Sa vitaminë e zakonshme dhe ushqyese


Miq, ky artikull në vitaminë A në ushqime është 2 kompleton artikullin tonë të mëparshëm.

Nëse ju ende nuk kanë arritur të njoftuar mirë me blog - Unë do të them këtë.

Ditë më parë, ne kemi shpërbërë High këtë komponent e nevojshme e të gjithë ne.

Pra, nëse ju nuk e keni lexuar artikullin e mëparshëm - Unë ju rekomandojmë të lexoni në lidhje me atë ushqim është 2 "amtare" rezervë maksimal i vitaminës këtu.

E megjithatë, nuk do të gjeni: rolin kritik të këtij komponenti në jetën e organizmit dhe atë ditë normë, sipas moshës, për çdo person.

Plus, në artikullin e dytë, kemi mbuluar një gamë mjaft të madh të perimeve të ndryshme, manaferrat, fruta dhe ushqime të tjera që është i pasur në këtë komponent.

Deri më tani, pas leximit të lexuar parë zgjerimin e saj logjik këtu. Kjo do t'ju ndihmojë të shpejt të marrë të përdoret për shkak se tani do të jetë i mbuluar. Por unë vetëm të vazhdojë.

Vitamina A në ushqim


Para se unë them se ju më shumë për disa produkte, unë dua të përqëndrohet në faktin se në dy nenet e fundit janë analizuar produktet në të cilat përmbajtja e vitaminës maksimum. Tani, ne flasim për ushqim, në të cilën ky komponent është sigurisht i pranishëm, por ka një masë shumë më të vogël.

Për shembull, fasulet shumë kalori për ne. Pra, në qoftë se ju do të ushqehen vetëm të tilla si fasule, thjerrëza, mung (dal), chickpeas - mund të presim që nga çdo 100 gram ngrënë në trupin tuaj do të mbërrijë rreth 5% të nevojave të përditshme.

Nëse të njëjtat fasule dhe fasulja, bizele, soje vlim - kjo përqindje është pothuajse fizzles. Një tjetër ushqime të rëndësishme që do t'ju ndihmojë të mbajë një dietë të ekuilibruar bizele jeshile dhe disa lloje të lakër.

Po, bizele të njoma, duke marrë 100 gram, përmban 8 - 10% të nevojave të përditshme. Në të tilla si lakër, lulelakër dhe lakër brukseli, përmban rreth 2 - 3%. Jo shpesh, por ende edhe pse kjo - se. Në nenet e mëparshme, ne përmendëm majdanoz.

Tani unë dua të shtoj se jo vetëm në majdanoz, por pothuajse në të gjitha gjelbër të ju do të gjeni të paktën 20%. Pra, nëse flasim në mënyrë specifike, në të njëjtën marule fletë të gjelbër përmban 1, 75 mg Retinol (vitaminë A), e cila është tashmë 37% e nevojave mesatare ditore e burrave dhe grave.

Pra, nëse lexues i dashur i kësaj faqeje pëlqen për të bërë sallatë - një të tillë një sallatë e zarzavate dhe perime mund të plotësoj vitaminës A minimum prej 50%. Kjo bazohet në atë që ju hani sallatë jo 100 gram dhe 200 gram më pak.

Në përgjithësi, në qoftë se ju thonë se në përgjithësi, pothuajse të gjithë perime të freskëta, pak, por është ky komponent. Duke folur për fruta - ato përmbajnë 3 - 4% e rregullave tona. Ky është rasti i manave të tilla si raspberries, manaferra, currants zi, gooseberries.

Në manaferrat dhe fruta të tjera të tilla si portokall, të gjitha frutave agrume, mollë - furnizime të pakta dhe mezi - mezi 1%. Kjo, natyrisht, nuk do të thotë se ne nuk duhet të hani ato.

Ajo nuk është si - frytet e mësipërme dhe manaferrat janë furnizuesit e mira të hekurit, kalcium, acide organike, dhe komponentëve të tjerë të rëndësishëm. Pra, kur ju mendoni se e vitaminës A në ushqimet - mos harroni se trupi ynë ka nevojë për shumëllojshmëri të vazhdueshëm të ushqyesve dhe komponimet.