Përfitimet dhe dëmet e bollgur


On - fakti se të gjithë njerëzit nuk e kuptojnë se si të përdorin produkte të caktuara - ne tani e konsiderojnë si përfitim i varur dhe dëm bollgur është përdorimi specifik kohë.

Rastësisht, disa njerëz, ndoshta edhe më të madhe, më shumë dhe më të lënë pas dore këtë ushqim të vlefshëm.

Pra, për të parë në këtë rrëmujë nga një perspektivë të re dhe një më të zgjeruar - le të analizuar të gjitha aspektet.

Përfitimet dhe dëmet e bollgur sipas mjekësisë orientale - Ayurveda

Tashmë kanë gjetur në mënyrë të përsëritur se oats vetë mbart jo vetëm një gjendje e yndyrë ose proteinave. Në duke e përdorur atë në ushqim, njerëzit mund të mos deri në fund për të vlerësuar se sa i dobishëm ajo ndikon trupin.


Sipas Ayurveda moderne - ai konsiderohet si një prej më të mirë të gjitha ushqimet që mund të hahet, si dhe efektet e dobishme mbi shëndetin. Dhe se dukej dietë monoton, unë nuk rekomandoj harroj elb, e cila është gjithashtu mjaft i favorshëm për ne.

Por jo të devijojnë nga tema filluar të thonë se njerëzit që kaluan bar në 40 - rekomandohet veçanërisht për ato vakte. Arsyeja kryesore pse ata janë të inkurajuar fuqishëm që të përfshijë në dietë - është se diellor i tyre delikat, që të mbushur me njerëz çdo kokërr, ndihmon djeg manifestimet e mundshme të sëmundjes dhe rrit rezistencën ndaj depresionit.

Për ata që ende nuk janë në dijeni të energjisë delikate them se ndonjë sëmundje para se të shfaqet në trupin fizik - manifestohet në fillim në membranat tona hollë (Aura ose Aura). Për të thirrur si i përshtatshëm.

Nëse më kujtohet parandalimit - në Ayurveda moderne për zonën tonë kjo rrëmujë e konsideron një nga parandalimin më të mirë të kardio - vaskulare sistemit dhe trurin. Çfarë është shumë e rëndësishme - një efekt i dobishëm për sistemin tonë nervor dhe shpinë dhe sistemit skeletor. Natyrisht, nëse përdoret siç duhet.

Përfitimet dhe dëmet e bollgur në një ushqim

Megjithatë, pavarësisht nga fakti se kjo, siç ju e kuptoni, është një efekt terapeutik - ajo duhet të përdoren siç duhet.

Përndryshe, ka të ngjarë të merrni edhe një reagim negativ të organizmit si problemet me zorrët dhe efikasitetin e saj normale.

Siç rekomandohet, koha më e mirë për të përdorur - është rreptësisht mesditë. Dhe nëse flasim më konkretisht - një hapësirë ​​prej 11:00 dhe 14 orë të ditës. Rastësisht, kjo vlen edhe për thjerrëzat. Vetëm këtë herë, energjia maksimale e diellit është e fortë dhe do të na ndihmojë të tretet kënaqur.

Gjithashtu, në qoftë se ju nuk përmbahen në këtë kohë - të energjisë delikate psikik i jep një balancë në trup. Duket kështu që nëse një njeri do të hani oats mbrëmje - atë para se të krevat do të ndjeni disa dobësi, siç e gjithë energjia e tij e brendshme do të shpenzohen për tretje të produktit.

Për më tepër, ky produkt do të qëndrojnë në gastro - traktin e zorrëve është gjysmë natë dhe do të ndërhyjnë me gjumë të shëndetshëm. Nëse ju doni të hani shumë në mbrëmje - atëherë një perime më mirë të ziej. Nëse ne kalojmë në "proteinë - vitaminë" aspekt - ju mund të them në vijim.

Ajo është ushqim mjaft kalori, si numri i karbohidrateve janë dostrybuye në 58%. Për më tepër, kjo proteinë gjithashtu nuk është e mjaftueshme - rreth 13%. Krahasuar me të njëjtin fruta edhe dobishme në të cilën proteina është rralle kalon per 2% - a shumë përkatës.

Sidomos për ata që i angazhuar rregullisht në stërvitje dhe sportive. Në vitaminave dhe mineraleve nuk do të thonë veçanërisht që nga pjesa më e madhe prej tyre fillon të prishen gjatë gatimit.

Si rezultat i kësaj, në qoftë se ju merrni fjalën e fundit në çfarë janë përfitimet dhe dëm bollgur mund të them se ajo është shumë e dobishme për të ngrënë këtë gjalpë thjesht për darkë.

Dhe ndikimi negativ shpresojmë se ju kapur mesazhin tim për ju. Çfarë mund t'i shtoni apo të saktë?