Peptides dhe polypeptides nga A në Z


Përshëndetje miq! Sot unë do të doja të ju tregojë për peptides dhe polipeptide të.

Kjo temë është e rëndësishme është se për shkak të këtyre substancave në trupin tonë janë të ndodhin proceset metabolike që të përshpejtojë ose, anasjelltas, ngadalësojnë plakjen.

Por, në çdo rast, nuk mendoj se kjo është detyra e tyre kryesore.

Unë vetëm ju bëj të ditur se kjo është një lidhje shumë e rëndësishme për ne.

Sidomos për ata që janë të shqetësuar për gjendjen e lëkurës dhe paraqitjes së tyre në përgjithësi.

Peptides

Nëse them sinqerisht, sot ata përbëjnë një shumë. Për të qenë më specifik - më shumë se 1500. Prandaj, nuk ka asnjë kuptim në listën bollëk e tyre.


Unë vetëm të them se ne nuk ka polypeptides më pak të rëndësishme, të cilat ne do të flasim. Tani unë vetëm them se ju mund të gjeni:

 • dipeptides (di -. dy Nuk është një amino acid por ende jo polypeptides).
 • tripeptides (përkatësisht, tre)
 • tetrapeptidy (tetra - katër)
 • dhe kështu mund të vazhdojë për një kohë të gjatë
 • Megjithatë, është e rëndësishme të dini më shumë.

  Peptide Skin

  Siç thashë në fillim - ata luajnë një rol të rëndësishëm në përtëritje dhe lëkurës. Nga rruga thonë se lëkura - një organ i veçantë që kërkon një dietë të veçantë.

  E rëndësishme!

  Nëse qelizat e lëkurës tuaj fillon të rrjedhë peptides - një jetë të zgjeruar seriozisht e qelizës.

  Nëse ju thoni më saktësisht, jeta vazhdon rreth 35%.

  Unë mendoj se tani ju e kuptoni pse drogat që përmbajnë këto substanca janë duke u bërë gjithnjë e më shumë popullor. Nga rruga që unë do të thonë se shëndeti i lëkurës është gjithashtu shumë e rëndësishme, është fakti se ajo ka marrë vitaminë E.

  Por, siç ju kujtohet, unë nuk jam një tifoz i drogave sintetike, si të gjithë përbërësit e një personi mund të marrë nga natyra, të tilla si artikuj ushqimore.

  Të peptides në ushqim

  Në fillim keni harruar për të thënë se peptides:

 • mund të prodhohet vetëm nga trupi
 • tani filloi të jetë në mënyrë sintetike
 • i pranishëm në ushqimet
 • Megjithatë, ju duhet të kuptoni se peptidet në ushqim janë të pakta në sasi të tilla që shumë kuptim për të folur në lidhje me të atje.

  E vetmja gjë që unë dua të them se këto substanca janë të formuar nga aminoacidet.

  Prandaj, ne kemi nevojë për të ngrënë ato ushqime ku ka një shumë të proteinave. Dhe kjo proteinë, nga ana tjetër, të dekompozuara më tej dhe aminoacidet dhe polipeptide, etj

  Të polypeptides

  Edhe këtu ju unë nuk do të shprehë catchwords kimike delikate të polipeptide. Unë mendoj se më e rëndësishmja keni dëgjuar për rolin e tyre dhe rëndësinë për trupin tonë. Kështu, polypeptides e nevojshme për:

 • Rregullimi i sistemit tonë imunitar,
 • hormon i saktë,
 • metabolizëm normal.
 • Me pak fjalë, unë dua të them se në asnjë moment veçanërisht mërzit në lidhje me këto çështje, sepse ajo është vetëm duke u mbështetur në Kimistë.

  Ajo që ne, si njerëz të zakonshëm, është e rëndësishme të dini vetëm një gjë që më ushqimi ynë është i freskët dhe natyrale (lëngje të freskëta, manaferrat, etj), veçanërisht pasi që shumica e këtyre peptideve dhe polypeptides ne do.