Shumica e perimet niseshte top 5


Përshëndetje miq! Pas shkrimit të niseshte dhe rolin e saj në dietën tonë, kam vendosur të shkruaj një tjetër artikull që do të ju tregojë për perimet niseshte.

Por, natyrisht, unë do të ju them jo vetëm për disa perime, dhe në përgjithësi për të gjitha ushqimet që përmban niseshte.

Nga rruga, derisa ata harruan (dhe harresa e natyrshme në mendjen time) unë ju rekomandojmë të lexoni artikullin e mëparshëm mbi konvertimin e niseshte në glukozë.

Unë ju rekomandojmë që të lexojnë vetëm për arsyen për të bërë gjëra të qartë se si trupi juaj merr energji. E pra, tani, ju mund të merrni poshtë për të biznesit ...

Perimet niseshte

Në thelb, kur është fjala për të gjitha perimet niseshte, shumica e komponentëve të përfshira në ato që rriten nën tokë (rrënjët).

Midis tyre janë:

 • panxhar,
 • patate të dashur
 • artichoke,
 • patate e ëmbël,
 • rrepkë.
 • Lista e perimeve niseshte

  Në përgjithësi, lista e perimeve niseshte ende mund të vazhdojë. Duke niseshte gjithashtu përfshijnë: kungull, turnips, të gjitha llojet e rrënjët i ngrënshëm. Për shembull, e njëjta rrënjë majdanoz, rrënjët selino, rrënjët e bimëve ngrënshëm (luleradhiqe, nënës - dhe - njerkë, etj).

  Në përgjithësi, mbani mend, aq më shumë karbohidratet në ushqime (nëse ajo nuk është e fruta), më shumë ajo përmban niseshte. Megjithatë, tani unë kam folur për atë listë perimet niseshte, të cilat nuk i përkasin zonës tonë.


  Unë do të thotë atë që unë vetëm të përshkruara për ju se e zakonshme këtu.

  Produktet Amidoni

  Nëse do të lëvizin larg nga perimet niseshte, unë dua të ju them se disa nga produktet që përmbajnë këtë substancë, ka shumë të lashtat:

 • oriz,
 • misri,
 • grurë,
 • oats,
 • thekër,
 • disa të tjerë.
 • Ju mund të jetë i befasuar, por në grurin ai përmban një marrëveshje e madhe. Kjo produkteve koll të përmbajë deri në 75% niseshte.

  Dhe kur është fjala për veçoritë, kështu që atje përgjithësisht vjen me numrin e 86-87%.

  Por kjo nuk është e gjitha. Kështu, ato produkte në të cilat një numër i madh i komponentëve të përfshijë bishtajore të tilla si:

 • bizele,
 • fasule,
 • soje,
 • thjerrëzat ziera dhe mung.
 • Produkte që përmbajnë niseshte

  Disa besojnë se një prej produkteve që përmbajnë niseshte është fryt. Megjithatë, pothuajse të gjitha frutat nuk përmbajnë këtë përbërës. Dhe në qoftë se ai përmban, në sasi gjurmësh. Shuma e mundësive të një për qind. Në raste të rralla, kjo përqindje mund të arrijnë 1%.

  Kjo është duke folur në lidhje me frytet më të zakonshme që mund të gjenden në raftet e supermarketeve më dhe dyqane. Megjithatë, përjashtim, ndoshta, mund të bëjë banane. Që të gjithë botën, ka mjaft pak (rreth 70 lloje të të gjitha llojeve), përmbajtja e niseshtesë në to është gjithashtu e ndryshme.

  Ajo mund të jetë në mes 7% dhe deri në 20%. Megjithatë, është e nevojshme për të marrë parasysh faktin se pjekuria e banane, sasia e substancës është vazhdimisht në rënie, dhe mund të tkurret deri në 2%. Prandaj, banane më të gjelbër ju blej, përqindjen më sipër.

  Megjithatë, për disa, mund të jetë në fakt interesant se në arra të përmbajë edhe këtë substancë. Në përfundim, unë dua të them se ne nuk duhet veçanërisht të frikësuar se disa produkt në këtë çështje shumë. Ju vetëm duhet të dini se çfarë kohë dhe si të përdorin çdo produkt individual.

  PS: Ju lutem komentoni mbi këtë artikull. Në përgjithësi, në qoftë se ju mund të telefononi perimet niseshte , Unë nuk e përmend - ju lutem shkruani, mos hezitoni të