Përfitimet dhe dëmet e lëng domate nga një pozicion i Mjekësisë dhe të konsumit mesatar


Neni në atë që është në dobi dhe dëm i lëng domate origjinën si pasojë e nënës së mikut tim, i cili ka më shumë se 20 vjet terapist pune - tha gjithçka në lidhje me këtë produkt.

Në fakt shumë nga aspektet pozitive të çështjes, dhe ishte më shumë të flasim për aspektet negative.

Nga ana jonë, ne jemi duke u mbështetur në njohuritë e terapisti dhe fjalë Ayurveda dhe burime të tjera - të përpiqen për të gjetur se çfarë kripë.

Përfitimet dhe dëmet e lëng domate në dietë

Para se, pak ditë më parë, ka pasur një artikull i shkruar ku ne shpërbërë domate në formën e tij të pastër, dhe ajo dukej KA aspektet pozitive dhe negative.


Nga rruga, unë ju rekomandojmë që të lexojnë "dobi dhe dëm e domate."

Që atë artikull, ne detaje konsiderohen elemente të dobishme dhe vitamina - thjesht nuk do të ndodhë përsëri. E vetmja gjë që unë dua të shtoj është tashmë këtu - kjo është një sasi mjaft të lartë të antioksidantë dhe carotenes.

Antioksidantë proceset e ngadaltë e oksidimit që ndodhin në qelizat, dhe carotene ndihmë të ruajtur metabolizmin optimal. Pra ...

Në një artikull të mëparshëm kemi nxorrën se koha optimale për të përdorur domate - është e mesditë apo mesditë. Në të njëjtën kohë, ajo është e rekomanduar për të ngrënë arra të thata shqeme, drithëra, lajthi, bishtajore, fistikë të thata, arra dhe çdo gjë në përgjithësi.

Përsëri, për ata që nuk e dinë se kjo është për shkak të ndikimit të aktivitetit diellor, i cili është në kohën drekë na ndihmuar të tretet plotësisht ushqim.

Dhe në qoftë se ju mendoni logjikisht dhe për të kuptuar atë që është e ndryshme nga lëng të domates - duket se përbërja kimike praktikisht mund. Prandaj, kjo në vetvete mund të konkludojmë se çdo gjë do të varet nga çfarë kohë të ditës në të cilën ne do ta pi të. Por kjo nuk është e gjitha.

Përfitimet dhe dëmet e lëng domate, të cilat janë shitur në dyqane

Unë shpresoj se ju e dini faktin se një lëng shitur në 3 - kuart në Bashkimin Sovjetik, e cila ishte një të ftuar të veçantë, dhe produkt që prodhuesi na furnizon tani - kjo është dy gjëra të ndryshme.

Dhe kjo vlen për karrota dhe panxhar mbushur.

E pra, në qoftë se ju nuk e dini, është ndoshta me mend. Në veçanti do të ketë më shumë i zhgënjyer nga brezi i vjetër që ende kujton një shije të vërtetë. Dhe në qoftë se pastaj, në thelb, e gjithë sindikata e bëri këtë produkt vetëm për mysafirët, dhe cilësi ishte me të vërtetë një shumë si në shtëpi bërë - por tani situata ka ndryshuar.

Shkarko fund është se është në paketim ose në brigjet ju nuk mund të plotësojnë një përcaktim të tillë si një mysafir. Më shpesh - atje ju do të gjeni. Kjo do të thotë se prodhuesi duhej të shtoni përbërësit e duhur atje aq shumë dhe aq shumë - ku ajo i sheh të arsyeshme.

Shpesh ndodh që se prodhimi i veçantë i tillë që koncepti normal i "lëng" - ky lëng vetëm bie të shkurtër. Është më shumë si një komposto apo atë - diçka të tillë.

Dhe në qoftë se ju të përballen me atë - se këto domate që janë përdorur për prodhimin e një mrekulli - nektar frikësuar për të treguar jo vetëm njerëzit, por ata nuk e bëjnë gjithmonë të përshtatshme për ushqim të kafshëve.

Pra, kur ju vendosni të bëni blerje të ardhshëm - kini kujdes për faktin se përfitimet në aspektin e elementeve të dobishme dhe mineraleve që ju mund të merrni nga kjo. Sigurisht, më të mirë dhe opsioni më i mirë - është e korrjes veten, ose të blejnë nga njerëz të provuara të përfshirë në korrje në shtëpi.

Dhe në qoftë se ju shikoni nga një ana mjekësore, terapist, e cila ishte shkruar në fillim të artikullit - na tha në vijim. Ajo rezulton se kur njerëzit të pini lëng domate më shumë gota në ditë - atëherë çdo gjë do të jetë mirë.

Por në qoftë se ju derdh një gotë me shume (250 gram) - kanë një shans për të pengojnë funksionimin normal të sistemit të veshkave. Shkarko fund është se ajo veshkat janë të përfshirë në mënyrë aktive në riciklimin e këtij produkti për studime të mëtejshme.

Bazuar në më lart, faktin se ka Përfitimet dhe dëmet e lëng domate - A duhet të rishikojë pikëpamjet e tyre mbi atë që është shitur në dyqane dhe në përdorim herë.

PS: enkas të përgatitur për ju komplot që me këtë rast tha prodhuesit:

Dhe të jetë i sigurt për të parë se si për të zgjedhur: