Sa karbohidratet ju duhet në ditë për secilin nga ne


Përshëndetje miq! Vazhdimi tema e të ushqyerit e duhur tani kam vendosur të shkruaj në lidhje me se sa ju duhet carbs një ditë person mesatar.

Dhe, që nga ky numër do të jetë i ndryshëm për njerëz, kam vendosur të shkruaj veçmas cila duhet të jetë e normës për fëmijë veç e veç për burrat e rritur, veçmas për gratë, për njerëzit që janë të moshës, etj

ra fjala, është gjithashtu shumë e rëndësishme për të kuptuar se vlera gjithashtu do të varet drejtpërdrejt nga intensiteti i stresit, gjendjes mendore, dhe shumë faktorë të tjerë.

Por le të mos hidhen në frontin ...

Sa karbohidratet ju nevojitet në ditë

Pra, le të fillojë me trupin e fëmijës.


Në fakt, ju duhet gjithashtu menjëherë të vetëdijshëm për faktin se fëmijët e moshave të ndryshme, gjithashtu duhet sasi të ndryshme të glukozës.

E rëndësishme! Nga rruga, për ta bërë të qartë kompleks hidrokarbur i quajtur gjithashtu glukozë. Pra, mbani në mend se këto fjalë janë ekuivalente në kuptim.

Por, përsëri në sa carbs në ditë duhet një fëmijë mund të thotë si në vijim:

 • në qoftë se ai nuk është - atëherë trupi i tij do të bjerë në sy krejtësisht 750-800 kalori,
 • nëse fëmija është në varg në mes 1-1,5 vjet - atëherë ju duhet të përqëndrohet në 1000 kcal,
 • në rangun ndërmjet 1.5 - 3 vjet - duhet pak më shumë (rreth 1200)
 • më tej, deri në 4 vjet për të rritur më tej në 100 - 150 pikë (për shkak të të jetë 1300-1350)
 • deri 6 vjeç duhet të rritet në 1500 kcal
 • nga 6 në 10 vjet - ka ngritur pikë në 1700
 • pas 10 vjet dhe 13-14 duhet të ngrihet nga 100-150 (eventualisht të ketë sukses 1850)
 • Është e rëndësishme për të kuptuar se në qoftë se djem adoleshente dhe vajzat në sasinë e glukozës që hyjnë në trup duhet të jetë gati të njëjta, pastaj sulm 13 të - 14 vite po ndryshon.

  Por si shumë adoleshentë nevojë?

  Nëse djalë adoleshent (mosha 13-16) - ajo duhet 2600 - 2700. Nëse një vajzë riu - atë ditë duhet të ulë interesin 10 - 15. Megjithatë, ju merrni 2300 kalori.

  Shkalla e karbohidrateve në ditë

  Nëse ne flasim për normën e karbohidrate në ditë për të rriturit, kjo është e gjitha shumë e thjeshtë:

 • njeri i rritur, në qoftë se ai nuk është i angazhuar në punën e madhe - me kokën e tij të mjaftueshme 3000 kalorive.
 • grua i rritur do të jetë e mjaftueshme 2700 kalorive.
 • Në përgjithësi, shuma ditore optimal llogaritet si kohë të caktuar të vitit të, të drejtave të punësimit (pushime apo punë e përditshme), shëndet dhe faktorëve të tjerë.

  Norma ditore e karbohidrateve

  Sa për ata njerëz që janë të angazhuar në mënyrë aktive në sport ose punë fizike - normën e përditshme të karbohidrateve njerëzit e tillë duhet të jetë 15 - 20% më i lartë se mesatarja e personit. Kështu, është e rëndësishme që të i kushtoj vëmendje të bilancit të ujit. Shpesh, kur glukozë është i thyer, ajo ka nevojë për më shumë ujë.

  Pra, pini shumë ujë të pastër. Më e mirë është kur uji është gaz. E pra, është e rëndësishme të mbani mend se drita në asimilimin e glukozës që gjendet në shumë fruta, dhe glukozë "rëndë" është në kokrra dhe drithëra.

  PS: Nëse artikull është në lidhje me se sa ju duhet carbs në ditë dukej për të përfituar ju - ponatyskayte mbi butonat e gjallë poshtë nën seksion.