Përfitimet dhe dëmet e fiqve


Vazhdimi për të diskutuar dhe të marrë parasysh fruta të thata, ne crept në atë që është Përfitimet dhe dëmet e fiqve .

Edhe pse kjo mund të merrni dhe të freskëta, por është mjaft e vështirë për ne. Prandaj, ne do të vazhdojë me realitetet tona dhe të flasim për formën thata.

Në përgjithësi, sipas Ayurveda është konsideruar se tharë produkt fruta që është mirësi.

Me fjalë të tjera, ne mund të, në një farë mase, për të thënë se ajo i takon elitës së të gjitha produkteve të tjera. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se ajo do të jetë vetëm pozitiv. Sigurisht, ka edhe aspekte negative, të cilat gjithashtu duhet të jetë i sigurt për të kujtuar.

Përfitimet dhe dëmet e fiqve në dietë

Një nga pikat kryesore që unë dua të përmend në radhë të parë - një efekt i dobishëm për sistemin tonë të tretjes, veçanërisht në zorrët tona.


Shkarko fund është se fiq si produkte të tilla si rrush, dardha, - përmban një përmbajtje të lartë të fibër dietik dhe fibra.

Prandaj, edhe në qoftë se për parandalimin, të përfshijë në ushqimet tuaja dietë e mësipërme - brendshmet do të përmirësojë vetëm. Gjithashtu, ushqime të tilla që përmbajnë një numër të madh të fibrave dhe fibra sipër - përfshijnë pothuajse të gjitha bishtajore.

Megjithatë, ka një caveat shumë e rëndësishme, e cila mund t'i atribuohet ndikimit negativ. Edhe pse edhe frytet e lartpërmendura dhe bishtajore janë shumë të dobishme, megjithatë, në qoftë se ata ha tepër - ajo është pothuajse gjithmonë do të shkaktojë çrregullime të zorrëve.

Së pari, kjo është për shkak të kohës kur një person ha, dhe e dyta - me numër ngrënë. Nëse ju treguar kohën - përfitimet dhe dëmet e fiq do të varet nga koha e marrjes së ushqimit. Ashtu si fruta lychee - fiq të rekomanduara për të përdorur në mëngjes.

Këtë mëngjes ju duhet të hani më, në krahasim me kohët e tjera të ditës. Sigurisht, ju gjithashtu mund të hani në kohën drekë dhe - vetëm në krahasim me mëngjes, numri duhet të jetë më pak. Dhe pas 18:00 - përdorin atë në ushqim nuk është i rekomanduar.

Duke folur në lidhje me numrin - ju do të jetë e mjaftueshme 100 gram të produktit. Më në përgjithësi, është e mundur, por jo më shumë se 160-180 gram në ditë.

Nëse ju hani më shumë - për herë të parë, i mërzitur shpejt. Dhe së dyti - mund të prishin tretje normale. Tani, disa pika në lidhje me komponentin kimike.

Përfitimet dhe dëmet e fiq për vitaminave dhe kritik

Nëse ju filloni me proteina dhe yndyra - se përmbajtja e tyre nuk është edhe 1%. Prandaj, është më mirë për të lëvizur në karbohidratet, të cilat ju mund të merrni deri në 14% të peshës totale. Në bazë të një numri të karbohidrateve - vlera kalorifike e fruta të thata është rreth 50 kalori.

Vlera e saktë varet nga faktorë të ndryshëm të jashtëm. Ndër vitaminat, më të shquar janë: vitaminë C, vitaminë B3 dhe B1, B2 dhe A.

për ta bërë të qartë - transferimi i tyre është në mënyrë që të zvogëlojë numrin e peshës totale.

Kjo nuk është e çuditshme është se në vendin e parë në mesin e makro është kaliumi. Ky kampion është rruga kryesore në shumë perime të dobishme. Ka fosfor dhe kalcium, magnez dhe hekur dhe. Ata janë krahasuar me kalium - 10 herë më pak.

Por kjo nuk do të thotë se e mirë e saj nuk është. Nëse do të merrni larg nga këto elemente - ajo duhet të jetë komponimet e përmendura që janë në gjendje për të përmirësuar gjendjen e gjakut tonë. Kjo arrihet duke komponimet që gjenden në fiq - mund të marrë nga ajo kolesterolit akumuluar.

Një pikë negative është fakti që në qoftë se ju keni probleme me tuaj të trasha ose të hollë zorrë - refrenin më të mirë nga të pijshëm. Kjo është për shkak të faktit se fibër sipër mund të irritojë murin e zorrëve dhe të çojë në përkeqësim. Në përgjithësi, përfitimet dhe dëmet e fiqve varet qasjen tonë të përbashkët kuptim dhe përdorimin e tij.