Shpëton nga sodium sulfate laureth


Shpesh, sodium sulfate laureth ose SLES, ju mund të gjeni shumë produkte si pjesë e kimikateve të familjes.

Më të sulfate lauryl sodium (SLS) dhe sulfate laureth natriumi (SLES) duke qëndruar pranë një pjesë të madhe të produkteve të kujdesit personal të përdorimit në masë.

Ky kombinim i fuqishëm i substancave toksike të përdorura për shkumës rënda.

Mund të konkludohet se më të shpejtë dhe më të forta tuaja shkumë sapuni, shkume, shampoos, etj - më ka helm. Për shembull, sulfat natriumi laureth - një lidhje e natriumi, acid sulfurik dhe oksidit etilenit.

Dhe tani, më të lirë se kostoja e produkteve për kujdesin e trupit dhe kozmetikës - veçanërisht ku substancë.

ChtoSLES provuar tashmë - një kancerogjen për njerëzit dhe substancë që shkakton acarim të lëkurës dhe sipërfaqe sy.

Si sodium laurel sulfate (SLS), kjo molekulë është edhe helme shumë të qëndrueshme absorbohet mirë nga lëkurën tuaj. Disa studiues argumentojnë se SLES shkaktojnë mutacione në qelizat e trupit të njeriut.

Studimet janë kryer në miun eksperimental të cilët ishin të dhënë substancën brenda. Si rezultat - kjo u gjet se kjo është përdorur shpesh në pastrimin e shtëpisë, produkt nis proceset e mutacionit në disa qelizave të kafshëve.

Prandaj, supozimi është bërë mutacione të mundshme në trupin e njeriut, si substancë depërton thellë në trup kur në përdorim.


Ne do t'ju kontaktojmë sa njerëz të ndjeshme që duan një jetë normale dhe të shëndetshme, vetëm duhet të vërtetë të tërheqë këtë vëmendje.

Gjithashtu, studiuesit amerikanë duke tërhequr një analogji duke përdorur SLES dhe rritjen e kancerit të gjirit tek gratë.

Shkencëtarët amerikanë kanë dhënë statistika dhe grafikët, të cilat tregojnë një rritje të drejtpërdrejtë korrelacionit e sëmundjeve të kancerit të gjirit dhe rritje të prodhimit me shtimin e SLES.

Nga përvoja ime personale unë do të thoja se është prodhues të bëhet më i mençur. Shumë njerëz kanë dëgjuar për SLES dhe SLS. Prandaj, disa prodhues të zëvendësuar këto emrat për lloj tjetër të "bazave sapun", "components saponification."

Ajo është e mirë që ata e bëjnë atë më shumë dhe më e vështirë, sepse njerëzit filluan të kultivojnë një mënyrë jetese të shëndetshme.

Kur ju zgjidhni një mjet për të trajtimeve të trupit apo të tjera - të shqyrtojnë me kujdes përbërjen. Gjithmonë të përpiqemi për të gjetur se çfarë dhe si. Por mos prisni që një produkt i lirë nuk është përdorur sulfate laureth natrium dhe SLS.