Cilat ushqime përmbajnë proteina duhet t'i kushtojnë vëmendje të veçantë


Në mënyrë për të strukturuar dietën tonë më të saktë - le të shohim në ushqime përmbajnë proteina.

Para së gjithash, siç e përmenda më parë, ju duhet të kuptoni se ne kemi nevojë për një sasi të caktuar të aminoacideve në ditën sepse shumë pak ose shumë i përmbajtjes së tyre në trup çon në çrregullime metabolike.

Pra, le të shohim në ushqime të ndryshme dhe përpiqen atë si ajo është kategori e strukturuara.

Në kategori të ndryshme ne kemi vënë ushqim në të cilin 100 gram do apo se proteinave. Dhe, le të fillojë me më të vogla në kuptimin e frutave dhe perimeve.

Produktet që përmbajnë kategori proteina kryesore

Në të vërtetë, si pothuajse të gjitha frutat dhe perimet kanë pak rezerva amino komponimet.


Ne, në këtë fokus shumë nuk do të, si një përmbajtje të lartë të ns interesit. E vetmja gjë për të kujtuar, vetëm për informacion - një përqindje.

Kështu, sasia e proteinave në perimet mund të ndryshojnë nga një qind thyese në 5 - 6%, nëse llogaritja është masë relativisht të ngrënshëm. Edhe pse, në parim, 5 - 6% - kjo është ende diçka - diçka. Por kur është fjala për fruta - ka edhe më pak.

Në qoftë se, përsëri, të marrë një përqindje të - ajo do të jetë jo më shumë se 4% e mases ushqimor. Tani, ju mendoni se do të jetë shumë më interesante për të mësuar për Bean. Se ata kanë një rezervat të lartë të mjaftueshme.

Për shembull, përmbajtja më e larta është gjetur në soje (35%). Kjo është me të vërtetë shumë. Pra nëse kemi ngrënë vetëm 200 gram soje - ne rezervojmë të mjaftueshme për gjithë ditën. Gjithashtu, nga 22% në 25% të masës ushqimor mund të gjenden në thjerrëzat, fasule dhe bizele.

Megjithatë, nuk mendoj se të gjitha fasule përmbajnë sasi të larta të proteinave. Për shembull, të njëjtat bizele jeshile dhe fasule të vetë - me një anëtarësi prej vetëm 5 - 6% më e lartë se në situatën tonë të kujton perimeve. Por, për disa fasule ne kemi nevojë për të ndërtuar dietën tonë të përditshme, sepse ka edhe arra.

Nga arra ne mund të merrni rezervat mjaft të mirë. Pra, nëse ju hani vetëm 200 gram arra - ju jeni më shumë se 50 për qind e plotë furnizimi juaj ditë.

Nga rruga, kam harruar të ju kujtoj se si arra dhe bishtajore në masë të madhe admiroj nuk është e nevojshme.

Si bishtajore dhe arra është e dëshirueshme që të ketë jo më shumë se 150-200 gram. Dhe për të mbushur pjesën tjetër të normës ditore - ju mund të shtoni në të hahet fara luledielli tuaj, kungull, susam dhe të tjerët.

Megjithatë, të jenë të kujdesshëm sepse shumë nutritionists për të ngrënë ato nuk është gjithashtu e rekomanduar.

Duke folur për shumëllojshmëri në dietën tuaj - kjo është një domosdoshmëri për të thënë rreth llojeve të ndryshme të drithërave përmbajnë në strukturën e tij, për ta vënë atë në përgjithësi, nga rreth 7% në 13%. Megjithatë pjesa më e madhe e drithërave të marrë ato përmbajnë karbohidratet.

Dhe akoma, natyrisht, asnjëherë nuk harrojmë për djathë, krem ​​kosi qumësht shtëpi. Ato përmbajnë jo vetëm aminoacidet ne kemi nevojë, por edhe një shumë të komponimeve të ndryshme.

Si rezultat i kësaj, në qoftë se keni nevojë për ushqime proteinike të përmbajë një numër shumë të madh - unë rekomandoj që ju të hani arra të thata ekskluzivisht dhe ngjyhet ose shtrat Bean. Dhe mos harroni djathë dhe salcë kosi. Ky është ushqimi në të cilin të gjithë aminoacidet tretet shpejtë.