Pyetja se si për të bërë një nevojë më të zgjuar për të mësuar siç duhet


Ne nuk mund të duhet të kuptojnë si për të bërë më të zgjuar , në qoftë se ju nuk filloni për të analizuar thellësisht këtë pyetje.

Gjithashtu, nëse një person është duke menduar për ngritjen e intelektin e tij, ndërsa objektiv prysledovat rreme - kjo është gjithashtu një humbje kohe dhe përpjekje.

Vetëm vënë bisedën tonë në mënyrë korrekte dhe të thonë se ju mund të pafund të zhvillojë aftësitë intelektuale, por në fund të fundit, fjalë për fjalë, "për të qëndruar në të ftohtë" para jetës së tyre dhe të bëhet njeri mjaft i pakënaqur.

Dhe kjo nuk ndodhi - tani të analizuar çdo gjë në hollësi.

Një kuptim i duhur i pyetjen - si të bëhet më i mençur

Sot, masa e madhe e njerëzve që kërkojnë të hartojnë plane për jetën e tyre dhe për të parashikuar ngjarjet e ardhshme.


Unë me siguri nuk kam asgjë kundër tij. Megjithatë, ajo është në frontin e secilit prej nesh jeton detyrat dhe pengesat që ne nuk e presim në vijim.

Dhe shpesh kjo rezulton se kur ne kemi vendosur vetes një qëllim më pak serioze - kohën e zbatimit të tyre dhe arritjen e të gjithë - dhe jo koncept të gënjeshtërt. Shpesh kjo rezulton se çfarë jeta na ka dhënë, nuk përkon me atë person dhe një rozplanuvav përshkruara. Çfarë ishte shkruar, ju mund të pyes veten?

Përgjigja është shumë e thjeshtë. Shumica e njerëzve e konsiderojnë duke u bërë më të zgjuar me pozitë të rreme. Kjo është se ka njerëz që duan të kenë inteligjencë të lartë në aspektin e dijes dhe shumë fakte interesante slovechok të shkëlqejë para të tjerëve tij dituri.

Për ta bërë këtë, të mbajtur një orë lexim grumbull librash, informacion në internet, revista të ndryshme shkencore dhe më shumë. Disa duan të jenë të erudit vetëm për shkak se ata duan për të provuar se ata janë diçka - në këtë jetë janë ato që, në disa mënyra, të ngjashme me të parën.

Disa duan të provojnë erudicionin e tij dhe njohuri veten e tyre. Ndoshta ka një arsye unë nuk e përmend. Në qoftë se - mund të shkruani në komente, por ne do të vazhdojmë. Dhe tani kemi ardhur në sekret kryesor në fjalë duke u bërë më të zgjuar.

Dhe sekreti është se ne vetëm duhet të mësojnë se si të bëhet një gjë më të zgjuar në çështjet e jetës dhe çështjet e fatit tonë.

Çdo ditë, ose që siç rezulton, ne duhet të studiojmë ligjet e jetës sonë dhe di rregullat e tij themelore të shkakut dhe pasojës.

Më thuaj, çfarë është pika e që në jetën tuaj (familje, në punë, në shëndetësor) shkatërrimit rregull, por kur ju jeni me miq, "hedhin" fjalën e tyre të re të drejtë, dhe blestat tij dituri?

Do të thotë se ju do të mësojnë për të zgjidhur puzzles Einstein, charades, fjalëkryqet dhe puzzles terezi? Kuptimi i të gjithë kërkojnë të dinë nëse çdo gjysmë numri i informacioneve të akumuluar dyfishohet? Sigurisht, kjo mund të bëhet, por kjo nuk do të na sjellë atë që ne jemi duke u përpjekur për të gjetur çdo ditë.

Nëse jeni të vërtetë diçka - kjo është shumë më e admiroj hobi juaj - atëherë të mësojnë se çfarë ju pëlqen në jetë - është, natyrisht, është i shenjtë. Por, dhe kjo nuk është pika.

Gjëja më e rëndësishme që ne duhet të kërkojmë të tërë thelbin tonë - është duke u bërë më të zgjuar në pyetje: lumturinë e vet, marrëdhëniet harmonike me familjen, të kuptuarit që ne të përgatitura jeta dhe çfarë ajo pret prej nesh, të kuptuarit e vet fatin tonë dhe gjëra të tjera po aq të rëndësishme .

Çfarë është ajo që ne do të, përsëri ju mund të kërkoni? Shkarko fund është se kur ne studiojmë çështjen e jetës - ne fillojmë të perceptojnë vetë ekzistencën tonë në një gjendje të kthjellët, duke përfshirë edhe mendjet tona.

Ne po fillojnë gradualisht të dalë nga iluzionin e mendimet tona, ëndrrat, qëllimet. Ne çdo ditë që kalon, muaj dhe vit kanë filluar të vlerësojnë me perspektivë matur.

Dhe këtu ajo është nga koha kur ne fillojmë një studim serioz për t'u bërë më të zgjuar dhe më të mençur në çështjet e fatit tonë - atëherë ekziston një shans për të marrë në këtë botë të lumturisë, begati, harmoni me të. Mënyra më e thjeshtë nuk e shoh. Dhe ju?