Shumica e ushqimeve themelore përmbajnë vitaminë D


Miqtë që prej para se produktet përmbajnë vitaminë D kemi thënë - unë rekomandoj që ju të fillojë nga fillimi.

Për të rekomandojë këtë kthimin këtu këtu. Unë vetëm mos harroni se ne kishim për të marrë parasysh pse nuk kemi nevojë për këtë vitaminë si ajo duhet të jetë i bazuar në moshën e personit.

Gjithashtu, ne kemi gjetur se për të mbushur atë, ne duhet të hani produktet e qumështit dhe perime të papërpunuara.

Ju me siguri mund të hani perime dhe të përpunuara si temperaturë, por ajo do të jetë i gabuar.

Gjithashtu, unë shpresoj se ju kujtohet se sunbathing natyror ndihmon trupin tonë për të marrë këtë komponent.

Pra, ata që jetojnë në rajonet veriore të duhet më shumë për të menduar rreth: ku për të marrë vitaminë D. Por le të mos shumë i hutuar dhe të vazhdojë.

Produktet që përmbajnë vitaminë D


Për të përfunduar temën e qumështit, unë dua të them se në një gjalpë shtëpi kemi disa aksione. Megjithatë, në disa raste, ata mund të tejkalojnë rezervat që janë në të njëjtin apo edhe kosi qumësht të. Duke folur e ushqimit të tilla si perime ose fruta - ne duhet të mbani mend të dhënat e mëposhtme.

Të gjitha perimet dhe frutat që piqen vetëm në pranverë ose më pranë verës si përmbajtura rritur shumat e vitaminës C, dhe D.

Mund të thuhet, të drejtat e një mekanizëm natyror uberehayuschye e beriberi në pranverë. E pra, po, nëse flasim për - frutat specifike dhe perimet - me vlerë të përmendet pothuajse të gjitha llojet e lakër, shumë agrume dhe misrit dhe elbit.

Për shembull, në dietën tuaj, ju mund gjithmonë të shtoni limon apo grejpfrut apo portokall. Dhe i lakër që është në dispozicion, ndoshta të gjithë vitin, dhe nuk flasin. Nëse thonë për misër, është e qartë se ajo është e rrumbullakët në dispozicion vit i freskët jo. Prandaj, ju gjithashtu mund të shtoni në ushqim dhe vaj misri.

Megjithatë, gjithmonë mbani në mend është fakti se më efektive vitaminë D mund të blihen vetëm në qoftë se trupi juaj është yndyrë të plotë e mjaftueshme.

Për shembull, furnizuesi më i shkëlqyer i yndyrë të plotë është e gjalpë shtëpi.

Një tjetër burim shumë i mirë i rimbushjen e këtij komponenti është konsumimi i bollshëm i të gjitha gjelbër. Megjithatë, mund të jetë jo vetëm e njohur: pertushka kopër dhe të tjerët. Si për të gjelbër, atëherë jo shumë kohë më parë, në tabelat e paraardhësve tanë ishin, acaroj, horsetail, luleradhiqe, jonxhë dhe kullosa të tjera dhe bimët.

Ju, nëse është e mundur, ju mund të sigurtë të mbledhë këto bimë dhe pastaj shtoni ato në salads tuaj. Në përgjithësi, prania e gjelbër në pjatë - është ushqim gjithmonë e mirë sepse ajo përmban jo vetëm të gjitha llojet e mineraleve si dhe fibra dhe elemente të tjera.

Ka edhe informacion në lidhje me maja.

Megjithatë, personi mesatar për t'i përdorur ato në dietën e tyre të përditshme. Edhe një përqindje të vogël të përfshira në mallrat e pjekur, ndoshta asnjë mënyrë do të ndikojë në bilancin tuaj dhe mbushjen e vitaminës D.

Prandaj, unë rekomandoj nuk paguajnë edhe për këto pasqyra vëmendje të vogël. E megjithatë, siç premtoi, në faqen e internetit, të jetë një tjetër artikull që do të trajtojë këtë komponent. Ajo mund të lexohet në: ushqime përmbajnë vitaminë D