Produktet Më të përmbajnë kalcium


Para se të flasim për produktet e kalciumit që përmban, unë dua që ju të them një gjë të tillë.

Jo faktori më i rëndësishëm është që ne të gjeni se - atë të dobishëm dhe magjike ushqim, që është një sasi e madhe e këtij elementi.

Jo në vendin e fundit është fakti se ajo është e nevojshme për të ngrënë mishin nga e cila substancë do të asimilohet si.

Plus, paralelisht, është e dëshirueshme për të shtuar ushqimin në ushqimin që do të lehtësojë një kuptim të mirë.

Unë mendoj se ju të kuptojë se ju mund të hani një kg ushqim, nga të cilat pothuajse nuk ka vullnet të mirë. Në të kundërtën. Ju vetëm mund të hani 150 gram ushqim, që vjen nga ngopjes dhe trupin ripopullimin.

Cilat ushqime përmbajnë kalcium më i mirë


Para se ne e konsiderojmë listë të veçantë të ushqimeve Unë dua të them është fakti se në të vërtetë, njerëzit nuk kanë nevojë për rezerva të mëdha të vetë kalciumit.

Bazuar në të dhënat nga të njëjtit Wikipedia - personi në varësi të moshës, duhet vetëm 600 deri 1000 mg në ditë.

Në raste të rralla, kjo kërkesë mund të arrijë deri në nivelin e 1500 mg. Dhe nëse për të thënë në lidhje me ushqimin që ndihmon për të absorbuar këtë artikull me trupin tonë, është e nevojshme që të i kushtoj vëmendje në praninë e vitaminës D.

Nëse në të gjitha - që po ha këtë vitaminë - mund të konsiderohet të jetë e mundur kompozoj dietën tuaj në mënyrë që të merrni edhe vitaminë D dhe kalcium.

Duke folur në lidhje me një ushqim të veçantë, unë së pari do të doja të të vënë susam, gjethe të freskëta hithër, djathë dhe fara lulekuqe. Që ato përmbajnë rezerva të mëdha. Megjithatë, bazuar në realitetet tona, gjethe të freskëta hithër dhe lulekuqe ndoshta le të përjashtuar.

Për shembull, unë nuk kam parë një person i umynala fara lulekuqe lugë. Por hithër është realist shtohet në salads. Megjithatë, për shkak të faktit se hithrat të freskëta mund të merret vetëm në pranverë - vjeshtë, por edhe për ata që jetojnë në qytete - një problem të madh - atë theks nuk do të.

Nuk mbeten vetëm farat e susamit dhe djathë.

Duke folur për djathë, disa argumentojnë se kalciumit në djathë e vështirë përmban 750 mg. Ajo rezulton 100 gram këtij djathë është pothuajse tërësisht të mbuluar normën e nevojshme të përditshme.

Megjithatë, nuk është e qartë duke folur për djathë në shtëpi. Të gjitha djathrave të prodhimit, gjatë 15 viteve të fundit, veçanërisht në vitet e fundit, shumë e shumë të njëjtën gjë. Jo në gjërat që ndryshoi në pamje, por ajo gjë që është duke u përpjekur për të ruajtur në çdo gjë.

Ne, megjithatë si duke folur për të ushqyerit. Pra fort nuk e rekomandojmë që ju shpresë për ata që shiten në dyqane. Ajo është e mirë për të zëvendësuar djathë, të shtoni në dietë tuaja farat e susamit.

Në - Së pari, ata janë të lehtë për të marrë në formë të thata.

Për të qenë i qartë, kjo është fara e susamit thata përmbajnë një shumë më e dobishme se sa kur ata shesin skuqur. Pra, kur ju bleni një farë - gjithmonë të specifikojë.

Dhe - e dyta, 100 gram fara të thata përmban rreth 800 mg, praktikisht arrin të nevojave të përditshme të personit mesatare. Dhe, në mënyrë që të asimilimit ishte i lartë - ajo është e rekomanduar për të zhytem fara në ujë për 9 - 12:00.

Pas kësaj, ajo është e rekomanduar për të përdorur pa përzierjen me çdo gjë tjetër, dhe në këtë mënyrë, përtypet me kujdes. Të gjitha më lart - kjo është e gjitha kalcium themelore përmbajnë ushqime.

Sigurisht, blog ne do të jetë i sigurt për të prekur në këtë temë, unë mendoj, më shumë se një herë. Pra, nga koha në kohë të shkuar për të vizituar në vetvete unë ju uroj shëndet të mirë!

PS: E pra, se ju nuk jeni i mërzitur është përgatitur për ju një histori video në temë: