Përfitimet dhe dëmet e lëng karrote për fëmijët dhe të rriturit


U vendos rasskzat për të cilat përfitimet dhe dëmet e lëng karrote vetëm për shkak se kjo perime mund të merrni pothuajse të gjithë vitit. / P

Nga përvoja personale unë do të thoja që në vetvete karrota rritur në kopsht, në qoftë se duhet të organizojnë magazinimit - mund të qëndrojnë deri në pranverë të vitit të ardhshëm.

Prandaj, ne jemi gjithmonë në gjendje për të kënaqur veten Marc shijshme me shtimin e, për shembull, të njëjtën nektar molle.

Por le të mos gjithçka në një herë, dhe të përqëndrohet në pikat më të rëndësishme për ne.

Përfitimet dhe dëmet e lëng karrote në dietë

Duke folur për perime - kjo është, sipas propozimit të Ayurveda referohet mirësisë ushqimit.


Kjo është një ushqim që është e mirë për karakterin tonë. Këto produkte, për shembull, të përfshijnë të njëjtat kungull i njomë të freskëta, apo edhe të zakonshëm në shikim të parë, prej trangujve. Natyrisht, sërish bazuar në Ayurveda, kjo është pak e pasionit (25%), por këtë herë ne të humbasë.

Një fokus më shumë në aspektet pozitive. Gjëja e parë për të thënë - është ndikimi në karakterin tonë. Ndikimi është për të siguruar që ne të bëhet më optimist dhe të fituar më shumë rezistencë për vështirësitë dhe problemet e mundshme.

Kjo është për shkak se në vetvete karrota, aeroplan delikate, duke e bërë një ndikim në trupin tonë delikate e mendjes.

Aq shumë për komponentin e vogël. Tani çështje brute, vitamina dhe sende.

Çfarë dëshiron që ne të freskët - kështu që kjo është një shumë të carotene dhe selen, të cilat janë edhe të ndikojnë në kardio - vaskulare dhe shërim të qelizave. Rastësisht, të njëjtën carotene - një antioxidant goxha e mirë që mund të veprojë rinovimin.

Në mënyrë të qartë, dukem më i ri nga 20 vjet vryatli ju do, por të ngadalësojnë procesin e plakjes në trup është e mundur. Në qoftë se ne po flasim për vitaminat - se dhe i kushtoj vëmendje të veçantë për majat e vërtetë e karrota ju hani dhe janë përdorur gjerësisht edhe në lindje. Një shembull i thjeshtë - India.

Plus, nuk e harrojmë për kalcium, e cila është zhytur shumë, shumë në mënyrë efektive, sepse ajo është në formën e saj natyrore. Tani, si për të këqijat.

Përfitimet dhe dëmet e lëng karrote si lëng panxhar të përgatitur, do të varet nga koha e përdorimit të tij. Shkarko fund është se me çdo orë që kalon pas gatimit, ajo gjithmonë zvogëlon aktivitetin e elementeve gjurmë dhe vitamina. Edhe më keq, në qoftë se ju pini ngrirjen e përgatitur piddastesya.

Fakti se do të vdesin të paktën 80% të të gjitha vitaminave dhe mineraleve - është një garanci.

Prandaj, opsioni më i mirë - është që të përgatisë çdo gjë në numër të tillë si ju, disa duan të marrin.

Dhe kjo vlen jo vetëm pije, si dhe ushqim.

Përfitimet dhe dëmet e lëng karrote në parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve

Shërbim të mirë ne mund të shërbejë këtë pije veçanërisht gjatë sezonit të ftohtë, kur shumë njerëz janë të prirur për ftohjet. Shkarko fund është se një lëng i freskët karrota, substanca natyrore antimicrobial të përmbahet, i njohur gjithashtu si të paqëndrueshme.

Prandaj, jo vetëm që të hahet të paktën një gotë të kësaj pije për të shuar etjen tuaj ju do të përmirësojë sistemin tuaj imunitar, kështu edhe do të vihen ballë seriozisht të gjitha llojet e viruseve. Rastësisht, një produkt i tillë si Physalis freskët - edhe një asistent të mirë në rritjen fuqinë e sistemit imunitar.

Por kjo nuk është e gjitha. Ndikim mjaft serioz, në dritë të mirë, është në gjakun tonë.

Gjaku bëhet qelizat më të rafinuar dhe më të pasur të kuqe të gjakut që ndihmon të përmirësuar metabolizmin në trup. Plus, ndikimi pozitiv është në të gjitha organet e trupit që janë të vendosura në vijën qendër të trupit.

Nëse ju nuk e vënë atë mjaft e qartë - të shpjegojë. Parandalimi dhe trajtimi i ekspozuar tonë: shpinë, sistemin e tretjes, veçanërisht stomak dhe zorrë të mëdha dhe të sistemit të frymëmarrjes.

Për më tepër, ndikimi është jo vetëm fizikisht, por edhe në nivelin e energjisë. Po në lidhje me dëmin - kështu që kjo është një kohë për të pirë atë.

Koha më optimale - kjo është pak - pak në mëngjes (pas 09:00) dhe në mbrëmje deri 19:00.

Në këtë kohë është thithjen maksimale. Në qoftë se ju pini atë në një kohë tjetër - mund të vijnë letargji dhe të qenët i përgjumur. Gjithashtu, ndikim të keq, si në rastin e kale detit, do të - për atë që ju nuk e dini rregullat tuaja.

Eksperimentalisht, ju keni për të vendosur se sasia e lëngut të mirë për trupin tuaj. Nëse ju nuk bëni - ju gjithmonë mund të vëreni ndryshimet tuaja ngjyra e lëkurës që lidhen me lirimin e toksinave.

Siç mund ta shikoni, përfitimet dhe dëmet e lëng karrote është pikërisht njëjtë si në çdo produkt tjetër.

Vetëm në qoftë se të gjitha ushqime të shëndetshme për të ngrënë dhe hani siç duhet dhe në kohën e duhur - atëherë ne do të merrni vetëm mirë.