On shije metalike në gojën tuaj dhe shijen e hekurit në gojë


Përshëndetje miq! Në rendin e ditës sot kemi 2 temat.

E para - një shije metalike në gojë , dhe e dyta, shumë të ngjashme - shije hekuri në gojë.

Duke folur në fakt, këto dy koncepte - janë të njëjta.

E vetmja gjë që një duhet të i kushtoj vëmendje për të është se simptomat shoqëruese madje shfaqet.

Dhe kështu, le të fillojë (tashmë në traditë) kuptojnë shkaqet e mundshme të këtij fenomeni.

Plus, paralelisht, shikoni në simptomat shoqëruese.

Shije metalike në gojë

Nëse, për starters, të analizojë modele të përbashkëta të shfaqjes shije metalike në gojë, atëherë ajo më së shpeshti ndodh:

 • ose pas një vakt,
 • ose vajzat dhe gratë gjatë shtatzënisë,
 • ose duket në mëngjes (zakonisht personi vërejtur thatësi në gojë)
 • ose pas marrjes së drogës, shtojcave dietë apo drogës dhe sistemet e tjera,
 • ose pas helmimit nga kripërat e metaleve të rënda ose me metale (merkuri, etj).


 • E pra, tani, le të analizojmë me kujdes shijen shkaqet metalike. Nëse ju filloni të ndjeni atë në mëngjes ose pas një vakt - atëherë ka shumë të ngjarë, ju keni probleme serioze me traktin gastrointestinal traktit gastrointestinal () ose sistemit urinar. Më pak shpesh - për probleme me mëlçinë. Nëse ju them në mënyrë më specifike, atëherë ju mund të jetë për shkak të:

 • sëmundje të fshikëzës (zakonisht një person fillon të ndjeni dhimbje e shurdhër në anën e djathtë të barkut nën brinjë pothuajse menjëherë, dhe përveç kësaj, ose në vend të, shije metalike në gojë fillon të ndjehen shije të hidhur në gojë)
 • ulçerë (gastrit, ulcerat, tjetër.

  I shoqëruar nga dhimbje barku, belching pakëndshme, urth në zonën e gjoksit dhe stomakut)
 • sëmundje zorrë (dysbiosis, tumoret, etj Nga rruga, shpesh i shoqëruar nga një kontakt të gjuhës).
 • Nëse ne flasim për ndonjë ilaç apo qendrat mjekësore (edhe në qoftë se vetëm për parandalim) - është e nevojshme të konsultohet. Sigurisht ju rekomandojmë që të filloni sy contraindications, dhe pastaj të shohim një specialist në lidhje me efektet e mundshme anësore apo intolerancës ndaj trupit tuaj komponentët individuale.

  Dhe në qoftë se ka pasur diskutim të hekurit, të cilat ishin shkaku i kripërave që - metalike - atëherë ju filloni "kovbasyty" kudo.

  Ka çrregullime të tmerrshme të traktit gastrointestinal, të vjella të shpeshta, i përgjithshëm "vyalik" pasiviteti, jargëzim i fortë dhe gjëra të tjera interesante.

  Rekomandimi!

  Nëse arsyeja ishte helmimi i kripërave të hekurit (bakër, zhivë, barium, etj), dhe ju ende keni simptome më lart - menjëherë të thërrasë një ambulancë. Vetë, në këtë rast, shumë e rrezikshme.

  Shijoni e hekurit në gojë

  Megjithatë, siç e thashë më sipër, shijen e hekurit shfaqet shpesh në gratë shtatzëna, megjithëse jo të gjithë. Kjo shpesh tregon shtatzëninë e hershme. Një nga arsyet e reduktimit gradual i hekurit në gjak (me fjalë të tjera, hemoglobinës).

  Pse shije hekuri në gojë

  Ndonjëherë ai duket me probleme dentare. Për shembull, në qoftë se ju kohët e fundit shkoi te dentisti dhe ai ju bëri një protezë ose procedura të tjera të lidhura me trajtim - atëherë ju mund të ndiheni kjo është metalik. E pra, një tjetër arsye pse shije hekuri në gojë përsëri të lidhur me dhëmbë.

  Kjo është shpesh një simptomë sugjeron sëmundje çamçakëz. Nëse keni sëmundje çamçakëz - rekomandoj turistik në mjekësi, si përkeqësimin e mëtejshëm të problemit në jo të mirë nuk do të.

  Prandaj, në këtë situatë, ju nuk duhet të vënë jashtë çdo e kaluar. Gjithashtu, ajo mund të jetë mjaft i parëndësishëm (e cila nuk është gjithmonë mendoj) - një vulë është e dëmtuar apo edhe të bien jashtë.

  Unë shpresoj tani ju e kuptoni se shije metalike në gojë, ose me fjalë të tjera, shije hekuri në gojë - Një simptomë shumë serioze që duhet të merren në konsideratë gjatë vetë-test.