Zarzavate rrepë dhe pronat e të dobishme, të cilat ju nuk ishin në dijeni edhe


Përshëndetje miq! Sot ne do të merret me rrënjë si rrepë , dhe domosdoshmërisht të flasim për atë që është prona të dobishme të turnips.

Dhe, që nga oborri tani pothuajse mesit të marsit (si e këtij shkrimi) - Mendova se shumë njerëz janë tani problem veçanërisht akut i mungesës së vitaminave.

Prandaj, ajo është e ndikuar në mënyrë të tërthortë në zgjedhjen e temës së sotme.

Gjithsesi, ka shumë të dobishme se ajo mund të përdoret si ushqim, dhe trajtim gjatë gjithë vitit.

Duke folur e trajtimit, ne ende flasim shumë.

Rrepë

Pra sot, ekspertët e angazhuar profesionalisht në mjekësinë popullore, me habi pse tani pushuar për të kultivuar këtë rrënjë të mrekullueshme.


Fakti interesant!

Nëse një person më parë ka pasur probleme me sistemin skeletor dhe nyjeve - që ishte obligim këtë perime si një nga mjetet kryesore për trajtimin. Njeriu përshkruar të zërë rrënjë si i freskët, duke përfshirë gjethet, dhe të bëjë atë në bazë të teas.

Mos harroni se si në artikullin në lidhje me pronat e dobishme e panxhar kemi biseduar për faktin se shumë njerëz nuk e dinë edhe se në më lë panxhar përmbajnë një shumë informacione të dobishme. Pra, kjo është saktësisht e njëjta rrënjë, në një letër e cila është shumë e rëndësishme për ne komponimet, vitamina dhe minerale.

Pronat e dobishme e rrepë

Nëse ne flasim për pronat e dobishme e turnips - që unë do të doja për lehtësinë tuaj, për të filluar për të folur për përbërjen kimike (vitamina, Përbërjet substancë), dhe pastaj prek dhe aspekte terapeutike.

Prandaj, në qoftë se ne flasim për të gjitha llojet e kimikateve - këtu ju do të gjeni:

 • Vitamina (A, C, B - B1, B2, B3, B9)
 • Elementët gjurmë (hekur, mangan)
 • Elemente makro (kalium, natriumi dhe kalcium më themelor dhe më ata këtu)
 • Taninet,
 • Fiber,
 • disa acide organike,
 • tjetër.
 • Dhe, në qoftë se në fillim të artikullit kam filluar në vitaminë mangësi, dhe kur unë them se kjo rrënjë mund të kënaqë shumë në mënyrë efektive vitamina tona më themelore dhe minerale.

  Dhe ai përmban fibra, si në shumicën e frutave dhe perimeve, vetëm që ndihmon tretjen tonë dhe përmirëson pėrshkueshmėrisė e përgjithshëm të zorrëve.

  Pronat medicinale e rrepë

  Nëse ne flasim për efektet e dobishme të mjekësisë, këtu ne mund të shohim shumë pozitiv. Nga rruga, pak para se I ka shkruar për përdorimin e kësaj perime në ushqimin dhe mjekësi këtu. Nëse më tej zgjeruar artikullin e mëparshëm, mund të themi se pronat kryesore kurative të turnips janë:

 • rrit mbrojtjen imunitare (shkakton prodhimin e substancave që janë përgjegjës për funksionin imunitar)
 • ndikon tërë gastro - traktin e zorrëve (ndihmon për eliminimin e toksinave nga atje dhe më e mirë e baktereve të dobishme të zorrëve për ne)
 • efekt tonik në të gjithë trupin (siç në fakt është niveli delikate të energjisë, dhe - nëse ka komponime specifike)
 • stimulon qarkullimin e gjakut në trurin e njeriut (siç është efekt pozitiv mbi lëvore cerebrale dhe ndërveprimi në mes hemisferat).

 • Pronat e shërimit të rrepë

  Lëng që mund të nxirren nga kjo kulture rrënjë ka shumë prona medicinale. Po, madje edhe gjyshet tona e dinin se nëse shtrydh lëng nga rrënja, ajo mund të përdoret për të trajtuar ftohjet dhe ktheje helmim, dhe antiseptik (antibacterial) Efekti mbi tumor plagë. Gjithsesi, kjo perime të freskëta si dhe si broths ka një gamë shumë të gjerë të aplikacioneve.

  PS: ju lutem komentoni mbi këtë artikull pronave të dobishme të turnips dhe rrepë të dobishme për të të treguar se çfarë miqtë tuaj duke klikuar mbi butonat e duhur KOS. Rrjetet më poshtë.