Ushqim


Dhe ju të hani e drejtë? Pyetje të tilla mund të pyes askënd që dëshiron të ketë shëndet të mirë dhe një nivel të lartë të imunitetit. Por jo gjithmonë është e mundur për të dëgjuar një përgjigje pozitive. Pas të gjitha, në këto kushte, ajo duhet të jetë organ i qëndrueshëm pune, i cili do të jetë asimilimi i plotë i të gjithë komponentëve ushqimore hyrje të dobishme dhe materiale. Një tjetër fakt i rëndësishëm është rrjedha e proceseve të sistemit të tretjes për të shkëmbyer.

Në zemër të të gjitha proceseve të kontrollit është të ushqyerit e duhur , e cila është një procedurë për të hahet në kohë të caktuara të kohës. Nga ana tjetër, të gjitha ushqimet që është përdorur nga njeriu do të shpërndahen plotësisht gjatë gjithë ditës për përbërjen e përgjithshme të elementeve kimike dhe kalorive.

Ushqimi i duhur është duke iu referuar katër vakte të përditshme. Në rast se një person janë disa probleme me sistemin e tretjes, numri i përgjithshëm i qasjeve në tryezë duhet të rritet në gjashtë në ditë.

Kërkesat themelore të ushqyerit e duhur


Të gjitha standardet ushqyese të themeluara ?? një ditë duhet të ndahet në mënyrën e mëposhtme: mëngjes i lehtë që është një e treta e të gjithë kompensimit të përditshme, drekë dhe darkë dendur, e cila përbën një të katërtën e vlerës së përditshme. Me këtë sistem të ushqyerit e duhur trupi është në gjendje të miri të absorbuar të gjitha ushqyesve dhe vitaminat që vijnë nga ushqimi.

Në varësi të potencialit të energjisë dhe përbërjen hyn shpërndarjen e produkteve ushqimore me pritjen orë.

Kështu, ajo është e rekomanduar për të marrë mëngjes apo darkë ushqime që përmbajnë sasi të mëdha të proteinave. Në këtë rast peshk, mish dhe bishtajore. Të gjitha këto produkte të ndikojnë drejtpërdrejt në sistemin nervor qendror, duke rritur efikasitetin e saj. Për darkë, të marrë perimet më të mira, frutat dhe produktet e qumështit. Mos e merrni seasonings brenda natës me erëza, kafe ose çaj. Për ushqim tretet është e mirë, ajo duhet të jetë tërësisht përtyp. Ajo duhet të mbahet mend se sistemi dëmtimi i tretjes ka një TV, leximin dhe bisedë gjatë vakt.

Nën ushqimin e duhur, të gjithë ushqimi duhet të merren gjatë orëve të kufizuara. Kur hahet të gjitha tepricat e ushqimeve depozituara për të formuar në masë yndyrë. Siç duhet dietë të përshtatura do të përmirësojë ndjeshëm procesin e luftës kundër trashje.

Përbërja e të ushqyerit e duhur

Baza e të ushqyerit e duhur është konsideruar si një grup i ekuilibruar i proteinave, yndyrave dhe karbohidrateve në dietën e njeriut që duhet të jetë proporcion optimal. Në varësi të aktivitetit të njeriut, dhe ky raport është i vendosur.

Për shembull, një person i cili është i angazhuar në punën mendore, pothuajse gjithmonë në lëvizje. Prandaj, në dietën e tij të përditshme duhet të jetë i pranishëm 100-110 gram.

proteina, 80-90 gram. yndyrë dhe 300-350 gram. karbohidratet. Për njerëzit që punojnë punë më fizike, ajo do të jetë e nevojshme për 115-120 gram. proteina, 80-90 gram. yndyrë dhe 400 gram. karbohidratet. Gjithashtu mos harroni për yndyra dhe vitaminat që janë të nevojshme për çdo ditë tonë të trupit tuaj.