Gjërat për të lundruar ose normë ALT tek njerëzit


Miqtë, Le të përpiqet për të kuptuar se çfarë përbën normë ALT për njerëzit.

Për ata prej jush që ende nuk e dinë kuptimin e këtyre tri letra thonë se ata janë interpretuar si alaninominotransferaza.

Në aspektin fizik - një substancë, një enzimë prania e të cilit në gjak ndihmon të përcaktuar praninë e çrregullimeve në organet e brendshme.

Edhe pse, unë mendoj se sapo ju të shikoni për në një motor kërkimi, i cili duhet të lejohet përtej kësaj figure - ndoshta ajo - e informacionit që ju tashmë e keni.

Më parë, vetëm dua të them se për çdo person, në varësi të seksit të saj dhe mosha si një tregues - numrin dhe rëndësinë e këtij enzimi nivele të pranueshme do të ndryshojnë.

Prandaj, biseda jonë sapun përhapur mbi 2 artikull për të mësuar të gjitha detajet. Nga rruga, një lidhje me llojet e mëposhtme artikull për përdorim në fund të saj. E pra, ne të merrni poshtë për të biznesit.

Çfarë rregull i pranueshëm ALT për ju


Si për të kur ju dhe unë tërhoqi poshtë rregullat e leukociteve, eritrocitet, kolesterolit dhe komponentëve të gjakut të tjera të rregulloreve, ne fillojmë studimin tonë të fëmijërisë. Megjithatë, në fillim kam harruar të ju them faktin se para se të hyn në analizën direkt - është mirë të jenë të përgatitur.

Kjo është për shkak të faktit se në analizën e vet të numrit alaninominotransferazy nivelet duhet të jetë si e saktë.

Kjo mund të ndodhë në mënyrë që specialist do të bëjë konkluzione të gabuara (të cilat mund të jenë të), sepse edhe pak ALT i ngritur mund të flasim për më shumë se një duzinë sëmundjet e mundshme apo anomalitë.

Prandaj, të jetë i sigurt për të para-specifikoni: çfarë droga ju jeni duke marrë (nëse pranohet) se sa kohë kanë përdorur në gram më pak të alkoolit. Gjithashtu, rritja ndikon shtatzëninë. Tani fëmijët. Në të sapolindur, në qoftë se gjaku ishte një ditëlindje, norma ALT është 10 deri 17 U / l.

Parakohshme sigurisht jo më pak rëndësi dhe mezi arrin 15. Nëse kec ishte në rangun e gjakut të nesërmen nga lindja deri në 5 ditë - në këtë rast, shuma e këtij enzimë duhet të vërehet në 13-26 U / l.

Që nga 6 - th ditë dhe - 6 muaj nga mosha - përtej pak - një zgjerimin pak dhe kllapa e sipërme të ngrihet në nivelin e 30 - U / l. Kjo rritje konstante për shkak të faktit se në këto periudha të hershme të jetës, fëmijët aktive të drejtuar të gjitha mekanizmat e trupit.

Dhe trupi kështu përshtatur mjedisit të tjera se në barkun e nënës. Më tej, nga 7 - mujore vjeç të vjetra në nivele normale dhe shkon brenda 13-29 U / l. Të jetë i sigurt për të thënë se të gjitha këto vlera janë të specifikuara, me kusht që analiza është kryer në një temperaturë prej 25 gradë Celsius.

Që prej 1 viti - në organizmat meshkuj dhe femra të fillojnë ndryshim në performancën, kështu që këtu ajo duhet të jetë më i vëmendshëm. Kështu, në trupin e mashkullit, niveli i ALT gjithmonë do të jetë pak më e lartë se në femra. Për shembull, në qoftë se vajza nën 7 vjet mund të konsiderohet vlera të performancës mirë: 13-18 U / L, djemtë në të njëjtën moshë kllapa mund të jetë e sipërme dhe 22.

Dhe kjo do të ishte e pranueshme. Por, përsëri, unë dua të përsëris artikuj të mëparshme - të gjithë individualisht. E pra, për më tej hulumtimet tona në atë normë ALT në adoleshentët, të rriturit dhe të moshuarit do të diskutohet këtu.