Papaja Fruta


Sot ne të ndryshojë traditat tona të zbulojë pikëpamjet e tyre mbi ekzotike, dhe tani sytë ra mbi papaja fruta.

Një fakt shumë interesante është se ajo, edhe nëse ajo është e gjelbër dhe nedospevshiy, ajo është ende frustruese dhe e përdorur si industrinë ushqimore dhe në biznesin e kuzhinës.

Por kjo nuk do të thotë se fruta duhet të hahet vetëm të gjelbër dhe i papjekur.

Në të kundërt, vetëm fruta pjekur janë të gjitha elemente të dobishme dhe cilësitë pozitive, të cilat ne jemi duke shkuar për të folur.

Të gjitha detajet e frutave papaja

Ajo në një fabrikë të - lidhur me tropikale dhe e do të ngrohjes.


Prandaj, ne gjithashtu u përpoq të rritet atë, por në këtë masë asgjë e mirë erdhi prej tij. Tani, si për shijen.

Është e qartë se një fruta papaja që është shitur në dyqanet tona - nuk shije e vërtetë të atij të çuditshme të frutave plotësisht se pjekur në fushën e kultivimit. Nëse ne flasim për shije të vërtetë - se shumica e njerëzve janë dakord se shije ngjan një kryq në mes të një bukuroshe dhe lëng, e pjekur pjepër pusi.

Duke folur për fruta - ato madhësi si ngjyra, pak si një pjepër të vogël dhe dardhës. Dhe ndoshta do të jetë edhe më mirë për të thënë se ajo është shumë e ngjashme me një kungull të vogël. Megjithatë, si jashtë dhe brenda vendit.

Edhe pse kjo është një sjellë atë në ne.

Dhe, për shembull, në të njëjtën India apo Amerikën e Jugut - ku ju mund të gjeni në shitje fruta madhësinë e një kungull apo pjepër të plotë. Pesha e tyre mund të arrijnë edhe 3 £. Në disa raste, 6-7 paund.

Plotësisht të pjekur, është monoton dhe madje të verdhë portokalli ngjyra, dhe ndjenjat i prekshëm duhet të jetë aq i butë si pjepër pjekur. Dhe, ashtu si kungull apo pjepër - fara përmbante brenda.

Nëse ju ende guxojnë për të blerë fruta papaja në dyqan - ka shumë të ngjarë se do të jetë pak më të gjelbër. Prandaj, për fruta ripening më të mirë mund të vihet në një qese të mbyllur me mollë dhe të lënë për dy ditë.

Gjatë kësaj kohe, në qoftë se ju vendosni në një vend të errët, do të pjekuri. Për shembull, ju mund të vënë në një kabinet kuzhine apo tjetër ku - është. Dhe pastaj, nuk mund të jetë në një formë në të cilën ju keni imagjinatë të mjaftueshme. Për shembull, ju mund ta bëni atë me lëng, të hani të freskët, shtoni një shumëllojshmëri të sallatë frutash me fiq, e bëjnë bllokime, dhe kështu me radhë.

Megjithatë, disa duke arritur dhe gjithashtu e angazhuar në ruajtjen e saj, por ju nuk e rekomandojmë atë. Së pari, nga një këndvështrim ekonomik nuk është fitimprurës, dhe së dyti si një shije dhe ushqyesve, aty ju mund të pothuajse të nuk gjej.

Por, gjithashtu të doja të tërheq vëmendjen tuaj për ruajtjen.

Nga - faktin se fruta papaja, ashtu si fruta lychee - thermophilic dhe që prishet - fati i tyre ruajtjen e një maksimum prej një jave. Në përgjithësi, është e këshillueshme për të ngrënë sa më shpejt të jetë e mundur.

Në rastin ekstrem, të vënë në frigorifer për të nesërmen. Kështu, fruta ende mund të shpëtohet ushqyesve. Nëse ju thoni për të përdorur - ka rregulla të caktuara të valoj poshtë për të hash frytin e kësaj bime është e rekomanduar nga ora 8 deri në 16:00.

Gjatë kësaj kohe, të gjitha komponimet e dobishme, të cilat ne do të diskutojnë do të asimilohet shumë më e fortë se herët e tjera. Por mos harroni numrin.

Një person normal do të hani sa të 0, 8 kg tul në ditë.

Kjo do të jetë e mjaftueshme për të ushqyer, por edhe kaq shumë nuk duhet të shkaktojë ndonjë - çdo çrregullim. Në të njëjtën kohë, unë dua që ju të mbani mend gjendjen që e mësipërme 0,8 kg e shprehura nuk keni nevojë për të "vm'yatyy" në një kohë dhe është e ndarë më mirë në disa masa (2 - 3).

Ajo rezulton se të gjitha informacionet nuk mund të përshtatet në fushëveprimin e këtij postimi. Për shkak të frutave papaja ne do të vazhdojmë për të folur në artikullin e ardhshëm dhe ka konsiderojnë pronave të dobishme.