Mëso se si thonjtë Ayurveda përdoret për të diagnostikuar sëmundjet e tyre


Tashmë shumë kohë më parë Thonjtë Ayurveda Studimet si një subjekt, duke kërkuar në të cilën ju mund të para-përcaktojnë gjendjen e njeriut si emocionale dhe fiziologjike.

Prandaj, tani ne mësojmë që të shohin me ta nga një kënd tjetër.

Gjithashtu, ne mund të mësojmë për të identifikuar ndonjë përkeqësim të mundshëm të simptomave dhe jo vetëm veten por edhe njerëzit e tjerë.

Gjëja e parë që na tregon thonjtë Ayurveda mund të jetë një tregues i qartë i kushtetutës së trupit të njeriut. Nëse ju merrni një vështrim dhe të gjetur se ju jeni të brishtë, i përafërt dhe i thatë - atëherë ju shkruani pambuk.

Në Pitta njerëzit janë një shndrit pak, shpesh me ngjyra të këndshme rozë, shumë fleksibël dhe të butë.

Dhe Kushtetuta kapha janë të vështira, të fortë, të trasha dhe është shprehur shkëlqejë. Nëse vëreni dikush - ata obkusanye - do të thotë një person është ankth i qartë.

Nëse vëreni, duke kërkuar nga jashtë, ato janë disi të ngjashme me hap - kjo do të thotë se ka kequshqyerja. Por në qoftë se ju të fshihet dhe të shohin të gjithë gjatësinë e vija gjatësore - kjo tregon tretje të dobët.

Megjithatë, thonjtë Ayurveda që duken si të fryrë proceseve, i referohet njerëzve të cilët kanë të mushkërive të dobët ose kardio - vaskulare. Kjo është shpesh për shkak të numrit të vogël të prana në trup apo lëvizjes së dobët.

Ka nga ata që kanë një formë të ngjashme me sqepin e një zogu apo një goditje që e ktheu në një gisht.


Kjo tregon një kollë kronike të mundshme. Nëse, nga ana tjetër, do të kërkojë për të tip si një top - është prania e sëmundjes kronike të mushkërive.

Ka kanale tërthor vogla thonjtë. Ayurveda shpjegon këtë lloj të Thonjtë tregojnë sëmundje të lënë pas dore. Nëse shihni njolla të bardha janë si nën gozhdë - është dëshmi e mungesës së kalciumit në trup dhe (ose) zinkut.

Kështu si ju mund të shihni për veten tuaj sëmundjeve Ayurveda dhe manifestimet e tyre mund të identifikohen edhe pa kërkuar ndonjë pajisje moderne apo teknologji. Mjaft mësoni pak manifestimet e jashtme të trupit, të tilla si në vijim: lëkurën, fytyrën, flokët, frymë, dhe më shumë.

Përveç kësaj, thonjtë Ayurveda mund të përdorë gjithashtu edhe ngjyra. Në qoftë se kjo rezulton i zbehtë - do të thotë një person ka të ngjarë të anemi. Nëse ngjyrë kaltërosh - një shenjë e prishjes së prana. Si rezultat i problemeve me zemrën dhe mushkëritë.

Nëse ngjyra e verdhë - duhet të shqyrtojë me kujdes funksionimin e mëlçisë. Gjithashtu, ju mund të vëreni në bazën e projektimit të ashtuquajturën "hënë". Ky spot se - kjo duket si një gjysmë-rrethi dhe ka hije të off-bardhë në blu, dhe në të kuqe.

Nëse ngjyrës së kuqe - kështu që këta problemet me zemër dhe aftësinë e tij për të punuar siç duhet. Nëse ngjyra është më afër blu - probleme aq të mëlçisë.

Tani, duke e ditur se si vlerëson thonjtë Ayurveda - Ju mund të herë pas here të kryejë në një vetë-vlerësim dhe funksionet themelore. Ndoshta unë nuk e kuptojnë diçka tjetër ... Nëse po - atëherë bën.