipërme, statusit tuaj dhe kanë nevojë për të kryer një test tjetër. Kjo është bërë zakonisht në 7 - 10 ditë. Nëse keni mundësi - bëj testin gjetkë. Në këtë mënyrë ju do të mbroni veten nga se testi i mëparshëm është bërë gabimisht.

Çfarë tjetër mund të themi rritur ose normë e qelizave të kuqe të gjakut ka rënë? Për shembull, kur ju të kryer teste parandaluese për gjendjen e mëlçisë, zemrës, veshkave, mushkërive, dhe sistemin tuaj të qarkullimit të gjakut të trurit - studimin e ESR parametri mund të ketë diçka - thonë.

Po, njerëzit që kanë këto organe të fillojnë probleme serioze zakonisht shoots ndjeshëm normën e sedimentimit rëndësi.

Dhe në qoftë se në gjendje normale të shëndetit të analizës mesatare personi tregon - 8 - 12mm / h, mund të ketë hedhje deri në 30 ose më shumë.

Çfarë tjetër kam thënë se asnjë nga 6 artikuj të mëparshëm - është efekti i drogave të ndryshme. Kështu, nivelet ESR (rritjen ose zvogëlimin e saj) mund të ndikojnë shumë përgatitje moderne biokimike domosdoshmërisht të kushtëzuara që të konsultoheni me një mjek.