Përfitimet dhe dëmet e nectarines


Pak më vonë, por ende, unë mendoj se duhet të japë informacion mbi çfarë janë dobia dhe dëmi nektarinat .

Në çdo rast, edhe në qoftë se këto fruta është në tregjet dhe dyqanet e bëhet më i vogël - informata të ndjeshme në lidhje me aspektet pozitive dhe negative vetëm të përfitimit.

Dhe ne do të flasim, natyrisht, jo vetëm elementet gjurmë që mund të mbushin rezervat tona, por edhe për nectarines duhura të ushqyerit.

Cilat janë dobia dhe dëmi nektarinat drejtpërdrejt të varur

Siç e keni vënë re, çdo artikull në lidhje me fruta ose perime, ose të ngrënshëm - një përshkrim se çfarë është koha më e mirë për të përdorur.


Dhe ky rekord nuk është gjithashtu një përjashtim, sepse në qoftë se ne e dimë se çfarë kohë për të ngrënë si duhet ose që produktet - ne vetëm do të ndihmojë trupin tuaj.

Sepse ai lidhet me dobia dhe dëmi nectarines diçka e lidhur - këtë kohë me përdorim. Praktikat Ayurvedic na rekomandojnë për të ngrënë fruta në intervalin nga 7 am dhe duke i dhënë fund 16:00.

Vetëm këtë herë energjia e diellit në plan më të lartë mund të ndikojë në tretje tonë. Kjo do të thotë se përmes këtij energjisë delikate, përmirëson tretjen tonë dhe thithjen e shumicës së produkteve, duke përfshirë lychee ekzotike dhe mrekulli të tjera ekzotike të përmirësuara.

Por kjo nuk ka të bëjë me të gjitha produktet. Nëse ju filloni të hahet nektarinat pas 16:00 - ka një shans për të thyer balancën e energjisë në trup. Sigurisht, nëse ju hani shumë pak - pak - shkelje mund të mos ndodhë.

Por në qoftë se mjaft e mirë "do të ndjekë" - energji gravurë jashtë bilancit, dhe ju mund të shpëtoj të gazit ekstra barkut zorrëve dhe dispepsi.

Kjo nga mënyra, ndodh edhe në qoftë se ju nuk e dini se si për të ngrënë lychee, papaja dhe goodies të tjera jashtë shtetit që ju të përpiqet të parë. Pra, gjithmonë më mirë veten perestrahuytesya dhe të hani të gjitha ushqimet vetëm në kohën e caktuar.

Tani, disa fjalë për numrin.

Nëse i rritur në ditë ha rreth 600-700 gram fruta - atëherë gjithçka do të jetë në rregull. Natyrisht, ky numër duhet, nëse është e mundur, për të shtrihet pak më lart një kohë të caktuar.

Nëse ju hani këtë shumë menjëherë - nuk garantoj për pasojat. Ndërsa asgjë nuk mund të ndodhë. E pra, në qoftë se ne të kalojë për vlerën e 700 gram - pastaj përsëri ka një energji mosbalancim shans sipas Ayurveda.

Përfitimet dhe dëmet e nectarines në dietë

Vazhdimi tema e Ayurveda - dobia dhe dëmi nektarinat konsiston në vijim. Unë dua të them se ky fryt është mjaft e mirë për të ftohur trupin tuaj. Kjo është për shkak të faktit se ai përmban shumë ujë, shuma e të cilave mund të arrijnë edhe 90% nuk ​​mund të thuhet e kajsi të thata ose datat.

Prandaj, në qoftë se ju hani gjatë sezonit të ftohtë - mundësisht hani jo më shumë se 1 - 2 fruta në një kohë. Përndryshe, ju mund të ftohur trupin tuaj too. Sa për proteina - komponenti karbohidrate - situata është mjaft i dobët.

I masës totale të proteinave që ju mund të merrni deri 1%. Një karbohidrate si 9%. Mjaft pak, por, e shihni, është më mirë se asgjë. Rreth yndyrna më mirë të jenë të qetë. Prandaj, atletët dhe njerëz të angazhuar në aktivitet të rëndë fizik - fruta të tilla nuk duhet të jetë dietë kryesor.

Ajo mund të shërbejë vetëm për të shuar etjen tuaj dhe do të mbushin ujë në trup. Në mesin e vitaminave është të sigurojë vetëm vitamina B3, B4, dhe vitaminë C.

Nuk do të thotë se ata janë shumë, por disa - që është.

E pra, kjo është ajo pozitiv mund të vini re praninë e elementeve minerale - është prania e kaliumit, që ndoshta vendosi të zëvendësojë të gjitha boshllëqet dhe mangësitë. Ajo është mjaft shumë.

Pra, ata të cilët nuk kanë mjaft kalium në trup, dhe ata janë shumicë, mund të "ligët" në këtë fruta për të përfunduar. Gjithashtu, ky fryt është shumë mirë në dietat dhe humbje peshe, si shumë kalorive nuk është i rozdobudesh, por shtoi plotësi.

Dhe duke folur për pengesë të vogël - nuk mund të thuhet për të rritur funksionet tëmth. Kjo është një tjetër arsye për të mos ngrënë këtë fryt brenda natës.

Dhe nëse ju merrni një e tërë çfarë janë përfitimet dhe nektarinat dëm - ajo është fryt mjaft e mirë për larminë e dietën tonë. Dhe në qoftë se ju përdorni atë në kohën e duhur dhe në masa të arsyeshme - dhe pastaj ne mund të bëjmë pa pasoja.