Fruta carambola


Shumë nga ne në jetën tonë janë takuar fruta carambola dhe disa tashmë hëngri frutin më shumë se një herë.

Por ata që nuk kanë pasur të provoni - ka ide të paqarta dhe dyshimet si për të ngrënë ajo shije nuk llogariten.

Në përgjithësi, nuk ka ndonjë - është në favor të tij, në përpjekje dhe në qoftë se - kjo nuk është për asgjë. Prandaj, në mënyrë për veten e tyre ju mund të hedhë më shumë dritë mbi disa nga detajet dhe tiparet e kësaj bime, dhe veçanërisht si për të ngrënë dhe si për të zgjedhur - Le të fillojnë të kuptojnë.

Fruta carambola të çmontimit substanca të dobishme

Në të vërtetë, ne të vazhdojë të drejtpërdrejtë ndaj elementeve gjurmë, proteina, dhe pjesa tjetër - unë dua të flas për shije.


Ndoshta ata që nuk e kanë provuar ende - shumë i interesuar në faktin se ajo është shija e këtij fruti.

Kur në krahasim me homologët tanë - atje nuk mund të krahasohet me asgjë - atëherë një tjetër. Ajo është një kombinim i të dy flavors e kastravec të freskëta, pineapple pjekur, kumbullës dhe blu jep një limon të vogël. Edhe pse gjithkush mund të përjetojnë atë - se shoqata e tyre.

Nëse tha i ëmbëlsi - fruti, madje më - më i pjekur - jo aq e ëmbël, në krahasim me të njëjtat banane e pjekur. Nëse ne fillojmë të flasim për komponentët më të dobishme - nuk ka ndoshta vlen të përmendet se ajo është fruta mjaft e holluar me ujë.

Ata kanë një përmbajtje të lartë të ujit, por ende ka për ne dhe karbohidrateve kalori, të mësuarit e cila merr vendin e një orë pasi të hahet. Po, fruktoza dhe glukozë, të cilat janë formuar hidrokarbure komponimet - mund të jetë deri në 12% kur të marrë parasysh të gjithë në masë.

Por prania këtu si yndyrnat dhe proteinat shprehur shumë i dobët. Në fakt, problemi kryesor që vjen fruta carambola - ajo shpejt njom lëngun e njeriut dhe japin energji si karbohidratet. Nëse ju them disa fjalë për vitamina, këtu, si në lychee freskët - është rezervat e larta të vitaminës E dhe vitamina B

Sigurisht, ne nuk mund të themi se inventaret e drejtpërdrejta të lartë, por përfitimi është ende atje.

E pra, më i madh, numri, vitaminë vepron si vitaminë C, e cila është më shumë se vetëm një fryt kosi sesa plotësisht të pjekur.

Si te zgjidhni dhe të hahet fruta carambola

Si mund të dini se fruta janë të pjekur dhe tani ju mund të blej? Është shumë e thjeshtë. Në produkt të pjekur duhet të jetë i dallueshëm ndritshme gjithë fruta, të verdhë. Nëse ngjyra është e shurdhër ose i zbehtë - të verdhë - ose produkti është ende nuk dospiv ose është tashmë në raft për një kohë të gjatë.

Një tjetër karakteristikë tjetër e pjekurisë dhe freski duhet të shërbejë tehe të mprehta, ngjyra e të cilave duhet të jetë ose ngjyrë kafe ose ngjyrë kafe e theksuar. Duke folur e përdorimit - atëherë ju mund të merrni të përfitojnë më shumë në qoftë se ajo nuk do të kalojë asnjë prej temperaturës së përpunimit.

Në vija të përgjithshme, është shumë i freskët - më e dobishme. Për të kuptuar se cila anë që të shkojë - ju vetëm duhet të marrë fruta dhe prerë të njëjtat brinjë kafe, të cilat duhet të jenë vetëm 5 copë. Prerë mund të jetë në një thellësi prej jo më shumë se disa milimetra.

Kjo do të ishte e mjaftueshme.

Dhe pastaj - fruta është gati për përdorim. E vetmja gjë për të ngrënë ishte i përshtatshëm - ju ende mund të prerë në copa të vogla. Me këtë, unë mendoj se të gjithë do të kuptojnë tashmë.

Si rezultat i kësaj, në qoftë se ju nuk e kanë provuar fruta carambola - unë rekomandoj vetëm për të kënaqur veten ndonjëherë aq ekzotik. Sigurisht, opsioni më ideale do të ishte të provoni atë në një vend ku ajo rritet në të egra.

Por në qoftë se kjo nuk pritet në të ardhmen e afërt - ju mund të bleni në dyqan. Vetëm ju uroj vetëm - të zgjedhur me kujdes.