Pronat Rreth dobishme e mel ose të bëjë një shumëllojshmëri të dietës


Pronat Rreth dobishme e mel është shumë e rëndësishme të dini se jo vetëm njerëzit që duan për të forcuar trupin tuaj, dhe kjo është veçanërisht e dobishme për trupin e femrës, duke e çuar jashtë yndyrë shtesë.

Përveç kësaj, se kjo në vetvete është një përfitim i rëndësishëm në aspektin e ushqimit, ajo gjithashtu tregon dhe efekt shërimi në shell tonë hollë (atmosferë).

Prandaj, në mënyrë që të mos ndërhyjë me të gjitha informatat që së bashku - le të disa prej strukturave të saj.

Pronat e dobishme e miletit në bazë të njohurive të Ayurveda (Mjekësisë orientale)

Sipas orientale mjekësi - kush do të hajë për këtë drithëra - kurrë nuk do të ketë probleme me sistemin limfatik.


Kjo është për shkak të faktit se energjia e tij delikate (biofield) - Ky miell i bluar trash ndikim pozitiv në sistemin tonë limfatik, forcimin atë dhe të siguruar stabilitetin.

Pra, nëse ju keni një shkelje e sistemit limfatik, ose ndoshta ju e dini njerëzit që vuajnë nga këto çrregullime - rekomandojmë që të i kushtoj vëmendje serioze për këtë produkt.

Nëse ne flasim për çfarë lloj ushqimi është ky miell i bluar trash - atëherë ju mund të them se kjo gjithashtu vlen për të më i mirë (i mëshirshëm) dhe të avid (pak më pak të dobishme).

Në mënyrë të veçantë, siç duket - atëherë ju mund të thoni në vijim. Kjo është nga njëra anë mund të ndikojë në sistemin tonë të tretjes dhe stomakun tonë, për ta përdorur atë në kohën e duhur dhe në sasinë e duhur, por gjithashtu mund të çojë në çrregullime të stomakut.

Por edhe në qoftë se ju shikojnë me kujdes kohën e saktë dhe numrin - nganjëherë, gjithashtu, mund të jetë një shkelje. Nga ana tjetër, si dhe thjerrëzat - një efekt shumë të mirë në zorrë tonë dhe është një efekt i dobishëm në shpinë si një e tërë.

Pronat e dobishme e miletit në dietë

Duke folur për këtë, çfarë kohë për të ngrënë mel - bazuar pastaj, përsëri, në Ayurveda, ka rregulla të caktuara. Në mënyrë të ngjashme si elbi perla dhe, ashtu si bollgur - mel më e mirë për të përdorur atë në kohën e drekës.

Nëse ju them saktësisht - ajo është duke filluar nga ora 11:00 dhe duke përfunduar rreth 13:30-14:00. Në vija të përgjithshme, në këtë kohë, më e preferueshme të hani drithëra, me rotacion mes tyre.

Së pari, në qoftë se ju jeni vazhdimisht rrotullohen drithëra të ndryshme dhe bishtajore - ju merrni shumëllojshmëri në dietat e tyre. Dhe të gjitha ushqime proteinike na jep një shumëllojshmëri të komponimeve që janë unike për secilin të marra në mënyrë të veçantë, ushqim.

Dhe së dyti, çdo miell i bluar trash miell i bluar trash, bazuar në Ayurveda, do të japë ndikimin e saj në trupin tonë delikate të mendjes (karakterit tonë). E megjithatë, kjo rrëmujë do të jetë një shok i madh për ato që lidhen me punën intelektuale ose punën vetë gjithmonë ndodh në një pozitë të ulur.

Fakti se një rrëmujë të tillë siguron që sistemi juaj nervor dhe mendja do të jetë në gjendje të mirë dhe do të jetë më e vështirë për të sjellë jashtë bilancit.

Plus, si bizele të njoma ose të misrit, që nuk është vetëm proteina dhe yndyrë, duke e lejuar të përqëndrohet më të mirë në detyrat e ndërlikuara dhe detajet në punë.

Por kjo nuk është e gjitha pronat e dobishme e miletit, si ne kurrë nuk kam parë atë janë komponimet kimike dhe jo efekt konsiderohet plotësisht pozitiv në një nivel fiziologjik. Prandaj, vazhdimi i këtij neni, shih "Si të dobishme qull mel"