Produktet më të dobishme përmbajnë vitaminë A


Miqtë, ajo është në këtë artikull ne do të flasim më shumë për produktet përmbajnë vitaminë A.

Unë kujtoj se ne e kemi konsideruar tashmë pasojat e mungesës në trupin e këtij elementi të rëndësishëm, dhe ne kishim për të kuptoj se sa duhet të jetë gjithkush.

Vetëm në artikullin e fundit kam thënë se për fëmijët, kërkesë e përditshme është specifike numër 6 miligram.

Por kjo është pothuajse saktësisht si një fëmijë 5 vjeçar fëmijë dhe '14 të kërkojë sasi të ndryshme.

Pra shtuar se fëmijët nën një vit në rreth 1.2 mg. Fëmijët prej 1 deri 10 - duhet të jetë midis 1,2 dhe 4 mg. Në periudhës nga data 10 deri në 16 vjet - 4 - 5 mg.

Tani, më afër të produkteve.

Kur artikulli i fundit, ne diskutuam: Ku është vitaminë A, ne vetëm kishte kohë për të shqyrtuar luleradhiqe dhe murriz. Këto janë kampionë tona. Por, pasi që ata nuk janë gjithmonë në dispozicion për ne, dhe jo të gjithë njerëzit do të hanë ata gjatë gjithë kohës - kompromis i nevojshëm.

Produktet që përmbajnë vitaminë A


Prandaj, është e nevojshme për të bërë një kompromis për të dy dhe kemi pasur ushqim të mirë, dhe kuptim të mirë e shije. Dhe pastaj, në qoftë se ne hamë vetëm jashtëzakonisht të dobishme, pavarësisht nga fakti se ne sinqerisht nuk duan të hanë - herët apo vonë ne pështyu në këtë çështje.

Prandaj, është e nevojshme për të zgjedhur një ekuilibër mes të dobishme dhe e shijshme.

Prandaj, unë rekomandoj që ju të shikoni për buckthorn, i cili përmban dozë të pothuajse të dyfishtë (10 mg), dhe mbi të gjitha karrota tuaj të preferuar.

Në karotë dostrybuye numër në një vlerë prej 9 mg. Nëse kjo lexues të duket pak - atëherë ju mund të shtoni në dietë: brokoli, piper zile, marule dhe majdanoz. Dhe edhe në qoftë se ju bëni sipër me sallatë, që ka mbushur krem ​​e tij shtëpi kosi - furnizim të vitaminës A për ditën që ju kanë dhënë.

Edhe kështu u largua ditën tjetër. Në këtë rast, unë shpresoj se ju nuk keni nevojë për të ju kujtoj se më e dobishme - ajo sigurisht freskëta. Një tjetër produkt i dobishëm, por më tepër manaferrat janë hudhër të egër.

Në të, kur ta hani atë të freskëta, është 4.2 mg, e cila është të paktën 60% e nevojshme. Ndër të ndryshme të frutave dhe perimeve të përfshijnë: kungull, kajsi, chokeberry, dhe hurmë dhe kulpër.

Secili i produkteve të mësipërme është e pranishme 1,3-2,2 mg. Prandaj, në mënyrë për të mbushur t'ju aksioneve të përditshme - duhet të hani ushqime të tilla, të rritur, të kenë një minimum prej 300 gram. Dhe, çfarë është zgjidhja?

Mendimi im - një përzierje dhe produktet alternative ku ka sasi të mëdha të vitaminës A, ato në të cilat ajo më e vogël. Vetëm atëherë duhet të marrë parasysh faktin se ushqimi juaj duhet të paraqesë të gjitha llojet e mineraleve dhe macronutrients në formën e kalium, hekur, kalcium dhe fosfor.

Por përsëri, të jetë i sigurt për të kujtuar për vitamina të tjera, të cilat janë shumë në ushqime të freskëta bimore. Sasi të vogla të vitaminës A është një produkt të qumështit. Më të doli të jetë një gjalpë shtëpi.

Nëse ju blej gjalpë në dyqan - unë dyshoj se ju jeni atje - ju do të gjeni. Saktësisht e njëjtë konkluzion rreth dobishmërisë mund të thuhet për qumësht, kefir ndryshme, kos, dhe djathë. Përkundër të gjitha më lart, ne do të flasim për ushqime përmbajnë vitaminë A këtu.