Nivele normale ALT


Miqtë në artikullin e sotëm ne do të vazhdojmë të merremi me faktin se duhet të jetë nivelet normë ALT në njerëz të ndryshëm.

Dhe në qoftë se një ditë më parë ne e konsideruar këto rregulla të jenë fëmijë nga lindja dhe duke i dhënë fund 7 - vjeçare - ajo është tani radha për adoleshencë, të rriturit dhe të moshuarit.

Kur ju së pari erdhi për të më vizituar - pastaj - për herë të parë, unë rekomandoj që ju domosdo lexoni artikullin e mëparshëm dhe në - i dyti, unë dua diçka tjetër - atë risjell.

Pra, para se ajo është konfirmuar se niveli normal ALT në gjak është pak më e ulët në gratë, dhe burrat si pasojë të mëdha.

Prandaj, vajzat e 7 - të verës dhe 12 - Niveli mosha përgjithësisht shkon 13-21 U / l, si djem të së njëjtës moshë kllapa e mësipërme lartë 3 të - 4 njësi.

Kjo është 24 - 25 U / l. Si një adoleshent mund të vëzhgojnë foton e mëposhtme.

Në moshën 13 - 17 vjeç në vajzave, shifra është zakonisht 10 - 13 U / l, si djem - një 10 - 15. Tani ne jemi bërë duke folur për fëmijët dhe adoleshentët, dhe është koha për të folur për të trupit dhe analizat në të rriturit.

Nivele normale ALT në të rriturit dhe të moshuarit


Kështu që ju të mos harroni - vetëm flasin për vajzat shtatzëna dhe gratë. Ata zakonisht praktikisht të gjitha komponentët e gjakut (ose eritrociteve normë sedimentation, qelizat e bardha të gjakut, bilirubin, cholesterol) do të jetë gjithmonë një pak më i lartë në krahasim me ato vajza dhe gra të cilët nuk janë në pozitë.

Kështu, niveli i një grua shtatzënë mund të tregojnë të gjitha 35 U / l, ndërsa në të njëjtën kohë ata që nuk janë çelur fëmijë, vlera do të luhatet rreth 7-30 U / l. Ra fjala, këto vlera do të jetë e pranueshme vetëm për 60 vite, që nga pas kësaj moshe, ekspertët rekomandojnë janë të bazuara në tregues të tjerë.

Si për meshkujt e rritur - është deri në 60 vjet në normë të rritur mashkullor do të jenë: 10-40 U / l. Duke folur rreth moshës 60 dhe 90 - se gratë janë vlera të mira të ALT janë: 10-28 U / L në njerëzit e këtij alaninominotransferaza moshës praktikisht i pandryshuar dhe duhet të jetë në rajonin e 10-43 U / l.

Por kjo nuk është e gjitha. Gjithashtu themeluar një kornizë për ata që kanë rritur me guxim 90 - pragun vjetor të jetës. Natyrisht, këta njerëz janë duke u bërë më e vogël, por ata gjithashtu kanë të drejtën e informimit. Pra, nëse ju jeni mbi 90 vjeç dhe ju njerëz - atëherë ju do të jetë në kufijtë normale 6-38 U / l.

Sa për trupin e femrës - nevojën të mbështetet në kuadrin 5 - 24. Nëse pas shqyrtimit specialist ishte i bindur se gabimet dhe parregullsitë në kryerjen ishte, dhe nuk ka pasur faktorë që do të kishte ndikuar në shtrembërimin e rezultateve - atëherë ju mund të filloni duke marrë ato mjekësor droga që ishin më parë.

Sigurisht, nëse ka ndonjë. Për informacione të përgjithshme që ju duhet të them se ekspert, përveç në kërkim në nivel të alaninominotransferazy gjithashtu tërheq vëmendjen për aspartate saj ngjashme. Kështu, krahasuar këto 2 tregues mund të merrni më shumë informacion në lidhje me këto apo të tjera të proceseve në trup.

Më shumë për aspartatominotransferazu (AST) dhe lidhjen e saj me nivele normale ALT do të diskutohet në një artikull të ardhmen këtu. Ka ne do të flasim për pse këto shifra mund të rritet ose të bien, dhe çfarë ajo përfshin.

Shpresojmë, informacioni që duhet të jetë në nivelet normë ALT në njerëz ishte që të ketë të qartë dhe të arritshme.