Histori e vërtetë e vegetarianism pazbukuruar


Unë do të them vetëm se e vërtetë Historia e vegetarianism është krejtësisht e ndryshme nga ajo që ju mund të gjeni në libra apo traktatet shkencore.

Ideja është se bota moderne shkencore beson se qytetërimi ynë është në krye të të gjitha majat, dhe etërit tanë është prosimians pazhvilluara me shat në dorë.

Kjo është absurditet i plotë dhe një gënjeshtër.

Nëse ju jeni tashmë të njohur me artikuj e tjerë në këtë blog për ushqim të shëndetshëm - ju mund të tashmë e dini se para se paraardhësit tanë ishin shumë më të avancuar se ne jemi. Dhe ne, disa 5000 vjet më parë filloi të degraduar seriozisht dhe të vazhdojë të bëjë kështu për këtë ditë.

Ai ka thënë se historia e vegetarianism nuk është filluar në të 19 - të shekullit 20, siç disa besojnë, ose edhe 2000 vjet më parë. Ajo filloi shumë më herët. Kjo është provuar studiuesit moderne kur ka studiuar faqet dhe vendbanimet e njerëzve të lashtë.

Sigurisht, në jetën e njeriut ishin periudha të ndryshme të ekzistencës, dhe ka pasur raste kur njerëzit hanin kryesisht mish. Kjo ishte për shkak të ndryshimeve klimatike papritur në terren, apo një periudhë të zgjatur të luftës apo edhe ndonjë - çdo situata të tjera të vështira.

Në këtë rast ajo ishte askund në askund - njerëz për të shpëtuar jetën e tij - filloi të marrë produktet e mishit. Por kur kohë të vështira erdhi fundi - çdo gjë kthehet përsëri në udhë.


Histori e vërtetë e vegetarianism është se të njëjtat lashta egjiptianët, grekët, persët dhe të tjerët - e përdorur fruta dhe ushqime të tjera bimore si bazë.

Ata vegetarianism është konsideruar normë, si ata e kuptojnë se është ushqim i pastër dhe hani ushqime që shkaktojnë dëm. Nëse ju duken më të gjerë - që të gjithë themeluesit e krishterimit, Budizmi dhe fetë e tjera ishin vegjetarianë.

Dhe rreth rreth 2000 vjet më parë, historia e vegetarianism ka pësuar kthesë serioze. Njerëzit filluan të përkeqësohen shumë shpejt dhe në ditët e sotme njerëzit më moderne të hani atë që ju mund të shihni dhe të çdo ditë.

Megjithatë, nuk është një lajm shumë i mirë.

Kohët e fundit, njerëzit kanë filluar gjithnjë e më shumë të vetëdijshëm për avantazhet e vegetarianism. Sot ka gjithnjë e më shumë restorante, kompanitë dhe njerëzit kanë filluar të zgjoheni dhe të përfshijë maturi.

Disa besojnë se këtë stil të ushqimit - një haraç të modës moderne. Disa me të vërtetë kuptojnë thellësinë e procesit të ushqyerit e duhur dhe të kuptojë se ajo jo vetëm që çon në shëndet më të mirë, por edhe për të rritur shpirtërore.

Në fund dua të shtoj se historia e vegetarianism është kthyer në rrënjët e saj dhe është tani miliona nalichuyutsya në botë njerëz që kaloi në vegetarianism.