Selino për dimër


Kohët e fundit, gjithnjë e më shumë në ajër varet në pyetjen se si të rritet, korrjes ose dyqan selino për dimër.

Prandaj, për të dhënë një përgjigje të thjeshtë dhe të qartë - vendosur për të shkruar në këtë temë një artikull të veçantë.

Unë duhet të them se ne e konsiderojmë atë si një formë të tharë për ruajtje dhe mënyrat për kultivim në veten e tyre në shtëpi.

Mos u habitni, që nga kultivimi (në rritje) - kjo - për herë të parë, jo e komplikuar, dhe - së dyti, një proces fun. Për shembull, në dritareje tim është një gjykim i tillë është një eksperiment.

Si për t'u përgatitur për selino dimrit

Pra, që kemi filluar duke folur për dritareje time dhe në rritje e kësaj perime - në këtë kontekst, dhe të fillojnë të lëvizin.


Kjo perime në vetvete është e ashtuquajtura rozetchatuyu rritje strukturë. Kjo do të thotë se në një anë e impiantit mund të fillojnë në rritje një i plotë saktësisht e njëjtë kërcell tjetër.

Megjithatë, dy ose më shumë nuk rrjedh ndërhyjnë me njëri-tjetrin, dhe të zhvillojnë mjaft paqësore. Në të vërtetë, eksperimenti që është në dritareje tim, ishte ndarë nga vëllai tjetër që rritet mirë në një dritareje. Prandaj, ju rekomandimi i parë.

Kur ju ndarë njërin prej tyre në pjesën tjetër të impiantit - Pjesa e re duhet të vendosen poshtë dhe le rrënjët. Për ta bërë këtë, ju duhet të marrë një tas të vogël të ujit dhe të vënë një selino i ri në mënyrë që uji i mbuluar fund të tij 1-1,5 cm.

Dhe në qoftë se ajo nuk do të fryj nga dritarja dhe ai do të jetë shumë e afërt me bateri - pak ditë do të shfaqet rrënjët. Në disa raste, duhet një javë, dhe ndoshta edhe pak më shumë. Pasi rrënjët janë krijuar kontakte - rekomandohet për transplantin atë në tokë.

Në mënyrë të qartë, një selino për të dimrit një rol të madh në dietën tuaj nuk luan, sepse së bashku me të për të mbjellë të paktën 10 copa të njëjtën gjë. Dhe pastaj, gradualisht mbjellë në tokë në një distancë në mes të çdo bimë të paktën 10 - 12 inç.

Kur gjethet fillojnë të merren me disa të tjera - ata mund të ulen në 18 të - 20 inç.

Lotim është jo më shumë se një herë në javë. Kjo mund të praktikohet në qoftë se ju kanë ballkon ngrohtë (ballkon), ose vend në një shtëpi private.

Grow tashmë në tokë në kuzhinë, apo në një dhomë ku fle - jo e rekomanduar. Çfarë - ne admiruar në masë të madhe në rritje dhe të harruar në lidhje me përfitimet. Që nga përfitimet e këtij perimeve është thënë më parë - jo për të ndërprerë rrymë tonë bisedë - lexoni artikullin veçantë: pronat e dobishme e selino.

Dhe ne flasim për të mbaruar kultivimin në shtëpi, i dha fund se nuk duhet të jetë prerë u rrit gjethe, në qoftë se ata nuk kanë arritur të paktën 12 inç në lartësi.

Më mirë të prisni pak dhe të gëzojnë një të jepnin të lartë.

Dhe në qoftë se ju doni për të çrrënjosur vetë ishte mbjellë në pranverë sa më shumë të jetë e mundur - të përmbahet nga prerja e lë deri në vjeshtë. Por në qoftë se ju nuk doni të shqetësojë me rritje - ju mund vetëm të thatë gjethet.

Pra, ata që janë shpesh larg në, e di se çdo perime dehidratuar, herbs, fruta është shumë më mirë të ruajtura vëllezërit e tyre. Prandaj, në mënyrë që të selino lë të thatë - ju mund të përdorni një dehydrator të thatë në papafingo apo një ballkon. Unë pyes veten ju apo miqtë tuaj të ngushtë e kanë provuar tashmë të korrave të selino për dimër?