Informacion zyrtar në lidhje me fiq kalori që varet nga faktorë të ndryshëm


Ajo duhet të fillojë me faktin se fiq kalori është e ndryshme, në varësi të faktorëve të ndryshëm.

Në - Së pari, kjo do të varet nga një shumëllojshmëri të frutave. Sigurisht, luhatjet janë të vogla.

Por mos harroni faktin se këto lloje të frutave shumë.

Edhe ngjyra e frutave pjekur, ata mund të jetë aq i zbehtë - verdhë dhe deri ngopur blu - të zezë.

Në - të dytë, rolin shumë të rëndësishëm të luajtur nga fakti shtetit nga fruti vetë. Për shembull, në qoftë se ajo është e gjelbër dhe jo e pjekur deri në fund - në sheqer dhe karbohidratet në atë më pak se një e pjekur.

Në anën tjetër, në qoftë se ky fryt janë tharë dhe ajo është kthyer në fruta të thata - përqendrimin e karbohidratet dhe sheqernat në 100 gram fruta do të jetë shumë më e lartë.

Kjo është kryesisht për shkak të faktit se në masë ngrënshëm shkon strukturuar ujë, duke e lënë të vlefshme dhe të ushqyesve brenda.

Fiq kalori


Le të fillojmë, konsiderojnë disponueshmërinë dhe sasinë e kalorive në fruta të freskëta, dhe pastaj e konsiderojnë si shumë e një tharje. E pra, në mënyrë që ajo mund të jetë interesante për të lexuar vazhdimin e shkrimit, unë mendoj se ju nuk do të jetë e tepërt për të mësuar në lidhje me përfitimet e fiqve.

Kështu, sipas këtij burimi autoritative si Wikipedia - fruta të freskëta përmban rreth 24% sheqer, e cila, në fakt, pjesa më e madhe e rezervave të energjisë.

Kjo është si glukozë, e cila, përsëri, sipas Wikipedia, është një nga nyjet më universale, duke na siguruar energji.

Gjithashtu ka fruktoza, e cila gjithashtu ndikon në pjesën e përgjithshëm të kalorive.

Praktikisht asnjë yndyrë, kështu që ata marrin të paktën disa të energjisë është e pamundur. Si rezultat, duket se fiq të freskëta mund të përmbajnë 50-74 kalori. Edhe një herë, ajo mund edhe të varet jo vetëm nga merret në mënyrë specifike, dhe notat e fetusit, por edhe nga kushtet klimatike ishin në kohën e rritjes dhe pjekjes.

Tani le të flasim për një fik, e cila arriti në fazën e fruta të thata. Ai, si të gjithë fruta të thata, në rritje jo vetëm shumën e totale e karbohidrateve, por edhe një rritje në përmbajtjen dhe komponentëve të tjerë.

Për shembull, nëse e marrim fruta të thata dhe të krahasojnë atë me të freskëta - nuk ka dallim në vijim. Nëse yndyrë të freskëta pothuajse nuk ishte, pastaj të thata e tyre nga numri arrin 1%. Por shkelën mbrapa pak nga tema, unë do të them se ndërsa yndyrë është shumë - shumë pak - të gjitha prej tyre mjaft të vlefshme për ushqimin tonë.

Kjo tashmë do të thotë se vetëm nga vlera yndyrë energjia e produktit është rritur. Plus, nëse fiq të freskëta kalori pasur, mesatarisht, rreth 60 kalori dhe si e kemi parë më herët, rreth 24% sheqer, pastaj numri i tyre rritet në 37%.

Dhe në disa raste, plotësisht kalon shenjën e 40%.

Ishte e qartë që, të marra në shkallë prej 100 gram vetë produktit, ose më mirë pjesët e saj të ngrënshëm. Si rezultat i këtyre ndryshimeve, ne të merrni në fiq të thata 214 kalori. Përsëri, për çdo 100 gram.

Si rezultat, ai fiq kalori nuk ka se tashmë e lartë në krahasim me ato produkte që ju mund të takohen në faqet e tjera blog. Dhe në qoftë se ju nuk doni popravlyatysya - hani fruta kjo është gjithmonë i freskët.