Çfarë pitahayyi duket veti të dobishme në aspektin e ushqimit


Edhe pse ne tani do të marrë parasysh vetitë e dobishme pitahayyi - por ende nuk mund të harrojmë se ky fryt është ekzotike për ne.

Kjo do të thotë se konsumi duhet të jetë kuadri i kufizuar, pasi që trupi ynë për të nuk është përdorur.

Prandaj, përdorimi i saj duhet të fillojë me pjesë të vogla - 60-80 gram.

Pastaj, bazuar në vrojtimet e trupit të tij, ju mund gradualisht të rritur numrin. E pra, tani, le të marrë poshtë për shqyrtim më të detajuar.

Fakte interesante rreth të dobishme pronave pitahayyi

Gjëja e parë që ju duhet të kuptoni - është se kjo tul frutash përveç kësaj, përmban edhe një farë të mesme.


Nga rruga, ata janë gati, si dhe një shalqi. Vetëm më të vogla. Dhe pika e tërë është se këto fara janë gjithashtu të përshtatshëm për ushqim.

E vetmja gjë - ata, si farat e susamit, absorbohet shumë keq nëse ata nuk janë të para-përgatitur. Për shembull, në qoftë se e njëjta susam hani shpejt pa kaluar në shumë konsideratë - përqindja e përthithjes së saj është praktikisht zero.

Në mënyrë të ngjashme, në rastin tonë - gjëja kryesore nuk është që të jetë dembel. Nuk është një rekomandim që fara përtypur tërësisht i dëshirueshëm dhe i gjatë. Vetëm pas përtypet kujdesshëm ata vijnë në konsistencën që mund të mësojnë Gastro tonë - traktin e zorrëve.

Dhe në më fara përmbajnë një furnizim të mirë të vajrave natyrore dhe fibra, e cila është shumë mirë i perceptojnë trupin tonë. Megjithatë, nëse ju nuk doni shumë morochytsya - ju thjesht mund të hedhin. Nëse pitahayyi thonë për shije - shije është ajo - ajo ngjan kajsi.

Vetëm nëse ka ëmbëlsi kajsi, ëmbëlsi këtu si i tillë nuk ka shumë. Ju mund të krahasohen edhe me ta - pastaj perime të tilla si patate e ëmbël apo Physalis. Nëse ju them disa fjalë në lidhje me zbatimin - se ky fryt është përdorur edhe në salads dhe desserts. Gjithashtu, ajo shtrydhur lëng, e cila është shumë kalori. Sidomos në ditët e nxehta kur rroba të rrinë në trup.

Pronat e dobishme pitahayyi në dietë dhe se si ajo është e

Nëse thënë për të hahet - ajo është e krahasueshme, në një kuptim, me përdorimin e shalqi freskëta pjekur. Zhvishem zakonisht nuk është i përshtatshëm për ushqim, dhe pastaj - vetëm nxirret. Që të filloni të hahet këtë fryt - prerë atë shumë mirë, si të prerë shalqi.

Pastaj, ju mund të pajisur një lugë dhe vetëm të fillojnë të "hanë nga" ndalimin vetëm për nxjerrjen fara. Ose hani me ta. Këtu është se si dikush më mirë.

Tani në qoftë se thonë për vlera ushqyese - çfarë fruta - ajo është e ngjashme me fruta lychee, si uji në atë rreth 85% dhe numri i kalorive arrin trims 42 -45 kkal.

Vërtetë, kjo jep kalori komponimet karbohidrate si fruktoza dhe glukozë komponimeve, të cilat janë rreth 12% të peshës totale të frutave ushqimor.

Nëse thonë për vitamina - që ky fryt përmban ato në sasi të vogla.

Dhe edhe në qoftë se ne fillojmë për të krahasuar me fruta të tjera të dobishme - numri i tyre është gjithashtu mjaft modest. Edhe pse vitaminë C është më shumë - më pak e theksuar.

Por vitaminat e grupit B edhe pse ka 3 lloje (B1, B2, B3), por numri i tyre është shumë i vogël. Në çdo rast, zbutjen e gjendjes se numri i kripërave komponimet organike të përfaqësuar mjaft mirë.

Po, ju mund të njom fosfor trupin tuaj dhe kalcium.

Por hekuri, edhe pse këtu dhe pak - pak, por thithjen e saj nga trupi rritur. Në pikat pozitive mund të vërehet këtë fakt.

Në qoftë se ju shkoi për të pushuar në vendet tropikale, dhe ju keni filluar dispepsi - vetëm 150-200 gram fruta mund të ju ndihmojë. Lidhja dhe ndihma e tij për të normalizuar lëng në stomak, si dhe zorrët.

Nëse keni tretje të lartë aciditetit - ajo fillon të bjerë. Si rezultat, edhe pse kjo fabrikë dhe i takon kaktus - Pronat e dobishme pitahayyi ende i pranishëm. Pyes veten se çfarë mund të thuhet nga ata që e kanë provuar këto fruta?