Përfitimet dhe dëmet e datave apo atë që ata hanë


Nëse ju e kuptoni detajet e të cilave janë pastaj Përfitimet dhe dëmet datat - Është e nevojshme të marrin në konsideratë jo vetëm të vendosur e të komponimeve kimike ose një bandë e karbohidrateve.

Nëse keni lexuar artikullin e mëparshëm se si ne të merrni me produktet ushqimore - Ju ndoshta keni vënë re se çdo Kush - se ushqim - e marrim në të jo vetëm vitamina ose proteinat.

Ne gjithashtu marr dhe energjia e tij delikate. Dhe kjo energji është unik në një fabrikë të veçantë ose frutash apo diçka - diçka. Pra, në të vërtetë, e energjisë delikate dhe të fillojnë.

Përfitimet dhe dëmet e datave në plan më të lartë në aspektin e Ayurveda

Nëse çmontimit këto, sipas mendimit tim, fruta të shijshme - se energjia e tyre të brendshme delikate pozitivisht ndikon në vetë karakterin tonë.

Për shembull, në qoftë se herë pas here të hani ato - një person do të zhvillojë: rezistenca ndaj problemeve përreth do të rritet gradualisht optimizëm vjen një ndjenjë të paqes dhe qetësisë.

Në të vërtetë, fruta lychee gjithashtu ka efekte të ngjashme.

Dhe, përveç kësaj, se paqja do të vijë - njerëz të ndjeni një forcë më të madhe dhe aktiviteti i saj do të rritet. Dhe kjo nuk është vetëm për fjalët e bukura tha, por prova shkencore ekzaminimin e dhjetëra mijëra njerëzve.

Dhe kjo është konfirmuar nga shkrimet e shenjta të lashta që përshkruajnë këtë produkt. Datat - kështu hirshme se ajo jo vetëm që ndikon në karakterin e secilit prej nesh në një mënyrë pozitive, por edhe vepron në trupin tonë.


Nëse ju të zgjeruar një pak të thata temë fruta, ajo ka cilësi mjaft të mira dhe kajsi të vërtetë se ajo është e dëshirueshme për të zgjedhur. Tani, më shumë se ushqimi touch.

Përfitimet dhe dëmet e datave në të ushqyerit dhe trupit trajtim

Nëse marrim parasysh aspektet pozitive në aspektin e Ayurveda dhe parandalimin e shëndetit të tyre përmes të ushqyerit e mirë - një fruta të thata beneficially ndikon në sistemin nervor qetësues dhe duke e çuar atë në ton normal. Gjithashtu, ndikimi është në linjë qendër të personit.

Me përdorimin sistematik - ajo normalizes gastro - traktin e zorrëve, tonet e sistemit riprodhues dhe mund të ndihmojnë ata që kanë probleme me shpinë.

Tani le të konsiderojmë fruta të thata me pozicione kimike.

Ky frut përmban një sasi të madhe të karbohidrateve. Edhe hahet disa pjesë - ju pas një periudhe të shkurtër kohe vjen një hov të energjisë dhe lodhje subvencione, sepse këto karbohidratet shpejt të shpërndarë në trup.

Unë përmenda këtë në shkrim para. Nga rruga, ju rekomandojmë që të lexojnë atë, sepse në të kam pikturuar shumë fakte interesante.

Vazhdimi theme tonë të "dobi dhe dëm të datave" Unë them se kjo bimë në njerëz në shtëpi mund të ketë drekë apo mëngjes vetëm 5 - 6 fruta të tilla. Megjithatë ata gjithashtu kishin fryte për më shumë se të sjellë atë për ne, por, edhe pse ajo është - ende shumë kalori dhe të shëndetshme.

Përparësia e saj në faktin se ka 15 të ndryshme të dobishme për elementet. Kjo kobalt, zink, bakër dhe të tjerët. Por kjo nuk mund të mburremi e madje edhe një nevojë për kumbulla të energjisë. Nga pikëpamja e amino acideve favorite tona që janë me sa duket i domosdoshëm në mish - unë dua të ju lutem ju.

Por, unë dua të paralajmëroj ju nga blerja në mënyrë të rastësishme. Nga kjo shumë varet dobi dhe dëm të datave. Shumë shpesh tani të gjitha të korrat e ekspozuar më tepër të rrezikshme për shëndetin, përpunimit kimik gazrave tona të ndryshme.

Dhe në qoftë se ju bleni vetëm duke u fokusuar në çmim - atëherë ka një shans të mirë për të blerë jo vetëm "pleh" produkt kimi, por e mbuluar edhe myk mezi të dukshme.

Dhe nga të tillë një trajtojnë myk dhe kimisë mirë që ju thjesht nuk e merrni atë.

Për ata që kaloi në ushqime apo vegjetarian apo seriozisht mendon për ushqim të shëndetshëm - ajo përmban finik e 23! Duke folur të këqijat - kjo nuk është e rekomanduar për të ngrënë ato 19:00-06:00.

Gjatë kësaj kohe, asimilimi është më e keqe dhe do të ketë pak kuptim. Dhe në raste të tjera - nuk ka problem. Ne supozojmë se ju tani kuptoni më mirë se çfarë janë përfitimet dhe dëmet e datave. Gjithashtu shih "besimin tim pidvyschuvachiv ':