Produktet përmbajnë kolesterol


Para se të flasim për produktet përmbajnë kolesterol, ju do të zbuloni një fakt mjaft interesant.

Përafërsisht 80% e kësaj substance prodhon vet trupin tonë.

Dhe siç e dini, vetëm një pjesë e vogël na vjen nga jashtë.

Kështu, ai luan një rol të rëndësishëm në trupin tonë, që nga ajo lehtëson funksionimin normal të qelizave dhe ndikon në hormonet tona. Pse jam unë të gjithë shprehën?

Shkarko fund është se disa njerëz janë qëndrim mjaft të mprehtë ndaj këtij kompleksi yndyrna. Në anën tjetër, se nuk ka dallime, ka dy lloje të këtyre komponimeve. Një efekt pozitiv dhe për të ruajtur ekuilibrin normal të qelizave dhe të tjera të prekura keq.

Është folur për të - kombëtar. Nëse doni më shumë shkencën, disa prej tyre të lartë (më të dobishme) dhe të tjera peshë të ulët molekulare (respektivisht më pak). Dhe këtu përsëri lexuesi blog mund të jetë keqkuptim çfarë atë të gjithë këtë informacion.

Fakti se kolesterolit ushqim shumë i pranishëm në shkallë të ndryshme. Dhe kjo nuk është aq e rëndësishme: shumë prej tij ose pak atë - se një produkt të veçantë.

Më e rëndësishmja, çfarë është struktura e saj. Nëse strukturën molekulare të ulët - të tepërta substanca të ulët molekulare do të çojë në pasoja negative. Kjo është për këtë tani, dhe do të diskutohet më tej.


Cilat ushqime përmbajnë kolesterol është e dëmshme

Më të dëmshme, siç rezulton, është mish detare kafshët tona, derivatet e tij, dhe proshutë dhe vezë. Dhe kjo nuk është deklarata fanatikë thekur vegjetarian dhe shikoni burimin zyrtar të dijes - Wikipedia.

Megjithatë, më i rrezikshëm për ne është të hahet vezë dhe vezë peshku. Vetëm më poshtë, rreziqet janë: mish peshku (kjo gjithashtu vlen mish gaforre, gaforret, etj), mish derri dhe viçi.

Ajo është në këto produkte të përqëndrimit "negativ" të ulët kolesterolit të lartë. Dhe gjithashtu, pulave, edhe pse ajo është më pak, por ende, një shumë të mërzitur bilancin normale.

Prandaj, sa kohë më parë shumë nutritionists rekomandojmë një person në dietën tuaj duhet të përfshijë një numër mjaft të madh të perimeve dhe frutave që ndihmojnë të balancuar bilancin. Megjithatë, në një pjatë si frutat dhe perimet duhet të jetë të paktën 50% e ushqimit.

Për të zëvendësuar mishit, siç rekomandohet nga nutritionists njëjtë, një person mund të përdorni të lashtat të tilla si gruri dhe drithëra të tjera. Kjo do të lehtësojë mbushje të mirë të kolesterolit të lartë.

Unë shpresoj se ju nuk e kanë harruar se 80% të organeve tona të prodhuar të brendshme. Por mbani kjo stuff është normale, madje edhe në qoftë se ne praktikë ushqim të mirë - nuk vijnë gjithmonë.

Për shembull, në qoftë se ju përzënë një mënyrë jetese i ulur dhe ha dehje (cigare, alkool) - veçanërisht nuk mund të presim se kolesterolit juaj është normale. Unë do të them këtë, që ecin zakonshëm në park për 30 minuta, në qoftë se bëhet rregullisht, do të lejojë që të më përmirësuar metabolizmin.

Megjithatë, kurrë nuk të harrojmë për vitamina. Për shembull, shpesh duke përfshirë në produktet ushqimore me vitaminë C, ju të forcuar dhe për të përmirësuar punën e zemrës dhe të gjakut tuaj të anijeve. Kjo, nga ana tjetër, lejon të ulët molekulare komponimet e depozituara në mure.

Si rezultat, edhe në qoftë se ju hani vetëm ushqime bimore përmbajnë kolesterol - ju vetëm të ndihmojë në shëndetin tuaj.