Thjerrëzat prona të dobishme


Ne e konsiderojmë një kokërr thjerrëz si pronave të dobishme të cilat janë diskutuar disa muaj më parë në vend.

Fakti i parë interesant që unë dua të them - është aftësia e tij për t'i bërë ballë faktorët negative mjedisore të mjedisit. Çfarë është ajo për?

Fakti është se, gjatë kultivimin, prodhimin, korrje, çdo produkt shpesh është akumulimi i të gjitha produkteve (e mira dhe të këqija) që përmbahen në tokë dhe atmosferë.

Pra, prona i parë unik i këtij Bean - ajo praktikisht thith toksina, radionuclides dhe më shumë. Megjithatë, një tipar unik është se nuk janë komponimet kimike që veprojnë në trupin tonë si një mjet natyror të kundërta tendosje nervor dhe depresioni.

Prandaj, rekomandohet veçanërisht për të ngrënë të gjithë ata që janë tani situata jetën të vështirë dhe nervozizmi i tepruar. Çfarë tjetër është ana pozitive?

Thjerrëzat prona të dobishme


Unë do të doja të ju tregojë për përbërjen e tij kimike, përkatësisht, mineraleve dhe komponimet e tjera të rëndësishme. Por, si artikull në përfitimet dhe dëmet e thjerrëzat ne kemi diskutuar tashmë përbërjen e tij themelore kimike - tani unë jam vetëm përmbush.

Në - i parë në një artikull të mëparshëm, unë nuk e përmend se ai përmban shumë vitamina të ndryshme nga grupi B. Ne mund të thonë se kjo është një nga produktet kryesore në dietën tuaj, çfarë ju rekomandojmë që të plotësoni këtë grup të veçantë të pasura me vitamina.

Në - Së dyti, në qoftë se jeni të interesuar në aspektin e saj të energjisë - të thjerrëzat përmban pak më shumë se 300 kalori. Krahasuar me produkte të tjera që përmbajnë proteina - është mesatare. Dhe në qoftë se ju e dini, ashtu si karbohidratet dhe yndyrnat - Proteinat gjithashtu ndikojnë në vlerën e energjisë të çdo produkt.

Dhe akoma, në artikullin e fundit, unë gjithashtu foli për faktin që ushqehen rekomandojmë këtë Bean, që nga të mirat e kjo do të jetë shumë më tepër. Për shembull, sa më shpejt që ajo fillon të rritet ju - ajo të fillojë të ndodhë ndryshime shumë interesante.

Kështu, nutritionists kërkimore dhe ekspertë në të ushqyerit - numri i pothuajse të gjitha vitaminat e grupit B (dhe këtë B1, B2, B5, B6) është duke u rritur në mënyrë dramatike.

Kështu, rritja është jo 10 - 20%, dhe në mënyrë të konsiderueshme.

Kështu, për shembull ilustrues ju do të ndiqni shembullin e vitaminës C. Nëse ne flasim për thjerrëzat thata - vitaminë C përmban rreth 3 mg për 100 gram. Tani në qoftë se ne kemi vënë atë në ujë dhe të rritet deri në pikën derisa lakër janë më të lartat në 3 - 4 mm - ju do të habiteni, por i njëjti vitaminë C do të ketë 64 mg.

Paramendoni vetëm një vitaminë C ishin më shumë se 20! herë. E njëjta gjë vlen edhe për amino acide. Kështu, proteinë që gjendet në thjerrëza të thata ose të ziera dhe madje edhe një proteine ​​që është rritur në formën e saj - dy proteina të ndryshme.

Dhe, në ato minerale që janë të njoftuara më herët, ka bakër, selen, silic dhe squfur. Por përveç kësaj ajo fasule na saturates me të gjitha llojet e vitaminave dhe elementeve të tjera - ajo gjithashtu vepron si një lloj mjeku.

Pra, nëse ju do të hani këtë produkt në mënyrë të rregullt të paktën 2 ose 3 herë në javë - Struktura e gjakut tuaj të fillojë të ndryshojë për më mirë.

Kolesteroli fillon të kthehen në normale, prodhimi i të kuqe qelizat e gjakut rritet, duke e bërë gjak vetë do të jetë shumë më mirë. Pra, i dashur lexues, unë shpresoj se ju tani e kuptojnë se thjerrëzat karakteristika të bukur shfaq një masë më të madhe kur ajo germinates.