Ushqim


Sot ne do të diskutojnë dhe të bien dakord një dietë të ekuilibruar, pasi kjo është një nga pikat themelore të shërimit natyror.

Ju imagjinoni çdo ditë kur të hamë ushqime të caktuara, apo se ushqimi - ju mund të mbani të dy shëndetin tuaj dhe të degraduar atë.

Gjëja më interesante që secili prej jush është ngrënë me një lugë, ju mund të zoom në mbi sëmundjen e ri, dhe ndoshta anasjelltas - gjithmonë të shmangur shfaqjen e sëmundjeve të caktuara në jetën tuaj.

Për shembull, nuk ka fakte të veçanta historike, si vetëm një person aplikuar vetëm ujë për trajtimin e sëmundjeve të rënda. Dhe në qoftë se ne të fillojnë të hahet si duhet të përfshijnë fruta të dobishme të ndryshme, perime dhe bimë - ajo vetëm do të ndihmojë të vazhdojmë jetën tonë dhe të bëjë atë më të shëndetshme.

Çfarë një dietë të ekuilibruar është


Siç doli, kjo çështje paraqet një paqartësi të caktuara. Për shembull, po bëhet gjithnjë e më shumë popullor janë sisteme të ndryshme uria. Po, ekziston një sistem i agjërimit javore, muajit të agjërimit të tërë, ditë, dhe të tjerët.

Por secili prej nesh ka një supozim logjik: është një dietë e ekuilibruar apo një tallje e trupit të tij. Nga ana tjetër, në qoftë se dikush dëshiron të kuptoj për vete atë që është ushqim i mirë - ai mund të pengohen në informacionin e kundërt.

Pra, gjithashtu, është një shumë e informacionit në kundërshtim me urisë, e cila nga ana tjetër, inkurajon njerëzit për të bollshme të hahet një shumëllojshmëri të shtojcave dhe vitamina.

Por ku është e vërteta dhe se si të zgjedhin për veten e tyre çfarë - se një, sepse këto sisteme të zakonshme kundërshtojnë njëra-tjetrën. Personalisht, mendimi im, i bazuar në burim praktik dhe autoritar e informacionit - lëvizjen e rrugës së mesme.

Fakti që ne nuk domosdoshmërisht nevojë që - këtë rregull, dhe se - që të marrë si me qetësi dhe vetëm e vërteta. Për shembull, në qoftë se ne po flasim për maturi vullnetare nga ushqimi - kjo është normale.

Po, Bibla, dhe në shkrimet e tjera, ju mund të gjeni informacion në lidhje me çfarë të kryer maturi një-ditor nga ushqimi është shumë i dobishëm.

Por këtu ne duhet të kuptojnë një pikë shumë të rëndësishme.

Në qoftë se ne po flasim për një mospërdorimit njëditor nga ushqimi - ajo me të vërtetë sjell efekt shërimi, dhe secili prej nesh është praktikë e rekomanduar. Dhe në qoftë se ajo është një maturi fanatik nga ushqimi për një muaj ose më shumë - nuk është e diskutueshme.

Gjithkush e di se fanatizmi nuk çon në të mirë. Tani, e njëjta vlen edhe për një vakt i përzemërt. Ndodh që njerëzit në shumë produkte të ndryshme të përdorura në numër të madh vetëm përpjekje për të kapur marrë një numër të caktuar të substancave specifike.

Për shembull, një person dëshiron të marrë një shumë të vitaminës A, dhe, prandaj, "veshur" karrota. Ose, doni të merrni vitaminë C - blen një shumë e limon.

Dhe nëse e marrim si një e tërë, është gjithashtu filluar të kthehet në fanatizëm që shëndetësor ka të bëjë asgjë. Bazuar në këto dy ide, sugjeron një të vërtetë të thjeshtë.

Kjo është një dietë e ekuilibruar që përfshin një përzgjedhje e mirë e ushqimeve që përmbajnë një shumë të përdorimit dhe kufizimet vullnetare në përdorimin e tyre. E gjithë kjo duhet të bëhet në kuadër të natyrshme për trupin, gjendjen e dëgjuar atë organ do të thonë për ne. Dhe një herë ne namatsayemo këtë ekuilibër - kjo do të jetë një ndihmë e paçmueshme trupin tonë dhe shëndetin në përgjithësi.