Përfitimet e ullinj dhe dobi ulliri - një mit


Përshëndetje miq! Si ju bëni titullin përfitimet e ullinj dhe dobi ulliri - një mit?

Përse kam vendosur për të dhënë këtë artikull një titull?

Kjo është për shkak të faktit se ajo që ne jemi tani të shitur nuk ka sjellë shumë dobi.

Sigurisht, nëse marrim këto ullinj dhe ullinj që u rrit në pemë, dhe ne erdhi dhe e shkatërruara ato - janë bisedë krejtësisht të ndryshme.

Por kur ata vijnë tek ne në formën e ushqimit të konservuar - ky është personi që unë kam dyshime të mëdha. Dëshironi të dini pse? Pastaj lexoni këtë artikull deri në fund ...

Përfitimet ullinj (ullinj)

Së pari, le të shohim në faktin se kur unë flas për të mirat ose ullinj apo favor të ullirit të - Unë do të thotë të njëjtën gjë.


Fakti se disa njerëz ende nuk e dinë se çfarë këto fetal dukje 2 i ndryshëm rriten në të njëjtat pemë.

Por atëherë nuk është një pyetje logjike ... Përse atëherë telefononi ata ndryshe? Kjo është për shkak se ata lot në kohë të ndryshme. Kështu, frytet që njerëzit e quajnë ullinj, ndërprerë më herët, kur këto fruta ende nuk kanë pjekur.

Dhe, në përputhje me rrethanat, kur fryti është plotësisht e pjekur - ata lot në pikërisht të njëjtat pemë të, por i quajtur ullinj. Kjo është, ju e dini, ekziston një shembull i thjeshtë. Një herë një njeri i quajtur një fëmijë, dhe më vonë i quajtur i ri tashmë, por njeriu, në fakt, nuk ka ndryshuar si person.

Tani drejtpërdrejt në lidhje me përfitimet e ullinj dhe ullinj ...

Ato përmbajnë:

 • fryt i një shumë të majme: 15% (yndyrë mund të ndryshojnë nga 12 në 18% në varësi të kushteve të veçanta klimatike dhe maturimit)
 • ato përmbajnë rreth 1 - 2% proteinë,
 • përqindje mjaft e vogël e karbohidrateve: vetëm 4 - 6%.
 • Duke folur për vitamina , atëherë ju do t'i gjeni:

 • vitaminë A,
 • shumë vitamina B (B1, B2, B4, B5, B6)
 • vitaminë E
 • Sa për makro dhe micronutrients , atëherë ata janë:

 • shumë natrium dhe bakër,
 • furnizimet e mira të kalciumit dhe zinkut,
 • është edhe selen dhe magnez.
 • Por ne po flasim për ato fruta që nuk i janë nënshtruar konservimin.

  Duke folur për fruta te konservuara, të gjitha në të përmendura më lart mund të sigurtë të ndani me 10. Dhe kjo më së miri.

  Ullinj Zi

  A keni menduar ndonjëherë se pse ata janë jashtë i zi. Unë madje do të thoja shumë e zezë. Kjo është kryesisht për shkak të faktit se pothuajse çdo gjë që vjen me ne - para-përpunuara gluconate hekuri . Nëse ju them në gjuhë të thjeshtë, kjo është një ngjyrë e zakonshme të ushqimit që ka një efekt të mirë në trupin tuaj.

  Megjithatë, disa madje thonë se hekuri është shumë i mirë për trupin. Personalisht unë nuk e mbështesin këtë teori pseudo. Nëse ju doni të vërtetë të marrë trupin tuaj një furnizim të mirë të hekurit - Unë dua të ju rekomandojmë të lexoni artikullin në lidhje me ushqimet që përmbajnë hekur.

  Bones ullinj (ullinj)

  Duke folur me puse ulliri si bateri - se kuptim të veçantë që ju të merrni nga to. Në mënyrë që ju i mori të paktën disa - se ndjenja - ata duhet të bluaj me kujdes, dhe vetëm pastaj të marrë jashtë pluhur në sasi të vogla.

  Kështu, është e rëndësishme për të kuptuar se gypat duhet të merren nga fruta të freskëta jo, nga ata që e kanë ruajtur. Prandaj, më shumë fara janë përdorur si aditivëve terapeutike (parave) dhe janë prodhuar vaj.

  Ju shpresoj pas leximit të këtij neni që - se për veten time mësuar në lidhje me përfitimet e ullinjve apo çfarë është e njëjta gjë, të mirat e ullinjve