Udhëzime se si të lexuar Mantra shenjtë maha


Para se të flasim për si të lexuar maha Mantra - Më tregoni pak lidhje me përfitimet e ushtrimit.

Dje, unë kam qenë me fat të mjaftueshme për të vizituar qendrën Vedic, e cila erdhi shenjtë (sanyasi) i Amerikës.

Atje ai dha një shpjegim për rëndësinë e duke brohoritur emrat e shenjta të Perëndisë dhe i tha ku kjo çon.

Pra, ai më tha se në Amerikë, Universiteti i Pensilvanisë nga studimet e njeriut kryer eksperimentin. Sinqerisht, unë nuk e mbani mend se si për të përmendur një shkencëtar i cili ka studiuar këtë studim, por eksperimenti u kufizuar në vijim.

Për njeriun që këndoi "Hare Krishna" Mantra ishte i lidhur sensorë që regjistruara aktivitetin e saj biologjik.

Kryer edhe analizat e gjakut dhe organet e tjera. Siç doli, duke brohoritur mantras dhe përfitimet - është e qartë.

Në lëndët pas përsëritjes së mantras disa qindra herë - për shkencëtarët filluan ndryshimet e pabesueshme biologjike. Në njerëz, norma e zemrës dhe tensioni i gjakut stabilizuar, linjat deri ritmin e zemrës.

Aktiviteti i trurit Vala ishte afër për të përsosur shenjat, si një person të përkryer të shëndetshëm mendërisht dhe fizikisht. Niveli i adrenalin dhe substancave të tjera në gjak u kthye në normale. Dhe ne po flasim vetëm për aspektin fizik. Dhe ka edhe aspekt shpirtëror i personalitetit.

Por, përsëri në duke u lexuar si duhet maha Mantra.


Gjëja e parë që bëni është e rekomanduar - është që të përgatisë veten për procesin. Më duhet të them se koha optimale për praktikë - një natë 2:00-10:00.

Kjo është hera e mirësisë, kështu që të gjithë ata që janë "në rreshtin e subjektit" janë vetëm duke lexuar lutjet e mëngjesit. Sigurisht gjatë ditës është gjithashtu e mundur, por efekti më i madh - një praktikë mëngjes.

Gjë tjetër që ju e rekomanduar. Çdo herë para se të ablutions lutje mëngjes të marrë të gjithë trupin dhe veshin rroba të pastra. Në këtë mënyrë ju del me të larë të gjitha papastërtitë dhe jo vetëm trupin të pastër fizike, por edhe trupin delikate. Shkoni përpara.

Pastaj, nëse është e mundur, ju mund të kthehet muzikë heshtje shpirtëror dhe aromë rozzhech.

Për zhvillimin e plotë shpirtërore dhe lutje - më e mirë që të ketë imazhin e hyjnisë në të cilën ju lutur.

Mundësisht të ulen në pozitën zambak uji. Nëse ju nuk e merrni - vetëm ndër këmbët tuaja nën të, (jashtë turke) ose të marrë këmbën ose të qëndrojë në gjunjë e tij. Si dikush më mirë. Gjithashtu, është e dëshirueshme që të ketë të qartë, por për të filluar me të, është e mundur pa to. Aq shumë për trajnim.

Në mënyrë të ngjashme, gjëja më e rëndësishme në këtë proces - ajo është në fakt procesi i përsëritjes. Nëse është e mundur - mundësisht përsëritur me zë të lartë. Kështu, është e nevojshme që të përpiqen për të koncentrohen plotësisht në fjalët që shqiptoi.

Çdo përsëritje mendërisht të përkulet imazhin e kërkuar në këmbët e hyjni.

Është gjithashtu e rekomanduar për të dini Mantra përkthimit. Kur shqiptimi i tij në sanskritisht - është e nevojshme të shikoni në foto dhe mendërisht të përkthyer të përmendura më lart.

Përsëriteni dëshirueshme jo vetëm në makinë, dhe me vetëdije të plotë dhe gëzim në zërin e tij. Përsëriteni mundësisht të paktën 108 herë, që është një rreth në një rruzare. Dhe gradualisht, për të sjellë këtë proces për 16 xhiro. Megjithatë, ajo mund të marrë dekada.

Më themelore nga ju duhet të mësojnë të gjithë këtë - një sinqeritet reps jo, sasi. Natyrisht, - madhësia e shkrimit unë nuk zbuloi të gjitha aspektet e si të lexuar Mantra maha. Prandaj, është më mirë - të shkruar pyetjet tuaja në komente - ne do të merret me të.

Gjithashtu, unë ju rekomandoj një ekstrakt nga filmi ku Will Smith ndajnë filozofinë dhe urtësi: