Pronat e dobishme e fistikë


Ne e kemi ngritur çështjen si pronat e dobishme e fistikë dhe tani, unë mendoj, duhet ta kthejë atë.

Fakti se ushqimi përmban mjaft e vlefshme për ne si yndyrnat dhe proteinat.

Gjithashtu, ka anën tjetër pozitive, ne thjesht nuk e marrin në konsideratë para se të.

Kështu, ndërsa ju jeni në mënyrë që të depërtojnë në këtë temë, ju mund të lexoni vërejtjet tona të mëparshme për këtë. Por ne ende do të kuptoni më shumë detaje.

Ne përdorim pronat e dobishme e fistikë

Shumë nutritionists dhe ekspertët që kanë të bëjnë me të ushqyerit, janë dakord se këto arra mund të përdoret si një zëvendësim i mishit apo peshkut enët.


Sigurisht, në qoftë se "shkel" e tyre si zëvendësim kryesor për mish - ata do të merrni ju një të shpejtë dhe të vijnë prisyschenie. Por në qoftë se ju qasje këtë çështje më me mençuri në kombinim me produkte të tjera proteinike të tilla si fara, produktet e qumështit, drithëra dhe kokrra - një alternativë e madhe dhe zëvendësimin e mishit.

Megjithatë, kjo nuk është më e kredisë. Tashmë kanë qenë në mënyrë të përsëritur re se pas një personi të merr fistikë si një shtojcë të përhershëm në dietën tuaj - kanë disa muaj atje përmirësime specifike në shëndetësi.

Kështu, komponimet janë në arra, të ndihmojë në përmirësimin e funksionit të mëlçisë dhe të përmirësojë burrëri (potencë).

Por kjo nuk është e gjitha. Kështu, edhe ekspertët mjekësor kanë arritur në përfundimin se njerëzit që konsumojnë në mënyrë të rregullt këtë produkt - më pak të prirur për të sëmundjeve që lidhen me vizion.

Por ku është ligj, ju mund të kërkoni? Gjë është se kur shkencëtarët studiuar përbërjen, ata gjetën komponimeve të tilla si carotenoids. Në mënyrë të veçantë dhe gjuha shkencore - janë gjetur: zeaxanthin dhe më shumë - më pak lutein njohur.

Këto janë komponimet që ndikojnë në vizionin tonë të plotë dhe retinë vizuale veçantë. Sigurisht, ajo duhet të jetë e qartë se kjo nuk është një ilaç, por si duke ndihmuar trupin apo edhe një parandalim të thjeshtë - pse jo.

Tani, disa fjalë për ushqim. Mendoni e proteinave dhe komponentëve të tjerë, ne nuk do të flasim, sepse ajo është konsideruar në shënimet e mëparshme. Por e yndyrë, unë mendoj se është me vlerë të përmendet.

Për shembull, nëse flasim në mënyrë specifike për vetëm fije të - ajo ndihmon për të hequr kolesterolit të tepërt nga trupi. Megjithatë, nganjëherë në mënyrë më efektive se sa të bëjë disa qendra mjekësore. Pra, ne natyrisht të përmirësuar shëndetin e tyre.

Edhe në qoftë se ju papritmas ndodhi helmimi - mund të përdoret fistikë si një mjet për të eliminuar helmim. Fakti se përveç aftësisë për të kolesterolit të prodhimit - ata të përkryer mund të përballen me këto metale të rënda, që kishin ardhur tek ne në brendësi.

Sigurisht, në qoftë se ju keni ndonjë helmim tjetër ilaç - mundësisht përdorin atë. Dhe këto arra si një shtesë për të ndihmuar kauzën e përbashkët. Dhe, edhe një artikull nuk është e mjaftueshme për të diskutuar të gjitha pronat e dobishme e fistikë. Prandaj, pasi që do të thotë - unë ju ofrojmë një tjetër artikull për të mësuar.