Llojet e marrëdhënieve në familje


Unë shpresoj se ju pashë në artikullin e mëparshëm disa Llojet e marrëdhënieve brenda familjes , dhe bëri konkluzionet e duhura.

Tani, le të flasim për llojet e marrëdhënieve në familje në nivele më të larta.

Në bazë të nenit mëparshëm në psikologjinë e dashurisë, lloji i mëposhtëm është i katërti në listë.

Rrjedhimisht, faza e katërt e dashurisë - dashuri në zemër. Njerëzit të cilët e gjejnë këtë lloj - qasje për qëllimisht dhe seriozisht.

Djalë apo vajzë fillon të studiojnë seriozisht dhe inteligjente zgjedhin shoku i tyre. Këtu, njerëzit kanë filluar të kontrolluar ndjenjat e tyre. Mos u mundoni të hidhen shpejt në shtrat dhe të përpiqet për të kuptuar botën e brendshme dhe natyrën njerëzore.

Interesi kryesor - si, si ju, një burrë, të jetë përgjegjës, dhe se si ai angazhim në jetën familjare. Ndjenjat e tilla janë të bazuara në të kuptuarit reciprok dhe ndjenjat më të thella.

Në njerëzve një ndjenjë detyre. Koncepti i tradhtisë pothuajse humb kuptimin dhe zhvillimin e saj i familjes është në një nivel më të lartë. Njerëzit duan të ndihmojnë njëri-tjetrin të ngrejë një cilësi të mirë. Këto lloje të marrëdhënieve në familje kanë qenë më të përshtatshme në kulturën Vedic.

Tjetra, lloj i pestë i dashurisë - dashuri nga manifestimet më të larta të emocioneve. Emocionet në njerëzit nën kontrollin e arsyes. Kjo do të thotë se çdo veprim apo vepër është në kokën time të parë.


Dhe në qoftë se një person e kupton se mund të dëmtojë një tjetër - ky veprim nuk ndodh në realitet. Njerëzit në këtë nivel të arritur dashurinë dhe mirëkuptimin e vërtetë. Të dashuruar janë gjithmonë duke folur për identitetin.

Në një marrëdhënie gjithmonë të qetë, kështu që është gjithmonë një analizë e përgjithshme e marrëdhënieve dhe planifikimit. Në situatën më të vështirë është gjetur jashtë, sepse njerëzit të ulen të gjithë veç e veç. Ajo duhet të jetë i projektuar aleancat kështu në të ardhmen.

Dhe së fundi, më të larta dhe të pastër njerëz sindikatave - bazuar në njohuritë e përbashkët të Perëndisë. Këta njerëz do të fillojnë një familje vetëm në qoftë se të kuptojnë se ata mund të ndihmojnë njëri-tjetrin më mirë të kuptojnë parimet hyjnore.

në botën tonë moderne, të plotë e familjeve praktikisht asnjë.

Një plus i madh në këto marrëdhënie që mishërimi i ardhshëm - të plotësojnë këta njerëz përsëri dhe përsëri për të krijuar një aleancë të fortë. Të Vedas përshkruajnë se 100% e këtyre njerëzve të takohen në jetën tjetër dhe do të jenë gjithmonë së bashku derisa ata të bëhen perëndi.

Tani, pas shqyrtimit të dhënat e dy nenet e mësipërme, të përcaktuar se çfarë lloje të marrëdhënieve në familje të doni për të krijuar dhe zhvilluar?