Zbulon të vërtetën në lidhje me lajthi substanca të dobishme të nderuar shumë nutritionists


Sot, në këtë dhe artikullin e ardhshëm, le të shohim lajthi pronave të dobishme të cilat filluan si aplikuar në mjekësi.

Në këtë rast, ju nuk keni nevojë të jetë një ekspert për të përdorur lajthi si në parandalimin e sëmundjeve dhe trajtimin e tyre.

Në - Së pari, në qoftë se ka kjo arrë siç duhet - janë që ju natyrisht do të përmirësohet gradualisht shëndetin tuaj.

Dhe - Së dyti, ju mund të përdorni për të përmirësuar dhe për të ruajtur shëndetin e jo vetëm arra dhe gjethet, lëvorja e shkurreve dhe madje edhe twigs, rrënjë. Tani le të flasim për ushqimin ngushtë.

Pronat e dobishme lajthi

Në fakt, pak më shumë se një muaj më parë, tashmë është shkruar mjaft një artikull të gjatë në lidhje me këtë arrë.


Megjithatë, për shkak të faktit se informacioni ka bë më shumë dhe për të kuptuar plotësisht, sigurisht, një artikull nuk është e mjaftueshme - vendosur për të shkruar një çift më shumë.

Dhe para se ne të vazhdojmë në këtë, çfarë u ndal herën e fundit - vetëm të ju rekomandojmë të mirat dhe dëmet e lajthi apo lajthi. Kjo në thelb dy emra të ndryshme të njëjtën gjë. Dhe, meqenëse ne kemi mbaruar që filloi për të çmontuar vitamina dhe komponime të tjera të dobishme - ata flasin.

Po, hera e fundit kanë thënë për vitaminë E sepse ajo më. Tani, unë dua të them se përveç vitaminë E, aty janë: B1, B2, B3, B9, askorbinki ose C, vitaminë A.

Gjithashtu, sasi të vogla janë B5, B6, dhe vitaminë K.

Dhe, përveç fluoride dhe kalium, të cilat ne gjithashtu përmendur më herët, janë: jod, selen, kobalt. Sigurisht ka edhe të tjerë. Megjithatë, këto janë të shënuara - më rrallë gjenden në ushqime të tjera.

Gjithashtu, në qoftë se ne po flasim jo vetëm për elementët gjurmë - kjo arrë mund të vihet në një nga vendet e nderit, ashtu si një produkt të nevojshme proteinave. Sidomos në qoftë se ju hani kalter në formë të thata pa pjekje paraprak.

Sigurisht, mos harroni në lidhje me fara, arra dhe fasule të tjera. Hidhet fort në këtë pikë nuk do të, si më parë, ne kemi diskutuar tashmë.

Por ne nuk flasim për faktin se në më fryt përmban komponimet (kohët e fundit është hetuar) që parandalon kancerin.

Megjithatë, unë do të doja të flas për fije dhe fibra dietetike, e cila është pothuajse e njëjtë. Kjo është fryt i kësaj bime ajo aq shumë atë të hahet vetëm 150 gram kalter, ju jeni më shumë se 70 për qind e mbushjes trupin tuaj e normës së nevojshme ditore e fibrave.

"Çfarë na jep të gjitha në aspektin e shëndetit" Por blog lexuesit mund të pyesni, fund të fundit është se para së gjithash, në qoftë se ju të filloni më shumë - ose më pak vazhdimisht hani lajthi - ju do të përmirësojë dhe forcojë muret e një anije, atëherë muret e muskujve të zemrës.

Gjithsesi, i gjithë kardio - vaskulare sistem është efekt i dobishëm. Në - Së dyti, në qoftë se ju stërvitje, veçanërisht vetë, të marrin parasysh faktin se ai përmban komponimet e jo vetëm proteina, për të përmirësuar rritjen e grupeve më të madhe të muskujve dhe për të përmirësuar punën e tyre vetë.

Së treti, një tarifë e acideve yndyrore polyunsaturated, është restaurimi dhe normalizimi, duke i mbajtur ushqimin tuaj, metabolizmin. Plus, këto acide yndyrore gjithashtu përmirëson si kusht dhe strukturës së përgjithshme lëkurën tuaj.

Dhe siç thashë në fillim, ai lajthitë pronave të dobishme të cilat ne tani çmontuar vetëm dietë të përdoret edhe në mjekësi.

Dhe kjo është ajo që unë kam për të thënë në artikullin e ardhshëm.