Vërteta Sweet për rreziqet e sheqerit


Kujtohet shaka e vjetër rreth Dëmi sheqer , i cili thotë se një parti e pyeti për të hedhur një "ëmbël" në çaj ose kafe të mjaftueshme për të lugë ajo mund të jetë. Edhe pse jo të gjithë e kuptojnë thelbin e tij të vërtetë.

Shaka, shaka, por çdo shaka është një pjesë shaka vetëm ...

Nëse doni të derdh një shumë të sheqerit në pije të nxehta - ju vetëm mund të mirëpritur.

Kjo do të thotë që ju nuk janë të vetëdijshëm për ndikimin e saj negativ.

Dhe ka njerëz që e duan të "pluhur i bardhë" lugë namynaty. Unë pashë në përvojën time personale. Ata e dinin ata se çfarë bëjnë ata me trupin e tyre ...

Pra afër këtë temë. Çfarë mund të jetë e fshehur rrezik për njerëzit?

Shkarko fund është se sheqeri është definitivisht e dobishme për trupin tonë. Dhe, duhet theksuar se ato janë të dobishme vetëm në natyrë. Në formën e tyre natyrore në sasi të mëdha në fruta, mjaltë dhe vegjetacionit tjetër.

Ata gjetën të përshtatshme për glukozë të shëndetshme të ushqyerit dhe fruktoza. Por si sheqer artificial - aty qëndron një rrezik i madh.

Molekula substancë sintetike të quajtur sucrose, dhe këtu është një produkt sintetik është shitur në të gjitha dyqanet. Duhet të theksohet se ndikimi i parë i fuqishëm në trupin tonë - një shuarje imunitar të njeriut.

Imagjinoni që në fillim të shekullit të kaluar, ekspertët dhe dijetarët seriozisht duke folur në lidhje me rreziqet e saharoze në trup.


Por, si gjithmonë, bisedimet të mëdha të parave. Nga - faktin se prodhimi dhe shitja e produktit sintetike është - një biznes shumë fitimprurës - shkencëtarët "butë" pyeti të heshtnin për çdo pasojë negative.

Dhe ne të mbajë një mënyrë të shëndetshme të hahet, ju duhet të kuptojnë plotësisht se nuk ka asnjë dëm në sheqer kur përdoret edhe në sasi të vogla. Sipas të dhënave të fundit të Shkencëtarëve Amerikanë t'ju citoj një listë të vogël të pasojat më serioze të përdorimit të komponimeve të panatyrshme.

Pra vjen keq për sheqer në trup është. Zvogëlon aktivitetin e sistemit enzimë, ndikojnë në zhvillimin e kancerit të organeve të brendshme, tregon trupin e ushqyesve: krom, kalcium, bakër, magnez.

Shko përpara, dëmton vizion të çon në trashje është një shkak i madh i prishjen e dhëmbëve, mund të shkaktojë diabet. Dhe kjo nuk është e gjitha dëme sheqer në trupin tuaj.

Ekspertët amerikanë kanë përpiluar një listë të 58 veprimeve negative të sakarozës në trup. Ndoshta perepochyne dhe pini një filxhan çaj tuaj të preferuar? Oh yes, të bëjë pa çaj "ëmbël" pa shije ... Pra, ajo që për tani që ju e dini kjo është një produkt i madh?

Nuk është një zgjidhje. Hani ushqime që janë fruktozë natyrore dhe glukozë. Tashmë ka filluar për të prodhuar produkte të cilat tregojnë se ajo është bërë me shtimin e fruktoza.

Dhe mënyra më e mirë që të shmangur dëmtimin e sheqerit - filluar ushtrimin dietë ushqimore të papërpunuara.

Atëherë të gjitha problemet do të zgjidhen. Përsëri - zgjedhja është e juaja, zotërinj ...