Përfitimet dhe dëmet e domate


Ashtu si në rastin e kungull që e pamë në artikullin e fundit, dhe në rastin e frutave dhe perimeve të tjera - domate të përfitojnë dhe dëmi është në nivele të ndryshme.

Në mënyrë të veçantë, ndikimi në nivelin fizik i njohur për shumë njerëz, është parë këtu si një grup i elementeve kimike që janë përshkruar tashmë në shumë artikuj.

Por ndikimi mbi nivelin e energjisë nuk është shkruar kudo, dhe njerëzit nuk e gjithmonë e di se çfarë është.

Kjo është gjithmonë ka qenë, si në Ayurveda këto çështje janë adresuar mijëra vjet më parë. Pra, le të gërmoj më të thellë dhe të kërkoni në një domate me një perspektivë të vëllimit.

Le të fillojmë me biokimi.

Përfitimet dhe dëmet e domateve në një nivel fizik


Duke folur për kalori, proteina dhe karbohidratet - në këtë produkt rreth proteinave 1%. Rreth se kjo varet ndryshme dhe zona në rritje. Karbohidratet Tode jo aq shumë. Në çdo rast, 3,7% më mirë se asgjë.

Thelb struktura - ajo është uji, e cila mund të përmbajë deri në 94%. E pra, dhe çfarë përfitimet e saj, ju mund të kërkoni? Pika pozitiv është se për shembull, e njëjta carotene në të më shumë se në të njëjtën karrota.

Por kur vjen puna për të lëng të freskët karrote - atëherë numri i carotene janë përafërsisht të njëjta pozitë.

Fakti që ai lëng karrote si lëng domate - më i përqendruar në përbërjen e tij sesa perime.

Dhe, si një lycopene antioxidant fuqishme, ku ju mund të gjeni të mjaftueshme. Plus, ju gjithashtu mund të takohen vitaminë E, e cila është reflektuar edhe në shërim funksional dhe sistemit të qarkullimit të gjakut.

Në lidhje me komponimet minerale të dobishme për ne - nuk kanë për të thënë. Sidomos e hekur, magnez dhe kalium. Por le të flasim më shumë për rreziqet. Çfarë është dëm i madh dhe dëm?

Çfarë bëni ju keni për të frikës - kështu që hani atë "të kuqe" në mëngjes dhe në mbrëmje. Kjo është e lidhur direkt me faktin se domate - është produkt që është tretet mirë dhe absorbohet nga trupi ynë vetëm në mesditë.

Në shtesë për zhvillimin e përgjithshëm, ju doni të thoni se këto arra si lajthi, fistikë, arrat inde, dhe pothuajse të gjithë të tjerëve - tretet mirë në të njëjtat orë ngrënie.

Në një kohë kur nuk ka aktivitet maksimal i diellit dhe energjinë e saj delikate. Prandaj, do të përpiqen për të shtoni ato në dietën tuaj ekskluzivisht në mesditë. Dhe edhe në qoftë se ju hani ato në kohën e duhur - nuk mbahen shumë larg, siç mund të jenë shkelur të drejtën e bilancit të energjive. Për këtë më poshtë.

Përfitimet dhe dëmet e domate në aeroplan të lartë të pozitës Ayurveda

Ju e kuptoni përfitimet dhe dëmi i domateve është që produkti të njëjtën kohë përmban vetëm tre lloje të ushqimit të cilësisë.

Ajo njëkohësisht kombinon pasion, mirësinë dhe injoranca është 15%. Nga rruga, mirësi tek ai vetëm 25%.

Që nga ajo nën Ayurveda, produkt i pasionuar - seriozisht rrit dhe përshpejton funksionin e sistemit të tretjes. Në tretje të mirë ndikon Shadbush kokrra të kuqe ju rekomandojmë që të përfshijnë në dietën tuaj. Nëse ju ende nuk e dini se çfarë produktet e injorancës - dhe kur unë them se ata nuk janë shumë të mira, apo edhe i keq për trupin tonë, dhe shell ynë i hollë.

Për shembull, dëmi nga "kuqe" është se në qoftë se ata të hanë më shumë se ju duhet të bazohet në identitetin e trupit tuaj - kjo mund të shkaktojë urth serioze.

Gjithashtu, në qoftë se ju jeni tashmë një problem me stomak - më të mirë jo shumë e admirojnë, sepse edhe një tepricë të vogël hahet shumë mund perevozbudit stomak të ndjeshme.

Plus, në qoftë se ju keni probleme të mëlçisë - inkurajohen fuqishëm që të përfshihen sepse gjatë tretjes dhe asimilimit të domateve është ajo fillon të dobësohet.

Ky është fillimi, ka një nivel të hollë që lehtë mund të ndodhin dhe fizikisht. Nëse ju tashmë e dini se çfarë ju duhet për të përmirësuar vjellë mëlçisë tuaj - ajo është e rekomanduar për të pirë lë çaj korrur para raspberries ose boronica të thata lë.

Siç mund ta shikoni - ka dy përfitimet dhe dëmet e domateve që janë gati të njëjta. Megjithatë, të gjitha varet nga specifike të çdo personi, si ne të gjithë janë të ndryshme.

Si mjetin e fundit - tani ju do të dini më shumë për atë që të frikësohen dhe se si për të trajtuar.