Ushqimi i pasur në fibra


Për ata që për herë të parë vizitoi blog them se disa ditë para se të kemi filluar duke folur për ushqime të pasura në fibra.

Por - për se neni i mëparshëm ishte më i përgjithshëm dhe i mirë për ne për të kuptuar dhe për të shpjeguar rëndësinë e fibër si të tillë - tani kërkojnë gjëra më specifike.

Në veçanti, është e nevojshme për të kuptuar si duhet:? Çfarë, si, ku, pse??? dhe pse? nevoja është për të marrë një efekt të mirë dhe të përfitojnë. Pra, le të fillojë ...

Produktet më të dobishme janë të pasura me fibra

Siç kam përmendur në një artikull të mëparshëm që ju rekomandoj lexuar më efektive në aspektin e asimilimit është ushqime të freskëta bimore.


Më mirë akoma, në qoftë se ajo është e pa trajtime kimike dhe plehrave kimike. E pra, ajo është, unë mendoj, dhe ju mund ta imagjinoni.

Në të vërtetë, fibër shumë i plehrave nuk ndikojnë në të vërtetë, por në trupin tonë janë përcaktuar si "të mirë". Tani, le të flasim ende për një ushqim të veçantë, e cila përmban fibra të rëndësishëm.

Më - e pasur me fibra dietike krunde është ajo që ka lloje të ndryshme. A është krunde gruri, thekër, dhe ata janë pak të ndryshme në cilësi. Në çdo rast, është e krunde përmban 44% fibër minerale.

Dhe gjithashtu fije më diete, në solubility janë të ndarë në dy kategori: të tretshme dhe kështu pazgjidhshëm.

Të gjitha krunde është i pazgjidhshëm fibër diete, por kjo nuk do të thotë se ata janë të padobishme.

Pra, kur një person ha krunde - ajo shpejt fjala për një ndjenjë të plotësi dhe uri zhduket për disa orë. Kjo është veçanërisht e mirë në qoftë se ju janë duke luftuar me mbipeshë. Dhe, për më tepër, se ngopjes shpejtë ndodh, më krunde ndihmon kolesterol më të ulët.

Vendin e dytë dhe të tretë, në qoftë se ne jemi me të vërtetë duke folur për të ushqyerit, unë do të vënë arra dhe fasule. Për shembull, në përmbajtjen arra e fije dietetike (fibër) arrin 15% ose më shumë. Per shembull, njëjtë bajame ajo përmban një 15%.

Si dhe fasule, të cilat kanë një 8% deri 12%. Por asimilimi nga trupi, siç u përmend më herët në këtë artikull, varet nga cilësia e ushqimit. Për shembull, kur hamë arra të thata, ne të merrni më të mirë fije dietetike se nëse këto arra njëjtat ishin të pjekur.

Dhe në qoftë se ne po flasim për fasule, ata para përdorimit, siç është përshkruar më herët, më të mirë thith për një kohë në ujë. Dhe, ushqehen mirë. Ajo merr pak kohë - një pak më të gjatë se sa thith.

Ndër kampionët në përmbajtje, duhet theksuar fasule, kikirikë, bizele, lajthi. Sidomos në verë ajo është e dobishme për të ngrënë bizele, e cila është vetëm gjobë pastron zorrët dhe ndihmon të pastër e gjakut.

Dhe kështu yndyrë në ushqim është tretur mirë vetëm kur ne e qartë e dimë kohën optimale për ushqim. Në qoftë se ne po flasim për të njëjtat bizele të njoma dhe bishtajore të tjera - për ta, koha më e mirë është darkë. Në fakt, për çdo vakt më vete. Por, ne nuk do të përfundojë duke folur për ushqime fibër të pasur. Vazhdimi dhe informacion tastiest është këtu.