Zbulon sekretet të cilat produktet përmbajnë kalium


Miqtë, edhe pse, dhe ka qenë plagë temën shpalosur për cilat produkte përmbajnë kalium, megjithatë, unë dua disa më të zgjeruar të kuptuarit tuaj në këtë çështje.

Qëllimi im - është për të ju tregojnë se si ju mund të zgjerohet më tej dietën tuaj kështu që dikur ushqyer me ushqim jo vetëm këtë element gjurmë, dhe të tjerët.

E pra, unë mendoj, për të thënë se norma ditore e kaliumit për një person të shëndetshëm, si edhe mungesa e efektit të trupit tonë, ne nuk do, sepse të gjithë ju mund të shihni nga neni paraprak.

Unë vetëm përmend se Norma ditore e kaliumit varet nga mosha juaj dhe mund të shkojnë nga 600 dhe deri në 2000 mg.

Por le ende e konsiderojnë ku ju mund të merrni këtë shumë të këtij minerali.

Cilat ushqime përmbajnë kalium


Siç do të kujtohet, ne kemi mbuluar tashmë çfarë e pasur me këtë mineral janë të papërpunuara (të thata), arra, thekër dhe grurë krunde të ndryshme, dhe pothuajse të gjitha frutat. Vetëm përmes tyre mund të ushqyer plotësisht trupin tuaj.

Por ajo që për ata që janë të parë, të dytë dhe të tretën janë mundësi ose të mërzitur ose nuk ka për të blerë? A: "Ne kemi nevojë për të shtuar të ushqimit të tyre dhe produkteve të tjera të cilat, edhe pse në një masë më të vogël, por ende përmbajnë kalium." Që qëllimin tonë dhe drejtim - një dietë të ekuilibruar - ajo është në pjatë tonë duhet gjithashtu të jetë një shumë të frutave dhe perimeve me herbs.

Në diskutimin tonë të fundit kam përmendur shkurtimisht se në mesin e pemëve dhe perimeve janë avokado i pasur dhe lakër brukseli.

Por, avokado e shtrenjtë, dhe lakër brukseli nuk janë gjithmonë në dispozicion. Çfarë duhet të bëni? Në fakt, një numër i madh i të dy gjelbër dhe një bimë tjetër (gjithmonë i freskët) ushqim i pasur jo vetëm në kalium dhe fosfor dhe, magnez, natrium dhe komponimet e tjera të dobishme.

Prandaj, si një opsion - unë rekomandoj që ju hani: spinaq, pjeshkë, kajsi, rrush, mollë, karrota, bizele të gjelbër. Të gjitha këto produkte përmbajnë të paktën 15 - 20% të nevojave tona. Ky është një tipar shumë i rëndësishëm, ose më mirë dy prej tyre.

E para është se ne nuk duhet të harrojmë se njoftoi 15 - 20% ju merrni hahet çdo 100 gram ndonjë nga prodhimet e tyre.

Për shembull, hani 100 gram mollë të freskëta - dhe kalium përmbante 100 gram plotësoni nevojat tuaja me 15%. Dhe së dyti, që vijon nga e para, është që të ju plotësisht të gjithë mund të mësojnë - ju duhet të dini: çfarë kohë dhe çfarë ushqime për të ngrënë.

Përgjigja në këtë pyetje mund të gjenden në faqet e tjera të këtij blogu. Për ta bërë këtë, ju duhet të futni një vargun e kërkuar asnjë - produkt - dhe më shumë për disa prej tyre e përshkroi pritje të drejtën për ushqim.

Nëse nuk gjeti - ju lutem komentoni dhe ju do të marrë përgjigje. Dhe tani, përsëri në bisedë tonë bazë.

Shumë të dobishme për ne është drithëra të ndryshme dhe bizele. Për shembull në bizele përmban rreth 60-65% të nevojave të përditshme. Duke folur e ngrënies, atëherë për çdo 100 gram ngrënë tuaj hikërror, kënaqur, grurë, qull elb - ju merrni një minimum prej 10 - 15% e trupi ka nevojë çdo ditë.

Si ju vetë mendoni, vënë re një normë ditore të kaliumit nuk mbushet shumë e vështirë. Por, për më tepër, unë kam përgatitur për ju një tjetër artikull që do të diskutohet në të cilat ushqime përmbajnë kalium, ju tashmë mund të filloni të lexoni këtu.