Pazakonshme dobi dhe dëm kungull për ushqimin dhe shëndetin


Kemi kohë ne nuk flasim për të mirat dhe dëmet e kungull i njomë është jo vetëm në nivel fizik që ju mund të prekë dhe të masës, por edhe për të holla.

Ata që për herë të parë vizitoi blog - Unë dua të them këtu, nëse është e mundur, ne të parë ushqimin jo vetëm nga numri i vitaminave A, ose yndyrë, apo diçka - diçka.

Është veçanërisht e rëndësishme që ne të përpiqemi për të kuptuar se si çdo produkt dhënë gjithashtu do të ndikojnë karakterin tonë në nivelet e vogla të energjisë.

Dhe jo të hidhen përpara, le të shohim në fillim të ndikimit në nivelin fizik, dhe pastaj prek dhe komponent delikat.

Përfitimet dhe dëmet e kungull i njomë nga pozita e Biokimisë


Kur shikohet nën mikroskop dhe analizuar biokimi - duhet theksuar. Përfitimi më i madh është kur ata mblidhen dhe të hani pak - një papjekur pak. Ishte në këtë pikë, ato përmbajnë një numër të lartë të komponimeve të tilla si riboflavin dhe thiamin.

Dhe në qoftë se ju doni të parakohshme të gjitha mineralet e dobishme dhe komponimet e tjera të rëndësishme - pastaj të marrë një shënim në vijim. Mundësisht, bëni mbuluar jo të pastër të perimeve të lëkurës së tij, ashtu siç është, ajo përmban një furnizim të mirë të micronutrients.

Gjithashtu, në qoftë se ju zhvishem atë nga pasardhësit - Ndalesa më mirë duke bërë atë, si në eshtra, të cilat janë e ardhmja e embrioneve kungull i njomë të reja, të përmbajë dobishme ne amino acide, si dhe stimulators në formën e saj natyrore.

Dhe, duke kërkuar në para në mjekësi, unë do të them se fibra, e cila është gjithashtu e pasur dhe karrota lëng - duke qenë në zorrë, thith një komponimet toksike dhe helme. Nëse ne themi në lidhje me rreziqet - nuk është një pikë e rëndësishme. Më të pafavorshme për përdorimin e tij - këtë mëngjes, deri 11:00.

Në këtë kohë ajo nuk është aq shumë asimilimi dhe, në disa raste, ju mund edhe të ndjeni disa zhgënjimin. Nëse ju do të hani drekë - atëherë gjithçka është në rregull. Nëse jeni të vërtetë doni për të ngrënë në mbrëmje - ajo mund të jetë vetëm pak - pak e ditur se kur do të ndalet. Përndryshe, përsëri, mund të shpëtoj dispepsi.

Përfitimet dhe dëmet e kungull i njomë në mjekësi

Në kushtet e Ayurveda - kësaj perime si një qershi pak të njohur të dimrit, ndihmon luftën në trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve të mëlçisë.

Megjithatë, Physalis më të ndikonte ajo ka në uretër, por ende - ndikim shumë. Kjo është për shkak të ndikimit të kungull i njomë të hollë në trupin tonë. Megjithatë, për këtë më poshtë.

Çfarë tjetër mund të them është se ajo ka veti tonik në trup dhe ndihmon të përballen me sëmundje të ndryshme infektive. Dhe, që nga kjo perime, të jetë mirësia - ai ka një gamë shumë të gjerë të efekteve pozitive mbi njerëzit.

Po, ka një efekt pozitiv në sistemin skeletor. Në veçanti, nëse ka probleme me shpinë apo probleme me formimin e kockave - kjo perime mund të ju ndihmojë. Gjithashtu, ka një efekt pozitiv në lëkurë, i cili është më i shëndetshëm, dhe sistemin e tretjes.

Efektet e dobishme në lëkurë gjithashtu do të marrë parasysh nëse ju filloni duke shtuar një pjatë e krye karrota. E megjithatë, shumë i mirë për të lëkurës dhe tërë trupin e lëng panxhar.

Nëse në pak fjalë për të thënë për ndikimin e keqe - nuk mund të theksohet se kjo është perime që kontribuon në rritjen e rrjedhjes biliare.

Edhe pse këtë faj të veçantë, unë mendoj se nuk është e nevojshme, si disa, megjithatë, ajo është vetëm e nevojshme për trajtim.

Përfitimet dhe dëmet e kungull i njomë në një nivel më të hollë

Unë nxitoj të theksohet se ndikimi në produktet e nivelit të energjisë duke marrë parasysh Vedic Science - Ayurveda. Kështu që janë të interesuar, mund të diçka - se për një barazim.

Duke folur për pjesën e bukur - ajo mund të jetë e dobishme për të përfshirë perimet dhe produktet janë të mirë ndikojnë karakterin tonë.

Kjo është për shkak të faktit se pijetore referohet produkteve të mirësisë. E pra, ajo që është e shprehur, ju mund të pyes veten? Shkarko fund është se kur ne të hani nga kjo perime - nivelin delikate ne të merrni nga ajo paqen dhe stabilitetin e energjisë.

Gjithashtu, kjo perime është edhe cilësia po aq e rëndësishme, ndershmëria. Kjo nuk do të thotë se produkti vetë të ndershëm. Kjo do të thotë se kur hamë - që në mendjen tonë trupit zhvillon fuqinë e ndershmërisë.

Si rezultat i asaj që është diskutuar më sipër, ne mund të konkludojmë se përfitimet dhe dëmet e kungull i njomë varet nga koha e përdorimit të tyre, si dhe sasinë e sa ata hanë.

Një e tërë mund të shprehin opinionet e tyre mbi këtë temë në komente.