Pronat e dobishme Seabuckthorn


Seabuckthorn është kokrra të kuqe unik, i cili përfshinte praktikisht të gjitha komponentët e dobishme janë në natyrë. Kjo kokrra të kuqe përmban një sasi të madhe të pasura me vitamina, minerale dhe një numër të madh të substancave biologjikisht aktive. Për shkak të pronave të saj të dobishme, buckthorn detit është konsideruar si një produkt shumë i rëndësishëm për njerëzit.

Seabuckthorn është një kulturë multivitamin, frytet e të cilave kanë prona të dobishme. Buckthorn deti është unik në atë që përbërja e tij është provitaminat dhe të gjitha vitaminat e mëdha yndyrë-shpjegueshëm dhe shkrihet në ujë. Përveç kësaj, ajo është me vlerë të përmendet fruktozë dhe glukozë, të cilat janë të absorbohet mirë nga organizmi.

Sa për vaj yndyror, buckthorn deti është ky tregues është lider në mesin e të gjitha bimët frutore.

Për shkak të pronave të saj të dobishme buckthorn mund të krijoj një çaj, e bëjnë këtë lëng Berry, bllokim. Një çift i lugë rezervave të naftës buckthorn det për të ndihmuar të mbushur trupin e vitaminave dhe ushqyesve. Edhe buckthorn ngrira të detit mund të ruajë të gjitha pronat e tyre të dobishme.

Si pjesë e manave Vlen të përmendet mjaft vitaminë C dhe carotene, hekur, acid malic, elementët gjurmë. Lëng buckthorn detit është një mjet i domosdoshëm për vitaminë mangësi. Sidomos e vlefshme konsiderohet vaj i detit buckthorn, një pjesë e të cilave janë rreth 9 për qind e tul.

Efektshmëria e këtij vaji është paraqitur në trajtimin e djegieve, gastrit, diabet, hipertension, anemise.


Mos harrojmë për pronat e dobishme e buckthorn detit, të cilat fshihen me sheqer. Ajo erdhi gjellë nuk është vetëm ëmbëlsirë e shijshme, por burimi i vërtetë i elementeve të trupit thelbësore të njeriut. Për të ruajtur pronat e dobishme e manave për dimër, ruhet fruta.

Kalori 100 gram buckthorn detit është 52 kcal. 100 g fruta përmban - 0,9 gram proteina, karbohidratet - 10,2 gram yndyrë -. 2,5 m indeksi glycemic buckthorn është 30.