Vaj Përfitimet misri nuk është vetëm ushqim, por edhe në kozmetikë dhe mjekësi


Pak vetëm do të them vaj favor misri në të vërtetë ekziston.

Që nga cilësitë pozitive të produktit a lot - tani ne kanë filluar të shikojnë atë si të ngrënit dhe pastaj prek dhe aplikacionet e tjera.

Dhe vetëm dua të ju lutem vajzat dhe gratë që vetëm duke përdorur këtë produkt në vend të krem ​​të shtrenjta dhe produkte te kujdesit për lëkurën - ju të paktën do të kursejnë buxhetin tuaj. Por le të parë.

Përfitimet e vaj misri në dietë

Në përgjithësi, kur është fjala për përdorimin e saj në ushqim - nuk duhet të përqendrohen më shumë në mënyrën se si dhe në çfarë forme këtë përdorim të naftës.


Në mënyrë të veçantë, - ajo është e rekomanduar për të blerë ftohtë presion, si në këtë produkt janë ruajtur komponentë shumë më të dobishme.

Sidomos për ata që zgjodhën një dietë ushqimore të papërpunuara - një temë shumë e rëndësishme. Ju me siguri mund të blej llojet e tjera të prodhimit, por rezultati duhet të jetë plotësisht i gabuar. Kjo është një produkt i ftohtë presion pothuajse e ruajtur plotësisht vitaminë E, e cila është një shumë, dhe vitamina të tilla si vitaminë A dhe F.

Tepër, kur produkti nuk është nënshtruar trajtimit ngrohur - ajo mbahet strukturën normale të molekulave të acideve yndyrore. Për ne, kjo do të thotë një gjë - trupat tanë ata do të jenë shumë më të lehtë për të tretet se temperatura të përpunuara dhe të ngritur.

Tani prekni numrin e përdorimit. Për mesatare personit normë ditore e këtij produkti, ashtu si thjerrëzat sprouted, deri në 100 gram. Kjo duhet të jetë e mjaftueshme për ju të shtoni atë në salads, si dhe për të tjera, ushqimet e përgatitura tashmë.

Nëse ju shkoni përtej rekomanduara - ju miq goxha mund të ngushta me "vëllain e bardhë qeramike" One dhe dy ditë që nga tejkaluar normë është çrregullime vetëm tmerrshme zorrë. Nëse ju nuk keni të mjaftueshme yndyrë trupit ose thjesht duan diçka - se yndyrë të ngrohtë trupin - më mirë dhe të ngrënë lajthi apo shqeme thata. Dhe në çdo acidet e tjera arra yndyrore rritur.

Përfitimet e vaj misri në mjekësi dhe cosmetology

Nëse ju filloni duke folur për përdorimin kozmetike - nuk ka nevojë për të blerë ftohtë presion. Një nga kërkesat - të bërë maskë e flokëve dhe kokës. Këto maska ​​do të përmirësohet si strukturën e flokëve dhe do të bëjë atë më të qetë dhe të shëndetshme.

Ju mund të marrë rreth 80 gram vaj misri konvencionale dhe një të ngrohtë pak atë në një banjë me ujë ose në një tigan më shumë - ngrohjes shumë të ulët.

Pastaj të aplikojnë atë në këshilla e gishtat tuaj dhe fshij në lëkurë e kokës, aty ku flokët rritet.

Më parë, ju duhet të jetë gati peshqir i lagur, i cili duhet të ngjyhet në këtë ujë shumë të ngrohtë.

Pas vizatim - flokët roll me një peshqir dhe të qëndrojë rreth 10 - 15 minuta. Pas kësaj procedure - është e dëshirueshme për të larë kokën.

Kjo maskë mund të bëhet në një ditë apo edhe çdo ditë. E gjitha varet nga nevojat e flokëve tuaj. Sa për pjesë të tjera të trupit - ju gjithashtu mund të bëni Facials, përzierjen këtë produkt me vaj bajame ose tjetër.

Në Futjet, frustrimi i komponentit mjekësore, ju mund të filloni të përdorni këtë produkt në një formë të pastër. Nëse në kohën e drekës, një orë para ushqimit kryesor për të marrë 1 lugë gjelle - ajo do të përmirësojë gjendjen e përgjithshme të lëkurës tuaj si dhe gjendjen e flokut tuaj.

Por për të filluar, të fillojë me një lugë çaji. Nëse ju ndjeni ndonjë - ose çrregullim - mund të rritet për 1 lugë gjelle. Si rezultat i sa më sipër, unë dua të theksohet se përfitimet e vaj misri është aq e larmishme se gjysma veçanërisht i bukur duhet të mendoni për përdorimin e tij në shtëpi. Dhe të aplikojnë dhe të dëgjuar për këtë vaj ju?