Ushqimi Ayurveda


Disa njerëz pyes veten pse Enët Ayurveda këto kalori, e shijshme dhe të gjallë.

Kjo mund të shpjegohet me faktin se ka tre lloje të ushqimit.

Ju ndoshta e dini këto lloje. Pra, më e dobishme dhe e shijshme ushqim - një mirësi.

Kur një person ha ushqim në mirësi - energjia e asaj që ai hëngri mbush mendjen tonë të parë, dhe pastaj, nëse është e nevojshme - pjesë të tjera të trupit. Kjo është arsyeja pse nga ushqimi një person mund të ndjehen lumturi.

Dhe vetëm për shkak të enëve të para dhembshur energji delikate trupi mbush mendjen - enët Ayurveda aq gjerësisht të njohura jashtë Indisë.

Si rezultat i faktit se mendja ishte me mirësjellje e energjisë - mendimet dhe mendjet tona të bëhen më të qarta, dhe ne mund të shohim më shumë karakteristika që na jep jetë.

Gjithashtu, ne priren të kenë më pak probleme, sepse urtësia jonë nuk na lejon për të kryer veprime të gabuara.

Kur hamë ushqime në Ayurveda pasion - shumica e energjisë për të shpërndarë në zonën tonë stomak, dhe pastaj, ajo mbetet e ndarë lart dhe poshtë. Kjo kufizon ushqimore mendjet tona të plotë të energjisë dhe ne do të jetë më e vështirë për të jetuar thjesht sepse ne nuk hani si duhet.

Shumica, Ayurveda përshkruan ushqim në injorancë. Ushqim injorant është e gjitha fuqia poshtë trupit. Kjo, nga ana tjetër, të çon në faktin se ne po fillojnë të ndihen brenda ankth, lakminë, frikë dhe cilësi të tjera të kafshëve.

Një sasi shumë e vogël e fuqisë ngjitet në mendje.


Prandaj, lloji i ushqimit që hani - dhe do të shpërndahen forcat në trupin tonë. Mbetet për të vendosur se çfarë enët Ayurveda dhe produktet e lidhura me dashamirësi.

Për të filluar, ushqimi është mirësia në jetë dhe vazhdon të pastrojë mendja e njeriut effortlessly sjell njerëzve lumturi. Ushqime të devotshëm dhe enët e bazuara në to është - fruta, manaferrat me shije të ëmbël.

Për shembull, banane, mollë, rrush, currants, raspberries. Gjithashtu dhembshur përfshijnë oriz, grurë, mjaltë dhe qumësht. Kjo nuk është një listë shteruese, por Ayurveda përshkruan mirësi në produktet ushqimore me bazë.

Natyrisht, nuk është e produkteve të devotshëm.

Rreth ushqimit të pasionuar dhe injorante, unë mendoj se një shumë e bojës nuk do të, sepse qëllimi ynë - është për të marrë një shëndet absolut të jetës. Së fundi dua të them këtë.

Besohet se ajo është e nevojshme për të ngrënë vetëm ato ushqime që janë rritur në zonën tuaj, si ata kanë dobi maksimale. Nëse perime, fruta apo diçka - që është rritur në një rajon tjetër - ata na detyrojnë të humbur. Kjo është pjesërisht deklaratat e saktë.

Vedas na tregoni se enët Ayurveda mund të jenë të përgatitur me ushqim dhe të jetë i mëshirshëm pa marrë parasysh se cili rajon i origjinës. Për një person do të përfitojnë.