Shkakton ndjesi djegie në stomak Top 6


Përshëndetje miq!

Në artikullin e sotëm tonë ne do të flasim për shkaqet më themelore djegie ndjesi në stomak.

Sigurisht, në nenet tona të mëparshme (në këtë blog shkruar më shumë se 10 artikuj në problemet me traktin gastrointestinal), unë përmenda shkurtimisht arsyet për djegien.

Por tani unë do të doja të ju tregojë për atë në më shumë detaje.

Dhe përveç kësaj, ne do të flasim për atë që është arsyeja që bakes në gjoks dhe abdomen, dhe një erë të pakëndshme në gojë.

Shkakton ndjesi djegie në stomak

Sot, shumë ekspertë pajtohen në një gjë dhe për të prodhuar një ndjesi djegie në vijim arsye:

 • prania e bakterieve ne gastro - intestinal,
 • Shkelja e mukozës së brendshme (ulcerat, gastrit, etj),
 • hahet shumë thartë ose të mprehtë,
 • rrit sekretimit të lëng stomakut,
 • turp ose zbaticë biliare (kam shkruar në lidhje me të këtu)
 • Shtatzënia mund të jetë
 • Tani le secili prej të shkaktojë një ndjesi djegie në stomak merren veç e veç.


  Nëse ne flasim për praninë e baktereve, ajo është deri tani më i rrezikshëm 2, duke çuar në shkelje të rënda. Në to ju mund të lexoni më shumë këtu. Një paragraf 2 dhe 3 janë shumë të ndërlidhura, si dietë të varfër (vetëm për të kënaqur gjuhën tuaj dhe jo për të përmirësuar shëndetin përmes ushqimit) çon në situata shumë të vështira. Lidhur me zgjedhjen e lëng, dmth 2 raste:

 • ose ajo është lëshuar në sasi më të mëdha se sa pritej,
 • ose është neutralizuar dobët (ndarje).
 • Për diagnozë të saktë kërkohet ekzaminim të mëtejshëm. Duke folur për pirjen e duhanit në shtatzëni - faktori më themelor vepruar hormonet.

  Ai vetëm shkon jashtë bilancit, dhe organet sekretsionnye fillojnë të funksionojnë siç duhet.

  Çfarë kjo out?

  Ju duhet të rindërtojnë dietën tuaj. Prandaj, është kjo unë tani dua të ju them.

  A do të djeg stomakun

  Në shkaqet kryesore djegie ndjesi në stomak, dhe tani duhet të kuptoj se ardhshme. Çfarë duhet të bëni nëse djegie në stomak dhe ndihmën nuk janë përreth? Për këtë unë ju rekomandojmë që sapo rindërtuar dietën tuaj. Sa më shpejt filluan të mendojnë se djegia - thjesht shkoni për të përdorur ujë të pastër vetëm me jo - ose papastërtive.

  Unë do të ju them se shpesh shkaktojnë një ndjesi djegie është kafe, pije e butë dhe madje edhe çaj. Unë nuk jam duke folur në lidhje me alkoolin.

  Pra, nëse pjekje, unë ju rekomandojmë që të heqë dorë:

 • e të gjitha lëngjeve përveç ujit,
 • ushqime pikante,
 • ushqime të skuqur
 • shumë acid ose shumë të hidhur.
 • Erë nga stomaku

  Kjo është një nga simptomat që tregojnë një shkelje të rëndë të sistemit të tretjes. Kjo është shoqëruar shpesh me një shije të thartë në gojë. Shpesh, stomaku i keq për shkak të faktit që ky njeri të lënë pas dore rregullat e të ngrënit shëndetshëm apo jo ndjekur dietën e tyre.

  Kjo është situata më e zakonshme. Por ndoshta edhe që filloi të zhvillohet intensivisht bakteret, të cilat ne të diskutuara më lart, ose filluan gastrit, ulcerat, ndoshta madje edhe kancer (shumë rrallë).

  Pra, nëse aroma zgjat për disa ditë dhe nuk është - goditje e shpejtë për të fibrogastroscopy traktin gastrointestinal. Është më mirë për të kontrolluar dhe të jetë i qetë se do të forcojë sëmundje.

  Ndoshta edhe ju e dini se çfarë - tjetër shkakton një ndjesi djegie në stomak?