Pse kemi nevojë për fibra në ushqime


Një nga arsyet e rëndësishme pse njerëzit bëhen vegjetariane ose pjesa më e madhe e dietë janë duke u përpjekur për të bërë me ushqime bimore, është fakti se fibra në ushqime për ne është i rëndësishëm.

Por nuk mendoj se ai përmban çfarë - e minerale, vitamina ose diçka të tillë - atëherë.

Gjithashtu, nuk besoj se ajo është shumë e lehtë për të tretet dhe ushqyer trupin tonë.

Nëse ju them pastërtinë - një fije që përbëjnë tërë ushqimet bimore që organet tona të shkojnë nëpër me praktikisht pa të mësuarit. Por, pse atëherë roli i saj, ju kërkoni?

Pse kemi nevojë për fibra në ushqime

Ndoshta mësim në biologji, ju mbani mend se çdo ushqim shumicën e kohës ajo shpenzon në zorrët tona.


Ajo mund të qëndrojnë për orë të tëra, numri i të cilave mund të jetë deri në 12:00 dhe më shumë.

Dhe në qoftë se ju kujtohet, kur ndonjë ushqim merr për ne në gastro - traktin e zorrëve - brenda një periudhe të shkurtër kohe ai fillon të kalbet lehtë. Kjo është për shkak se sot, jo të gjithë përdor të ushqyerit në praktikë. Për më tepër, ne nuk duhet të argëtojë mendimet që absolutisht të gjithë ushqimi në zorrët tonë është shumë e mirë.

Fakti se më të vjetër një person merr, më keq ajo fillon sistemin e tretjes, dhe aq më shumë probleme me zorrët. Kështu, shumë njerëz në muret e zorrëve mund të krijojnë gunga e ushqimit që mund të ruhen atje për muaj apo edhe vite.

Si rezultat, ashtu siç është në zorrë, rreth 70% e sistemit imunitar dhe se ajo vjen nga mastering shumica e komponentëve - i tërë trupi i njeriut fillon të vuajë.

Dhe, do të ishte me të vërtetë e trishtuar nëse asnjë fije në ushqime, të cilat në fund të fundit na ndihmon të tretet proteina, karbohidratet dhe komponente të tjera. Ajo rezulton se detyra e saj kryesore - për të përshpejtuar procesin e "ndër-vendit" ushqim nëpër të gjithë sistemin e tretjes dhe të zvogëlojë mundësinë e depozitave negative në mure.

Nëse analogji me plumb - nuk është i krahasueshëm me oxhak. Për shembull, kur shtëpia tub ynë i bllokuar nëpër të cilat del tym - ne jemi për të shmangur probleme serioze, është një specialist i cili ne pastër oxhak.

Nëse ju përktheni këtë analogji për trupin tonë - kjo është yndyrë është specialist që na ndihmon për të ruajtur pastërtinë e brendshme. Ne kemi për të ruajtur pastërtinë e brendshme, ekspertët rekomandojnë të hahet më shumë se gjysma e dietën e tyre të bazuar në perime për të krijuar, fruta, arra, e gjelbër.

Ky është ushqim që ka një fibër të lartë furnizimet ushqimore. Megjithatë, nuk e marrin këtë informacion shumë fanatizëm. Ka rregulla të caktuara dhe sasia e rekomanduar për të ushqyerit normal njerëzor dhe tretje.

Kështu, për tretje normale, një person është e rekomanduar për të ngrënë 30-40 gram fibra në ditë.

Ku mund ta gjej këtë numër, ju kërkoni? Është shumë e thjeshtë.

Për shembull, në qoftë se ju gatuaj një sallatë me perime të freskëta të tilla si lakër dhe karrota - rreth 1/4 pjesë të ditës ju keni në xhepin tuaj. Dhe në qoftë se edhe gjatë ditës poyiste 200-300 gram fruta - atëherë çdo gjë do të jetë mirë.

Por, mos harroni këto rekomandime. Nëse ushqimi juaj është kryesisht paraqesin sasi të mëdha të ushqimit të trajtuar me ngrohje, dhe shuma e freskët nuk kalon 10 - 15% - duhet të kaloni gradualisht trupin tuaj.

Pra, për të filluar, ju mund të rrisë sasinë e të freskët 15 - 20%. Tjetra, një tjetër pak - pak.

Kjo duhet të bëhet bazuar në ndjenjat dhe reagimet e trupit tuaj të tyre. Natyrisht, si të gjithë nuk llogariten. Vetëm në vend të patate të skuqura ose të blej një kifle apo një sanduiç - më mirë të blej një banane ose mollë.

Por yndyrë në ushqim është një temë serioze për të diskutuar atë në një artikull. Vazhdimi dhe fakte interesante që ju mund të lexoni këtu.