Rreth vitaminës D për foshnjat dhe vitaminës D3 foshnjore


Përshëndetje miq!

Dëshironi të dini rëndësinë e vitaminës D për foshnjat?

Pastaj lexoni këtë artikull nga të mbuluar të mbuluar.

Në këtë artikull unë dua të ju them jo vetëm rëndësinë e këtij komponenti për zhvillimin e porsalindur, por edhe të ju japin disa këshilla për përdorimin e saj të duhur.

Pra, le të mos vonojë dhe menjëherë të vazhdojë me shqyrtimin e temës, mirë, në të njëjtën kohë, edhe flasim për D3.

Vitamina D për bebe

Ndoshta ju e dini, ndoshta jo, por në çdo rast, vitaminë D për foshnjat duhet që në mungesë të fillojë shkelur:

 • mbrojtëse,
 • Pamje sistem
 • funksionet e lëkurës,
 • shkëmbimi dhe thithjen e mineraleve,
 • sistem i tërë kockave, duke përfshirë dhëmbëve + mishrat.


 • Me fjalë të tjera, jo nëse porsalindur është për të humbur këtë komponent - Skeleti i saj ngadalë do të rritet për të qenë i dobët, dhe madje edhe për të filluar shkelje të tjera. Si rezultat, rritja do të ngadalësohet edhe, dhe fëmija do të jetë gjithmonë i dobët. Unë shpresoj se ju keni mësuar për rëndësinë.

  Tani për numrat.

  Për të porsalindur juaj e zhvilluar normalisht - ajo do të jetë e mjaftueshme për të marrë 500 IU ky komponent. Nëse do të përkthejnë këtë numër, ju merrni 12,5 mg . Ku e bën këtë të merrni. Ka 2 burime kryesore:

 • qumësht mirë të gjirit,
 • ushqime që përmbajnë vitaminë D.
 • Mos harroni!

  Dhënia e shtojcave sintetike me këtë përbërës apo atë - komplekset mund të jetë vetëm kur dy burimet e mësipërme nuk mbulojnë kërkesat e përditshme.

  Megjithatë, në qoftë se ju qasje në përzgjedhjen e dietë të porsalindur me mençuri - se këto komplekset sintetike dhe ju nuk keni nevojë.

  Vitamina D3 Foshnja

  Rol jo më pak të rëndësishëm në zhvillimin e foshnjave luajtur D3. Pse kemi nevojë për vitaminë D3 për foshnjat dhe se si ajo ndryshon nga D zakonshme? Ky komponent është përgjegjës për:

 • thithjen e kalciumit dhe fosforit (këto mineralet luajnë një rol të rëndësishëm në rritjen e dhëmbëve dhe të gjithë skeletit)
 • Kockat Fortesa normal (me numër të pamjaftueshëm të D3 në foshnjat më shpesh frakturat, dhe mund të jenë të deformuara kockat sepse ata janë të butë)
 • Ashtu si në rastin e mëparshëm, ky komponent mund të merret nga një vakt të plotë, si dhe sunbathing.

  Prandaj, shpenzojnë më shumë kohë me fëmijën tuaj jashtë në diell. Kompensimi përditshme e vitaminës D3 për foshnjat - 10 mg.

  Vitaminat Foshnja

  Shumë nëna të reja (dhe jo vetëm nënat) besojnë se për të pasur fëmijën e tyre ishte një i plotë dhe i shëndetshëm - ajo ka nevojë për vitamina gjëra për foshnjat. Por kjo është një gabim! Sigurisht, fëmijët kanë nevojë për të gjitha mineralet e trupit dhe komponentëve të tjerë, si shkon e zhvillimit intensiv dhe rritjen ekonomike.

  Megjithatë, shumë njerëz bëjnë gabim që një herë në vend të fëmijëve të tyre në aditivëve sintetike. Kjo ishte fillimisht një teori false, për shkak se foshnjat e trupit duhet të rritet në përbërësit natyral, e jo sintetike.

  Por çfarë duhet të bëjmë tani.

  Por fakti që të gjithë të sapolindur e nevojshme të trupit material (sidomos në vitin e parë të jetës) është nga qumështi i nënës. Unë mendoj, për ju nuk e fsheh faktin se qumështi i gjirit është një burim i shumë, shumë i dobishëm.

  Prandaj, unë do të ju rekomandojmë që, para së gjithash, për të tërhequr vëmendjen e tyre për cilësinë e qumështit tuaj. Unë duhet të them në vijim. Nëse ju doni të bëni qumështi juaj është me të vërtetë e mirë, unë rekomandoj për të lexuar artikullin në lidhje me dietën e nënave lactating, kam shkruar pak më herët.

  Rastësisht, aty ju do të gjeni lidhje për të tjera, artikujve në mënyrë të barabartë të dobishme në temë.

  PS: ju lutem komentoni mbi këtë artikull Vitamina D për bebe , dhe ju lutem pyesni nëse ju nuk e komplikojnë, retweets dhe abuzim